Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 922x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Matty 

všechny recenze uživatele

Inteligentně vedené rozhovory s netuctovými osobnostmi. Zároveň únavně nekonfrontační hlazení po srsti, během něhož je zdánlivě hlavní snahou moderátora být za svou vlezlost a milé otázky na konci pochválen hostem. Jako alternativa k hlučnějším a méně ohleduplným talk shows ale fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý mi dá jistě za pravdu, že pan Eben dělá nejlepší rozhovory pod sluncem. Na ně je radost koukat. A stejně tak jako v sestříhané verzi, musím říct, že je to zážitek i na živo. Dvakrát jsem zažil v Karlovarském divadle a zatímco kapela Lucie byla v pohodě a možná trošku nalitá, tak Uma Thurman byla spíš na pár facek. Dobrý rozhovor je podle mě ten, ze kterého si po jeho skončení dokážete udělat ucelený obrázek na konkrétního člověka, a pan Eben svojí absolutní přípravou nechybuje a s každou další otázkou přesvědčuje osobnosti celého světa, že tu máme člověka na svém místě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je velmi příjemný moderátor a v debatě Na Plovárně se často něco hodně zajímavého dozvíte. Navíc je to často vtipné a intelektuální. Dívám se jen když je tam někdo pro mě opravdu zajímavý a ještě jsem nebyl zklamán! Naposledy Bill Gates.. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že u takového pořadu záleží hodně na hostovi, kterého si Marek Eben pozve.Některý dokáže mluvit 20 minut o ničem a někdo si vás podmaní a mluví strašně poutavě.Ale stále je tam vždy příjemný Eben.Bez diskuzí nejlepší televizní pořad v Česku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, že ve všem a všude je důležitý především lidský faktor, se přesvědčíte i v oblasti televizní zábavy v této osobité talk show... kde vládne etalon českého moderátorského řemesla - Marek Eben ! Je až neuvěřitelné, jak je tenhle muž kultivovaný, příjemný a přitom si drží tak svůj vysoký moderátorský standard... Gentlemanská, inteligentní a zábavná kultivace diváka, tak bych to nazval... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hollywood je zlé miesto, kde sa každí bojí,“ povedal jeden z hostí Mareka Ebena a skoro v každej časti sa dočkáte množstva podobných viet, ktoré majú niečo do seba. Eben je nielen svojsky charizmatický muž, ale aj (podľa mňa) inteligentný človek, ktorý perfektne ovláda angličtinu, čo je pravdaže super, lebo na rozdiel od iných moderátorov, ktorí ju ovládajú len v teoretickej rovine, v nej on vie aj premýšľať a dialóg zrazu naberá úplne nový rozmer. Z jeho hostí som mal často pocit, že spočiatku pred kameru išli s pocitom priemerného novinárskeho posedenia, ale moderátor ich zaskočil svojou pripravenosťou a osobitnosťou, "zrazu" sa prestali správať unudene, škrobene a nepriepustne a začali hovoriť zaujímavé veci. Ako filmového fanúšika ma pochopiteľne zaujali hlavne jeho pôsobivé rozhovory so zahraničnými hercami a režisérmi. "Ostatné" rozhovory neviem hodnotiť. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pořad pro inteligentnější část tv publika a převážně pro různé intelektuály apod. Pořád nám všem má co nabídnout a proto se na něj tak rádi koukáme. Jde o tradiční talk-show, kdy si pan Eben povídá se známými ale i s méně známými osobnostmi našeho ale i světového showbyznynu a nejen z něho. Výběr hostů je pečlivý a profesionální projev Marka Ebena, jako vždy tradičně na vysoké úrovni. Pokleslé a nenáročné televizní publikum a toho u nás stále bohužel přibývá, sleduje "NOVÁCKOU" přiblblé show typu "Prásk" apod, a ta druhá strana takovejch 30-40% obyvatelstva, tento netuctový a u nás téměř ojedinělý inteligentní pořad, který je samým balzámem na duši. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a sympatický Marek Eben si zve "Na plovárnu" významné hosty k dabetě. Nedívám se na všechny díly, ale jen když je tam někdo pro mě zajímavý např. Robert Redford. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých talk show, jaké znám. Jak výběrem hostů, tak přístupem (a vůbec pojetím) moderátora. Od toho se odvíjí úroveň dotazů a tedy celá diskuze. Je to sice taková slušná debata, ale tak si říkám, doprdele, proč ne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultivovaná chytrost, nevšední hosté. Je fajn, když si moderátor talk-show uvědomí, že neexistuje hloupá odpověď, ale jen hloupě položená otázka. Kdo by to kdysi do Válečka řekl.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V tomto pořadu se podařilo Ebenovi, tomuto svébytnému dědicovi horníčkovské a menšíkovské tradice, vytvořit pozoruhodný "dokument v pohybu", který v sobě stále nese i to nejlepší z reportážního a fejetonového žánru. Samozřejmost tohoto výkonu je současně i indikátorem jeho vysokého standardu. V typologii současných srovnatelných televizních pořadů se mu nejvíce blíží o poznání syrovější a prozaičtější show Michala Prokopa KRÁSNÝ ZTRÁTY, z minulosti se asi nejvíce vybaví horníčkovské HOVORY H. V každém případě se jedná o velmi volné souvislosti, které jen více přibližují původnost a nezaměnitelnou neopakovatelnost tohoto výkonu nejvíce známého muže z proslulé kreativní trojice ebenovských sourozenců. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, kultivované, vkusné, zajímavé, přívětivé, uvolněné a vtipné. Stejně jako Marek Eben a jeho hosté. Mně nejvíce zaujal díl, v němž byla hostem Liv Ullman. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Moderátorský pořad, který se nesnaží být kontroverzní, takže se člověk občas i něco dozví. To by se jeden divil, co se dá někdy z lidí vytáhnout tímto mírným způsobem a v příjemné atmosféře! V dnešní době skoro balzám na duši. Inteligentní moderátor, zajímavý výběr hostů. Mezi moderátorskými a diskuzními pořady jednoznačně stálice No.1 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miluju díl s Christopherem Lee, ve kterém česky zazpíval "Znám jednu dívku, ta má dukáty". Ten člověk je živou historií 20. století. A dále mám samosebou oblíbenou celou škálu dalších setkání i s jinými mimořádnými osobnostmi, ale ti všichni nesahají Leemu ani po kotníky. Velmi pěkná jsou zdejší setkávání s filmovými režiséry, která si ráda opakuju, Schlöndorff, Hollandová, Menzel, Krejčík... Kultivované, autentické a kvalitně moderované. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dejte k sobě nejlepšího, nejinteligentnějšího a nejsympatičtějšího konferenciéra a ty nejzajímavější hosty nejen z naší vlasti, vznikne vám nejlepší televizní talk show součastnosti. I když ti hosté jsou zárukou občasné značně proměnlivé kvality. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je ako herec úplne neschopný a ako hudobník skoro až trapný. On je človek dialógu a slova. Úžastne príjemným, inteligentným spôsobom vie vyspovedať každého svojho hosťa. A na takú kolekciu hostí, akí zavítali ku nemu "Na plaváreň", môže byť pyšný. Výrazné mená z celého sveta. Pán Eben si s každým z nich porozumel a viedol nadmieru zaujímavý rozhovor. **** ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Marka Ebena jsem se jako malej bál. Nevím proč, ale momentálně je tenhle člověk pro mě tím nejlepším českým moderátorem. Pokud by se volil prezident z řad umělců, mám jasno.... ()

Reklama

Reklama