Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spíše je to za 2 a půl hvězdičky, ale vzhledem k faktu, že jsem očekával ještě větší blbost, než byli Snowboarďáci, což se nenaplnilo, jsem se přiklonil nakonec ke třem. Tentokrát se musím přiznat, že mě pár scének i pobavilo, i když se vesměs ve filmu vyskytoval lehce křečovitý humor. O nějaké logice příběhu nemůže být ani řeč, prostě se udělala základní kostra a na ni se tvůrci snažili nabalit více či méně vtipné scénky, ať už tam logicky seděly, či ne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade Snowboardaku mile prekvapeni. Janak to s mladejma hercema umi, mozna proto, ze se sam chova jak pako. No ale kazdopadne diky tomu vzniknul pohodovej film, kde se nemusi premejslet a jen slusne bavit. Skoro bych rek, ze je tohle lepsi nez Snowboardaci, ale je to v podstate to samy. Obcas tu je nakej masakralni vtip nebo hlaska a do toho naka ta akce, vetsinou na vode a hlavni dvojka chce vopichat "rostenky", proste Snowboardaci na vode. Ale i kdyz vtipu tu zas neni tolik, kolik mohlo bejt a ty akce na vode jsou uz misty unavny, celkove to je slusne zabavny a svizny, kamera solidni a hudba pohodova. A Madl s Kotkem se tam hodi, navic Madl uz nevypada tak debilne. Z ostatnich stoji za zminku par slusnejch vedlejsich postav, jako babicka, Steindler a hlavne banda sexy holek. Akorat mi prislo, ze spoustu vtipu a hlasek sem uz videl v jinejch filmech, takze je tohle krapet vykradacka a ty reklamy na Seznam, Bueno a Sprite byly otravny. Ted uz zbejva Janakovi jen natocit Prasaky a bude mit peknou trilogii. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to tady. Podnebí se mění, cíle obou hrdinů nikoli. Zimní bundy jsou přece jenom trochu těsné. Tak na to šel režisér trochu z jiného soudku. Ač chtějí hoši "zasunout do pouzdra" sebevíc, klacky jim pod nohy hází zejména scénáristická nemohoucnost, která se několikrát ocitne v propastné krizi!! Přesto.. Karel Janák je bezesporu úspěšným kopáčem v daném žánru a přejme mu to. Měl odvahu, nápady, reakci publika si zaslouží. Technická stránka filmu se relativně povedla. Místy je to svižné, jindy si vypomáhá zbytečným dělením obrazovky, prostě vše na míru přizpůsobené modernímu divákovi. Co se příběhu týče, je opět nijaký. Je absurdně vymodelovaný, sešroubovaný, aby to dalo jakýs takýs smysl. Je předem dáno, že jeden z dvojice mladíků o své panictví přece jenom přijde a že rodiče druhého z nich najdou ztracenou vitalitu skomírajícího manželství. Jdeme tak přímočaře od demoličních pasáží (asi slabost pro destrukci stanů, lodí nebo motokár), přes humorné momenty (Mádl s „krávou“ a svíčkami na seně nebo scéna se záměnou cedulek ve sprše) i jejich slušivé načasování, i ke scénám naprosto bezradným, vykrádajícím vlastní nápady, ději nepomáhajícím (těch ale bylo) nebo naprosto nereálným. Vyústění většiny epizodek odhadneme s přehledem už na jejich počátcích. Navíc je tu i tolik omílaný a vlezlý product placement, kdy je například nejmenovaná tyčinka hrdinům aranžovaná do cesty tak okatě, jak jen může být (s vyhledávačem „seznamem“ to dopadne o poznání lépe). Pro dívky má Janák jen dementní úlohy objektů, ostatně samy dívčiny svými hereckými výstupy dokazují, že hlavní pozornost je věnována jejich fyzické vybavenosti a odvaze ukázat co nejvíce (uznale musím podotknout, že Tereza Voříšková už tehdy nad mladými neherečkami výrazně vyčnívala). Nadsázka už tu bohužel nehraje ani tu nejniternější roli, aniž bych puritánsky rýpal, tak dle Janákových hrdinů a hrdinek stačí mrknout a něžné pohlaví už šimrá v podbřišku. Naopak to platí samozřejmě stejně. Viděl bych v tom opět spíše bezradnost jak dotlačit scénu do diváckého očekávání – tedy do postele. Nevím, jak na to mladé diváctvo nahlíží, ale dobře to určitě není (stačí si vzpomenout na podstatně horšího Panice). Sic to pak Janák nechá nasnímat jako romantické milování z Top Gunu, záměna sexu za lásku je ale evidentní. Proč se zaobírat nějakými city? Možná jsem rád, že už dávno nepatřím do cílové skupiny. Ono kašlání na nějaké autority pak Janák dovedl do už nesnesitelných poloh v následujícím (mnou stejně hodnoceném, ale podstatně horším) Ro(c)ku podvraťáků – kradu, směju se nájemnému zabijákovi do obličeje, ale co, hlavně, že jsem cool. Nemyslím, že podobný přístup je vhodný. Jo, a nevěřím, že ona cílová skupina má v malíku Formana a jeho Hoří, má panenko. Patřičně drzá ústřední dvojice nezklamala, sic jsou jejich úmysly a nápady triviální, herecky se Mádl s Kotkem opět vyznamenali a tvoří společně s technickým zpracováním hlavní trumf, na který se může místy tápající režisér spolehnout. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro pubertální jedince určitě dobrá věc na představivost, že zažijí něco podobnýho, ale co si budeme povídat, deset krasavic najednou je docela hardcore a jen tak se to nepovede... no možná vůbec. A to znásilnění takovou kočkou, jakou Terezka je, snad zažije jen Hádek :-( __ Dvojka Kotek & Mádl opět ruluje a tentokrát je humor ostřejší a dospělejší. Obsazení potěší. SOundtrack slabší, ale stále dobrej. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Koniec koncov, nebola to až taká dementina, ako som čakala, keď to porovnám s úrovňou niektorých amerických komédií. Teenegerské, české a v celku pozeratelné, aj keď tá situačná komika neskutočne udierala do očí. Herci celkom hrali a občas som sa dokonca aj rehotala, takže hodnotím to ako ďalší priemerný neurážlivý teenegerský kvázi film, ktorý stopercentne uspokojí filmové chúťky hormonálne nevybúrených teenegerov. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Když Milan Šteindler uviděl peřeje, kterými měl na raftu projet, nevěřil svým očím. "Všichni se ale tvářili tak samozřejmě, že mi bylo blbý říct, že zase takovej vodák nejsem..." vysvětluje herec. (Specs)
  • Slovenka Andrea Kerestešová v době vzmiku filmu ještě vůbec neovládala češtinu, proto ji v roli Kláry při postsynchronech nadabovala Andrea Elsnerová. (funhouse)
  • Filmovalo se na řece Ohře, u Svatošských skal, na hradu Loket, Rožmberku nad Vltavou, v Praze a vesnici Rájov. (M.B)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama