Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé příběhy divácky atraktivního televizního seriálu Záchranáři dávají nahlédnout do života mužů, záchranářů horské služby, kteří denně nasazují své vlastní životy, pro záchranu obětí hor. Autenticita vyprávění těchto příběhů ze současnosti je dělá přitažlivými, zajímavými a uvěřitelnými. Pro natáčení, dramatických příběhů záchranářů, využili tvůrci prostředí méně známých lokalit Vysokých Tater, které vytváří atraktivní kulisu seriálu. Hlavními hrdiny seriálu jsou profesionální i dobrovolní členové záchranné horské služby. K největším osobnostem patří Tibor a Peter, známí jako nerozluční kamarádi. Mezi záchranáře by rád patřil i horský nosič přezdívaný Ťava, ale opět se mu jeho přání nesplní: nový člen přichází z Bratislavy a jmenuje se Martin. Zúčastňuje se první záchranné akce, při které je hned konfrontován s krutostí hor.
Jednotlivé časti:  1.-Vidieť kamzíky
2.-Noc na zrkadlovej stene
3.-Paradoxy
4.-Sprisahanie žien
5.-Biela tma
6.-Sila k životu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto že režíroval Vladimír Michálek? Človek, ktorý má na svojom konte také filmové perly ako "Je treba zabiť Sekala", "Babie leto" alebo "Zabudnuté svetlo"? On sa podpísal pod tento nepodarok? To ma naozaj prekvapuje. Nízkorozpočtový televízny seriál "Záchranári" je exhibíciou príšerných hereckých výkonov. Nebyť tých krásnych prírodných scenérií, ktoré poskytujú Vysoké Tatry, tak to bez rozmýšľania šmarím do odpadu. * ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný česko-slovenský seriál. Za ty otřesné české postsynchrony/dabing měli ale někoho vyhodit z práce! A proč se to vůbec ze slovenštiny dabuje? To jako slovenština není v Česku ,,jazyk splňující požadavek základní srozumitelnosti z hlediska státního jazyka"? Ten, kdo o tomhle rozhodl, by se měl chytit za nos... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

V současné seriálové produkci nebyli Michálkovi Záchranáři vůbec marným pokusem – uprostřed násilně stylizovaných a na hlavu postavených panoptik dokázali zapůsobit určitou autenticitou a drsností, která místy bohužel přecházela do tak dobře známé násilné didaktičnosti (zejména co se bilancování s aktuálními spoelčenskými fenomény týče). Malé příběhy obyčejných lidí dokázaly probudit zájem, navíc vizuální stránka díky tatranským vnadům dokázala překlenout i slabší místa ve scénáři. Co však překlenout nedokázala, byl příšerný český dabing, který ubíral Záchranářům na věrohodnosti a vyhrocenější emoce pohřbíval některými ochotnickými výkony. Nicméně v kontextu současné kvality jsou Záchranáři skutečným vrcholem... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jiří Křižan píše dobré scénáře...proti tomuto a vlastně celému seriálu nemám námitek. HORY (o kterých je podezření, že je mají hrdinové leckdy radši než svoje holky) na vás dýchnou v celé své majestátnosti a syrovosti. Kamera Martina Štrby, hudba Michala Lorence, režie Vladimíra Michálka...sedí. Ve slovenštině je to samozřejmě tisíckrát lepší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně úžasná kamera a nádherné záběry hor, na druhé nijak zvlášť zajímavý děj. Pocta záchranářům je to dobrá, ale jejich akce se střídají s pohledy do soukromí tří z nich, a tady jsem se občas celkem nudil. Nakonec jejich příběhy stejně nijak neskončí, skoro to vypadá, jakoby měla následovat další pokračování. Herecké výkony jsou také dost kolísavé kvality, na seriálu je vidět, že se tvůrci snažili o hodně muziky za málo peněz a nejspíš nepracovali ani zrovna v profesionálních podmínkách. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Poradcem při natáčení byl jeden z nejlepších slovenských horolezců, člen horské služby Peter Šperka, který si v seriálu několikrát zahrál - turistu, záchranáře i zachraňovaného. Šperka byl zabit v červnu 2013 v Pákistánu, když při expedici na Nanga Parbat jejich stanový tábor přepadli členové hnutí Taliban. (cheyene)
  • Názvy štítů, potoků a dolin byly záměrně změněny. Chata pod Rysmi tu vystupuje jako Gáletova chata. (cheyene)
  • Scény na skále točili opravdoví horolezci (převážně členové Tatranské horské služby). (cheyene)

Reklama

Reklama