Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tuzemský konzumní... :-) tak bych to asi přirovnal... Tak jako není Rum jako Rum (Bacardi)... tak není teenagerovská komedie jako teenagerovská komedie... V případě reklamy a obalu je Bacardi bombastičnější, je také z kvalitních surovin... Zahraniční teenagerovské komedie mají pouze bombastickou reklamu a obal, ale mě holt ten tuzemák je milejší... A pro Rafťáky to platí beze zbytku... Prostě Tuzemský konzumní... teenagerovský film... A kvalita? Pch... Ta se tady nehledá, hlavně že se motáme a smějeme... :-)) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ty hele Karle, čistě mezi náma, ty pilulky na nervy, no ty modrý, to vlastně nejsou vůbec pilulky na nervy ;-) Ale buď v klidu, nikdo si toho nevšim, teda až na ten milion a něco diváků po kinech a nějakej další u televize. Ale já se fakt jakože smál, jen mi bylo řečeno, že to už není film, ale reklama na Urinal. Pokud bych neviděl kdysi dávno Snowboarďáky, ušetřil bych si prvotní seriózní větu o tom, že se vlastně jedná o totéž v bledě modrým jen s větší mírou obrazovejch hrátek a v modernějším střihu. Navíc tahle zpopularizovaná dvojka Mádl & Kotek, coby sezónní teenager idols mě nějako minula. Jestli mě paměť neklame, nevzpomínám se, že by třeba Tomáš Holý, teenager ikona let minulých Na pytlácký stezce dumal nad tim kdy už konečně „zasune.“ No jasně, jiná doba, uspěchanější, dynamičtější. Dneska se socialistická procházka v gumákách po lese střídá šmíringem v dámských sprchách a naopak šmíring za trnkovým keřem koz divokých, změnil se v hloubavou debatu na téma koz……ále kašlu na osvětu. Zkrátka průměrná, (ne)hezká česká letní komedie pro zasr……zasmání se s kupou více či méně převzatých gegů (včetně legendárné scény s tombolou z Formanova Hoří má panenko) a dozvuk éry ejakulační komedie. Tudíž jedna hvězdička za muziku (ten pan Bárta opravdu zpívat umí) a druhá za pěkná děvčata a svěžího křena Oldu Navrátila. [5/10] ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že na rozdíl od filmu Panic je nanic se zde neobnažují pouze ženy starší šedesáti let, ale jinak toho není mnoho, co by stálo za pochvalu. Kotel s Pádlem hrají mizerně, výborně se tudíž doplňují, jdouc ruku v ruce s režií. Ta doplácí na svou snahu působit „übercool“ a vyvolává spíše lítost, než efekt spadlé tlamy. Lítost nad tím, kterak se chlapec z Čech chtěl vyrovnat svým americkým vzorům, leč nevyrovnal. Pravda, nedá se říct, že bych se nudil a cítil tak trapně jako u předcházejících Snowboarďáků, jednou jsem se dokonce i uchechtl, ale člověk by čekal výraznější posun kupředu. Navíc mě neskutečným způsobem iritovala, když pominu spoustu, spoustu jiných věcí, jakási zvrácená „filozofie“ Rafťáků i většiny ostatních teenagerských komedií: osoby starší třiceti let jsou zabedněná paka, která nic nechápou a zaslouží si být leda tak zesměšňováni + všechny dívky se chovají jako pitomé slepice a jako takové mohou „sloužit“ k jedinému účelu. Překvapuje, mě, že k druhému problému, typickému opravdu pro všechny dosavadní české teen komedie, se zatím hlasitěji nevyjádřily zdejší feministky. Asi to nepovažují za problém hodný komentáře, kdo by ostatně bral vážně názor prezentovaný zábavou natolik pokleslého charakteru. 40% Zajímavé komentáře: Brouk, castor, hudryhudry, MoiJe, Triple H ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Puberťácka blbosť, ktorá ma bavila ? No asi tak nejak. Kotek a Mádl sa slušne rozbehli a je to dosť zaujímavá dvojka na to, aby utiahli celý film. Príbeh nie je nič moc (ale o ten tu ani nejde) a celkovo postavy tiež nie, vlastne celý film je len zbúchaný, aby dobre fungoval a aby bavil a až na niektoré nudné pasáže za seba môžem povedať, že som sa celkom dobre bavil. Vtipy sa fakt podarili a herecké ženské obsadenie na čele s krásnou (Slovenkou) Andreou Kerestešovou (a s Terezou Voříškovou) tiež. Jedna s tých českých jednohubiek, ktoré sú technicky dobre zvládnuté, hudobne dobre naladené a občas aj pobavia. 65% - 3* ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro pubertální jedince určitě dobrá věc na představivost, že zažijí něco podobnýho, ale co si budeme povídat, deset krasavic najednou je docela hardcore a jen tak se to nepovede... no možná vůbec. A to znásilnění takovou kočkou, jakou Terezka je, snad zažije jen Hádek :-( __ Dvojka Kotek & Mádl opět ruluje a tentokrát je humor ostřejší a dospělejší. Obsazení potěší. SOundtrack slabší, ale stále dobrej. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Celkem se štáb pohyboval mezi sedmdesáti lokacemi. Scény na vodě se natáčely na Vltavě v úseku od Českého Krumlova k Českým Budějovicím. Natáčelo se také v jihočeské vesničce Rožmitál na Šumavě. (Specs)
  • Ve scéně, kdy Honzík (Matyáš Valenta) vyndavá z ohniště uhlík, aby ho dal pod botu Filipovi (Jiří Mádl), je uhlík hnědý. Když ho ale podstrkuje pod botu, je rudý. (G3niu5)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama