Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněženým vysokohorským údolím projíždí skříňový automobil označený nápisem Spoje. Posádku vozu tvoří řidič a ozbrojený zaměstnanec poštovní ostrahy. Do blízkého JZD vezou zaměstnancům tři čtvrtě milionu korun. Náhle se před řidičem objeví osobní vůz. Před jeho koly bezvládně leží ženská postava. Řidič vystoupí z vozu. V tom okamžiku jej skrytý útočník uhodí obuškem do hlavy. Vzápětí z opačné strany zazní výstřel, který otvírá dramaticky vypjatý příběh, jehož další děj se odehrává ve vlaku jedoucím silvestrovskou nocí. Mezi cestujícími je totiž trojice pachatelů s lupem a za každou cenu hodlá dojet do cíle. Dokáže se průvodčí Emil ubránit násilí i finanční nabídce, které na něj číhají? Hlavní roli televizního filmu režiséra Jiřího Svobody vytvořil Lukáš Vaculík. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

magu 

všechny recenze uživatele

Rád by som dal viac, ale nedá sa. Okrem kameramana, ktorý si v úzkom priestore vlaku poradil celkom dobre, stáli ostatné výkony dosť mimo. Herci nehrali ani len svoj štandard, scénarista sa tiež veľmi nepretrhol a režisér to už proste nedokázal dať dohromady. Zopár chybyčiek bolo aj príbehu (dvakrát to isté miesto na trati, zapaľovač, ktorý nemal a potom mal...) a dlhšiu stopáž by som asi neuniesol. Ani moje obľúbené vlaky to nedokázali zachrániť. ()

790511 

všechny recenze uživatele

Film už od prvních sekund působí velice lacině nedotaženě. Námět vypadá na nějakou nenáročnou povídku, jaké bývaly v časopisech. Detektivka, ve které musí postavy sdílet nějaký společný prostor taky není moc originální, ale je to osvědčená látka, hlavně pro takovéto menší formáty, jako je televizní film. I přes všechny nedostatky to dokáže zaujmout a divák u toho tu hodinku vydrží, aby se dočkal rozuzlení, které, jak všichni předpokládají, bude jistě "nečekané". ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Této noci v tomto vlaku, úplatkářů čelím tlaku… Vzhledem ke své podnikavosti se průvodčí Vaculík musel v ročních výdělcích pohybovat někde mezi Zagorkou a Jakešem, ale teď má v silvestrovských kupé jiné starosti. A když nejsou po ruce Seagal, nebo JCVD, co řeší teror na kolejích podstatně razantněji, musí si poradit po svém.. Nezáživná kriminální story, u níž jsem si přál zatažení za záchrannou brzdu závěrečných titulků (i přes krátkou stopáž) mnohem dřív, než přišlo, což vzhledem k žánrovým schopnostem autora považuji docela za škodu. Jinak je zjevné, že kolem roku 1984 by jste rozeznali Přeučila od Michaela Ironsidea jen prostřednictvím rozcvičky mluvidel, protože "Lodyha, děloha, pic", to by ta hvězda hollywoodských vedlejších rolí zcela určitě nedala.. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Příběh, hudba, vyznění... všechno je to celkově poplatné době. Těžko teď někdo natočí něco podobně jednoduchého, jako byla tahle jízda vlakem. Zkrátka dřív stačilo málo..., vemte si třeba jen "Malého pitavala"; to jsou zápletky dnes již úsměvné, ale na tu dobu to nebylo natočené vůbec špatně a tak nějak to zkrátka bylo. Celkem tedy vcelku zajímavé. Jako bavící se a slavící cestující bych se svezla hned. Jinak už bych hrabala po té záchrané brzdě mnohem dřív, aby se celý vlak nestačil dostat do tak přiblblého konce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ve vlaku se toho může stát opravdu hodně. Sledujeme příhodu postavy Lukáše Vaculíka, která stihne být mimo průvodčího též detektivem, šmelinářem, pinglem. Tvůrci to asi tak nezamýšeleli, ale my dnes můžeme mimo sporý detektivní příběh sledovat též to, jak (ne)fungovalo socialistické hospodářství a co nenabízel trh, nabízeli na černo různí "živlové". Téměř bez napětí, s jedním lehkým zvratem, úsměvnými záporáky, poměrně lehce předvídatelné, s rychlým koncem. Nebýt zajímavých cestujících, ani tento film by nebyl nikterak zajímavý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V nočních záběrech z trati je možné si všimnout, že vlak vede dieselová lokomotiva "zamračená" řady T478. V posledním záběru ale v čele vlaku stojí lokomotiva elektrická, konkrétně "banán" E 499.2015, přičemž vlak mezitím nikde nezastavoval. (Stejšn)
  • Jan Pohan hrající východoněmeckého turistu ve filmu namluvil postavu opraváře Josefa Fouska a sám byl předabován jiným německy mluvícím hercem. (Ganglion)
  • Pistole, kterou má pod polštářem zraněná cestující, je Luger P.08. Tato pistole se vyráběla v letech 1900–1942. (PaulxH)

Reklama

Reklama