Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem na to koukal od dvo do čtyrech ráno a neusnul jsem to znamená, že jsem se velmi dobře bavil! Je to příjemnej vtipnej (občas velmi) film! Klidně víc takových Janákových filmů! Lidi aspoň budou chodit do kina na český filmy a já se příjemně pobavím, když budu mít volnou chvíli! Kotek s Mádlem mi taky vůbec nevaděj a hudba se mi líbí velice! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade Snowboardaku mile prekvapeni. Janak to s mladejma hercema umi, mozna proto, ze se sam chova jak pako. No ale kazdopadne diky tomu vzniknul pohodovej film, kde se nemusi premejslet a jen slusne bavit. Skoro bych rek, ze je tohle lepsi nez Snowboardaci, ale je to v podstate to samy. Obcas tu je nakej masakralni vtip nebo hlaska a do toho naka ta akce, vetsinou na vode a hlavni dvojka chce vopichat "rostenky", proste Snowboardaci na vode. Ale i kdyz vtipu tu zas neni tolik, kolik mohlo bejt a ty akce na vode jsou uz misty unavny, celkove to je slusne zabavny a svizny, kamera solidni a hudba pohodova. A Madl s Kotkem se tam hodi, navic Madl uz nevypada tak debilne. Z ostatnich stoji za zminku par slusnejch vedlejsich postav, jako babicka, Steindler a hlavne banda sexy holek. Akorat mi prislo, ze spoustu vtipu a hlasek sem uz videl v jinejch filmech, takze je tohle krapet vykradacka a ty reklamy na Seznam, Bueno a Sprite byly otravny. Ted uz zbejva Janakovi jen natocit Prasaky a bude mit peknou trilogii. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to velmi podobné Snowboarďákům, příběh moc nefunguje (resp. tam žádný není) a celé je to jen sbírka gagů (a product placementu). Jenže co naplat gagů opravdu povedených, nechutností je minimum, hlavní hrdinové jsou opravdu hodně mimo a navíc tam hraje hromada Sklepáků. Prostě pokud nebudete čekat nic převratného, ale jen dobrou komedii, tak se budete skvěle bavit (a to říkám i přesto že teenagerské komedie většinou nemůžu ani vystát) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se hlavní dvojice snaží, nejde to. Všechno skřípe víc než minule, vedlejší postavy jsou protivné (překvapivě v čele s Navrátilem), hudbě chybí výraznější motiv a ústřední song se oposlouchá už v průběhu filmu. Vše tak zachraňují Kotek, Mádl a záplava nádherných koček, které sice neumějí hrát, ale těžkopádné hlášky dokážou přežvýkat se ctí. Pocit zbytečně velkého zklamání ale zůstává. Čekal jsem, že Janák na cestě pobavit napraví chyby z minula - ne, že jejich počet výrazně navrší. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Chachá, tak mně se to líbilo moc. V rámci stupidních zábavných filmů naprostá špica. Kotek s Mádlem hrají dobře a není těžké si k nim nalézti sympatie. Situační gagy a trapnosti mě pobavily ( celý film jimi byl prošpikován). Nemá smysl hledět na technické škatulky či snad uměleckou hodnotu. Holt každý film je jiný a některý nás má za úkol povznést a některý jen a pouze zabavit. Je otázkou vkusu každého člověka, zda se dokáže přenést přes vykonstruovaně extrémní charaktery postav a nereálně reálné dialogy (asi nechápete, nechám vás v tom). Rafťáci jsou v kategorii teenagerských komedií světovou "kvalitou" a mně se líbí i proto, že jsem do značné míry cílovou skupinou :-). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Hlavním sponzorem filmu byla společnost Gumotex, a. s. Břeclav, která mimo jiné vyrábí i rafty. Slavnostní premiéra filmu se proto konala v břeclavském kině Koruna. (funhouse)
  • Ve scéně, kdy Filip (Jiří Mádl) a Danny (Vojtěch Kotek) přechází řeku, mají mokré nohavice ještě před tím, že vstoupí do vody. (Rill)
  • Když jdou holky do kopce u hradu Kašperk, jde do kopce i Radka (Tereza Vořísková), avšak ihned poté jde na věž hradu, kde shodí trubku shora věže. (Natally21)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama