Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V době premiéry filmu jsem zrovna chtěl sbalit jednu osmnáctku co vypadala na třicet. V rámci poviného testování co všechno jsem ochoten pro slečnu udělat, jsme šli i na film Rafťáci. Samozřejmě, abych se dobře prodal dělal jsem, že tento film není pro mě, ale že jsem jí rád dělal společnost. Druhý den ráno jsem z její postele psal SMS kámošovi "Musíme jít na Rafťáky je to děsná zábava." ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tuzemský konzumní... :-) tak bych to asi přirovnal... Tak jako není Rum jako Rum (Bacardi)... tak není teenagerovská komedie jako teenagerovská komedie... V případě reklamy a obalu je Bacardi bombastičnější, je také z kvalitních surovin... Zahraniční teenagerovské komedie mají pouze bombastickou reklamu a obal, ale mě holt ten tuzemák je milejší... A pro Rafťáky to platí beze zbytku... Prostě Tuzemský konzumní... teenagerovský film... A kvalita? Pch... Ta se tady nehledá, hlavně že se motáme a smějeme... :-)) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Koniec koncov, nebola to až taká dementina, ako som čakala, keď to porovnám s úrovňou niektorých amerických komédií. Teenegerské, české a v celku pozeratelné, aj keď tá situačná komika neskutočne udierala do očí. Herci celkom hrali a občas som sa dokonca aj rehotala, takže hodnotím to ako ďalší priemerný neurážlivý teenegerský kvázi film, ktorý stopercentne uspokojí filmové chúťky hormonálne nevybúrených teenegerov. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rafťáci se mi zdají o něco horší, než jsou Snowboarďáci. Myšlenka vrznout si je tu mnohonásobně silnější, spíš bych volil mírnější cestu a netlačit tolik na pilu. Vtipné scény jsou trošičku okopírované, ale některé i přesto hodně pobavily. Potěšil kývající se most u obce Svatošské skály, kde jsme byli se základkou na výletě. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle byla opravdu muka. Otevřel jsem si svůj oblíbený nápoj Sprite a zvědavě číhal, co to na nás ten Janák zase připravil. Musím se přiznat, že ač jsem nic neočekával, byl jsem dost zklamán. Nepsané pravidlo kinematografie zní, že pokračování – i když za to bychom Rafťáky považovat neměli - musí být ve všech ohledech monstróznější než původní film. Uznejte sami, že je to nesmysl, neboť každý spíše ocení když je všeho tak akorát. To si ovšem Janák neuvědomuje a silně přitvrzuje. Ke starým známým – i když novým – postavám připisuje legračního klučinu, jehož vzor byl nejspíše Dennis známý jako postrach ulice, ještě legračnější babičku, nešetří ani na laciných vtipech – i když podle reakcí okolí nejspíše fungují – a aby toho nebylo málo přidává dívky, což je největší klad tohoto celého filmu. Ani režisérské zlepšení není patrné, právě naopak. Janák si pohrává s různými efekty, které snímek ještě více narušují, neboť jsou použity v naprosto zbytečných chvílích. Musím se přiznat, že na rozdíl od některých zdejších uživatelů, jsem se pár vtípkům zasmál, i když to byly zrovna ty chvíle, kdy celý sál hrobově mlčel nebo konstatoval, jací jsou hlavní hrdinové blbci. No celkově vzato se jedná o další pokračování Kameňáku s novými postavami, které nekazí jen špatný scénář, ale také špatné herecké výkony, ubohý děj, nezajímavá režie, trapné vtípky a Dominik Hašek. 20% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Radka (Tereza Voříčková) přelézá na Kašperku záchody, přeleze na pravý záchod, později však vyjde z levého. (G3niu5)
  • Film navštívilo v kinech 694 595 diváků a vydělal 66 456 401 Kč. (Pumiiix)
  • Slovenka Andrea Kerestešová v době vzmiku filmu ještě vůbec neovládala češtinu, proto ji v roli Kláry při postsynchronech nadabovala Andrea Elsnerová. (funhouse)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama