Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé příběhy divácky atraktivního televizního seriálu Záchranáři dávají nahlédnout do života mužů, záchranářů horské služby, kteří denně nasazují své vlastní životy, pro záchranu obětí hor. Autenticita vyprávění těchto příběhů ze současnosti je dělá přitažlivými, zajímavými a uvěřitelnými. Pro natáčení, dramatických příběhů záchranářů, využili tvůrci prostředí méně známých lokalit Vysokých Tater, které vytváří atraktivní kulisu seriálu. Hlavními hrdiny seriálu jsou profesionální i dobrovolní členové záchranné horské služby. K největším osobnostem patří Tibor a Peter, známí jako nerozluční kamarádi. Mezi záchranáře by rád patřil i horský nosič přezdívaný Ťava, ale opět se mu jeho přání nesplní: nový člen přichází z Bratislavy a jmenuje se Martin. Zúčastňuje se první záchranné akce, při které je hned konfrontován s krutostí hor.
Jednotlivé časti:  1.-Vidieť kamzíky
2.-Noc na zrkadlovej stene
3.-Paradoxy
4.-Sprisahanie žien
5.-Biela tma
6.-Sila k životu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně to vyšlo! Budiž nám hanbou, že ne u nás, ale u našich bratov z východu. Ale těm to zase budiž z celého srdce přáno a k úspěchu jim gratulováno. Ještě větší hanba ovšem je dabing do češtiny, který mě vytáčí už od doby co Miro Noga začal na českém venkově halekat hlasem Petra Rychlého. Ale abych neodbíhal - Záchranáři jsou sice krátký, ale přesto seriál. POVEDENÝ seriál s hodně slušnou výpravou, výbornou kamerou a příběhem, který předčí i kdysi naprosto šokující lavinu z My Z Konce Světa:) 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně úžasná kamera a nádherné záběry hor, na druhé nijak zvlášť zajímavý děj. Pocta záchranářům je to dobrá, ale jejich akce se střídají s pohledy do soukromí tří z nich, a tady jsem se občas celkem nudil. Nakonec jejich příběhy stejně nijak neskončí, skoro to vypadá, jakoby měla následovat další pokračování. Herecké výkony jsou také dost kolísavé kvality, na seriálu je vidět, že se tvůrci snažili o hodně muziky za málo peněz a nejspíš nepracovali ani zrovna v profesionálních podmínkách. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

.........Vzhledem k tomu, že sám jsem aktivní horolezec a filmů s touto tématikou je u nás žalostně málo, o to více jsem očekával spuštění seriálu v čt....Nerad bych se opakoval, ale vše zde již do puntíku přesně napsal kinej.....Z celého 6ti dílného tatranského projektu by v zásadě zbyla nádherná kamera a vystříhaný 30 min. úžasný dokument z Tater. Rozehrávání životních osudů a ateliérových historek na několika frontách, dialogy, někdy jak vyšité z německé seriálové produkce. Popravdě řečeno, chtělo to více profesionálního přístupu k celému tématu, jaksi to nechat uzrát, uležet a místy doladit. A poté to nakonec natočit. Mimochodem, největší "zásluhu" na tom všem měl Jiří Křižan, který tomu dal nejvíce na prdel........... OHLASY z našich horolezeckých kruhů : .....1. díl *** VIDĚT KAMZÍKY *** Horydoly: Drsní chlapi mluví z obrazovky spisovně, ale kvůli autentičnosti občas prohodí nějakou sprosťárnu. Vtip o zlomeném kokotovi, když Slovák upadne na záda, musel vyznít ve slovenštině určitě lépe, než česky. Drsní chlapi zkoušejí nové kamarády ze znalostí anatomie. Co to má mrtvá holčička šedého za hlavou..? Mozek.. ! Drsní chlapi se dlouho sprchují... Vykulený blonďák to předvádí na kameru nesnesitelně dlouho. Jestli byl oblečený, není známo, protože jsme viděli jen jeho hlavu. Drsní chlapi protahují děj na blbostech. ..Na neskutečně dlouhém intru má asi největší zásluhu scénárista Jiří Křižan. Nuda...nuda....šeď! ......2. díl *** NOC NA ZRCADLOVÉ STĚNĚ *** Horydoly: Drsní chlapi od horské lezou čistě, bez přidržování skob a karabin, bez pomoci lana. A to i když jde o život. Místo páternosteru ze dvou lan pro prvolezce a jümarování dalších členů záchranného družstva předvádějí v noci za mrznoucího deště a při boji o život dvojice paragliderů své sportovní schopnosti. Do toho scénárista namíchal osvědčené ingredience: jeptišky... hysterku...opilce a chlapskou rivalitu. Nenesitelně dlouhý záběr na vrtulník s podvěsem v mracích může soutěžit s nesnesitelností intra prvního dílu. Ale proč to ve filmu nenechat, když už byl vrtulník zaplacený....., že? ......3. díl *** PARADOXY **** Horydoly: Drsní chlapi nás paradoxně pobavili. Asi proto se tento díl jmenoval Paradoxy, jiný důvod nás nenapadá. Například rozhovor na cintoríně u Popradského plesa zněl přibližně takto. Chlap od Horské: "Poezie smrti vám neříká nic? (ironicky)" Osudová žena: "Ale říká. (tajuplně s povzdechem, asi něco skrývá)" Nebo druhý rozhovor někde ve skálách. Další chlap od Horské: "Jsi skvělá. (s profesionálním odstupem)" Osudová žena: "Ty jsi skvělý. (zamilovaně)" Všichni zachraňovaní jsou vylíčeni jako dementi - vysokohorští turisté nelezou těžké výstupy (neumětelové) a bikeři kouří trávu (fůj). Záchranářům při tom jde o život: "Bude to téměř nemožné.. !" prohlašuje jeden z dvojice nejlepších. Druhý potom slaní pětadvacet metrů, z toho asi třetinu vzduchem na rovnou travnatou plošinu...:-)) ......4. díl *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento serial reziroval Vladimir Michalek, ktory ma na konte moc fajne veci typu Zabudnute Svetlo, Babi Leto. No a tymto filmom Zachranari sa moc npredviedol. Hrozne herecke vykony, polodementny scenar a absencia akehokolvek napatia by film poslali do odpadu, ale ze rezisera napadlo dat sceneriu Vysokych Tatier, dam aspon 1 hviezdicku a 10 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský seriál ze života záchranářů, u kterého bych mohl reptat, že první dva díly do děje moc diváka nevtáhnou, že akce je levná a mohla by být efektnější, že to má málo dílů, že je to točené na nějaký vybledlý filmový materiál, kde nevynikne krása exteriérů nebo že děvčata neukážou ani jednu bradavku a že to je moc depresivní a zjednodušující, ale nebudu reptat. Jsem rád, že vznikl seriál, který se netočí v ateliéru, ale ve fantastických Vysokých Tatrách ( až mne zaráží, proč je Slováci využívají ve filmu, seriálech tak pramálo ), jsem vděčný, že záchranáři řeší běžné nehody a starosti a ne že honěj teroristy a emigranty a zabraňují zemětřesení apod. Jsem rád, že, že herci byly sympatičtí, takže jediná naprosto kokotská věc je dabing - nejenže mi přijde úlet dabovat slovenský seriál, ale ještě tak amatérsky, kdy hlasy dabérů překryjí všechny zvuky, takže je to neskutečně nepřirozené. Originální slovenskou verzi jsem nenašel. PS: Pokud někdo znáte člověka, který rozhodl tenhle vyjímečný seriál dabovat, tak mu vyřiďte, že zážitek z tohoto seriálu srazil na čtvrtinu kokos jeden. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Názvy štítů, potoků a dolin byly záměrně změněny. Chata pod Rysmi tu vystupuje jako Gáletova chata. (cheyene)
  • Poradcem při natáčení byl jeden z nejlepších slovenských horolezců, člen horské služby Peter Šperka, který si v seriálu několikrát zahrál - turistu, záchranáře i zachraňovaného. Šperka byl zabit v červnu 2013 v Pákistánu, když při expedici na Nanga Parbat jejich stanový tábor přepadli členové hnutí Taliban. (cheyene)
  • Zuzana Fialová během natáčení coby fotografka Klárka ve scéně, kdy odjíždí vlakem pryč, při nastupování omylem vešla do kabiny strojvedoucího. Zareagovala však maximálně pohotově a scénu dohrála. Tato scéna pak zůstala i v seriálu, přestože je vidět, jak se Fialová dívá do kamery. (Vazzy)

Reklama

Reklama