Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé příběhy divácky atraktivního televizního seriálu Záchranáři dávají nahlédnout do života mužů, záchranářů horské služby, kteří denně nasazují své vlastní životy, pro záchranu obětí hor. Autenticita vyprávění těchto příběhů ze současnosti je dělá přitažlivými, zajímavými a uvěřitelnými. Pro natáčení, dramatických příběhů záchranářů, využili tvůrci prostředí méně známých lokalit Vysokých Tater, které vytváří atraktivní kulisu seriálu. Hlavními hrdiny seriálu jsou profesionální i dobrovolní členové záchranné horské služby. K největším osobnostem patří Tibor a Peter, známí jako nerozluční kamarádi. Mezi záchranáře by rád patřil i horský nosič přezdívaný Ťava, ale opět se mu jeho přání nesplní: nový člen přichází z Bratislavy a jmenuje se Martin. Zúčastňuje se první záchranné akce, při které je hned konfrontován s krutostí hor.
Jednotlivé časti:  1.-Vidieť kamzíky
2.-Noc na zrkadlovej stene
3.-Paradoxy
4.-Sprisahanie žien
5.-Biela tma
6.-Sila k životu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Krásné hory, sympatičtí lidé a střízlivě civilní humánní étos. 1) Nesmyslný český dabing mě dost štval, než jsem zjistil, že Česká televize vysílá seriál v duálu a že si zvuk mohu přepnout do slovenštiny. Pak jsem ale musel čelit skutečnosti, že ten dabing ve srovnání s originálem vůbec špatný nebyl._____ 2) 22letý Luboš Kostelný (nováček Martin), o jehož homosexualitě se na stránkách slovenského bulváru spekuluje už hezky dlouho, byl tehdy ještě vlasatý, štíhlý a velmi přitažlivý._____ 3) Líbivé trochu limonádové pojetí se ve čtvrtém díle přemění v drama, kterým zůstane až do konce. Se vzrůstajícími chmurami však seriál ztrácí na atraktivitě a začíná nudit._____ 4) Vieš, prečo je dobré umrieť na horách? ... Duša má bližšie do neba. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný česko-slovenský seriál. Za ty otřesné české postsynchrony/dabing měli ale někoho vyhodit z práce! A proč se to vůbec ze slovenštiny dabuje? To jako slovenština není v Česku ,,jazyk splňující požadavek základní srozumitelnosti z hlediska státního jazyka"? Ten, kdo o tomhle rozhodl, by se měl chytit za nos... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jiří Křižan píše dobré scénáře...proti tomuto a vlastně celému seriálu nemám námitek. HORY (o kterých je podezření, že je mají hrdinové leckdy radši než svoje holky) na vás dýchnou v celé své majestátnosti a syrovosti. Kamera Martina Štrby, hudba Michala Lorence, režie Vladimíra Michálka...sedí. Ve slovenštině je to samozřejmě tisíckrát lepší. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by som nazval príjemným oddychovým. Na dobu, keď chce človek zrelaxovať, sledovaním peknej prírody v televízii je tento seriál ako stvorený. Škoda, že nemal viac častí. Mrzí ma tiež, že sa v ČR predaboval, lebo v originále to bolo najlepšie a predsa všetci, čo hovoríte a rozumiete česky musíte rozumieť aj slovensky, tak nechápem ten počin. Inak mi v tom seriály niektoré veci vadili ako dej, sfilmovanie či dialógy, ale inak by sa to dalo s realitou trocha porovnávať. Hodnotím to nadpriemerne. 60% odo mňa, už len z lásky k Tatrám sa patrí. :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně to vyšlo! Budiž nám hanbou, že ne u nás, ale u našich bratov z východu. Ale těm to zase budiž z celého srdce přáno a k úspěchu jim gratulováno. Ještě větší hanba ovšem je dabing do češtiny, který mě vytáčí už od doby co Miro Noga začal na českém venkově halekat hlasem Petra Rychlého. Ale abych neodbíhal - Záchranáři jsou sice krátký, ale přesto seriál. POVEDENÝ seriál s hodně slušnou výpravou, výbornou kamerou a příběhem, který předčí i kdysi naprosto šokující lavinu z My Z Konce Světa:) 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Názvy štítů, potoků a dolin byly záměrně změněny. Chata pod Rysmi tu vystupuje jako Gáletova chata. (cheyene)
  • Scény na skále točili opravdoví horolezci (převážně členové Tatranské horské služby). (cheyene)
  • Poradcem při natáčení byl jeden z nejlepších slovenských horolezců, člen horské služby Peter Šperka, který si v seriálu několikrát zahrál - turistu, záchranáře i zachraňovaného. Šperka byl zabit v červnu 2013 v Pákistánu, když při expedici na Nanga Parbat jejich stanový tábor přepadli členové hnutí Taliban. (cheyene)

Reklama

Reklama