Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kde malý Honzík (Matyáš Valenta) dává Vendule (Eliška Křenková) na raftu napít z láhve, Vendula chvíli pije, při střihu pádluje, pak zase pije a v zápětí zase pádluje. (Tera257)
  • Malou roli si ve filmu střihl i slavný český hokejový brankář Dominik Hašek. V závěru filmu hraje záchranáře, šplhajícího po žebříku na skálu. (ricky4)
  • Slovenka Andrea Kerestešová v době vzmiku filmu ještě vůbec neovládala češtinu, proto ji v roli Kláry při postsynchronech nadabovala Andrea Elsnerová. (funhouse)
  • Hlavním sponzorem filmu byla společnost Gumotex, a. s. Břeclav, která mimo jiné vyrábí i rafty. Slavnostní premiéra filmu se proto konala v břeclavském kině Koruna. (funhouse)
  • Petr Procházka se ve filmu objevil po 27leté herecké pauze. (M.B)
  • Při natáčení filmu se spolu seznámili Karel Janák a Veronika Kubařová (Darja), a započal tak jejich dlouholetý vztah. (JoranProvenzano)
  • Domnělý hrad Kašperk, na který se rodiče vydávají na kole, je ve skutečnosti hrad Loket. Kašperk najdeme na Šumavě, byl založen roku 1356 Karlem IV. k ochraně zlatých dolů. Naopak Loket leží v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, založen byl ve 13. století na místě starého slovanského hradiště. Vzdušnou čarou jsou od sebe přibližně 130 km. (TheNine)
  • Filmovalo se na řece Ohře, u Svatošských skal, na hradu Loket, Rožmberku nad Vltavou, v Praze a vesnici Rájov. (M.B)
  • Natáčelo se od 1. července do 15. srpna 2005. (hippyman)
  • Scénář byl hotov na konci března 2005, premiéra filmu proběhla na začátku téhož měsíce o rok později. (hippyman)
  • Film navštívilo v kinech 694 595 diváků a vydělal 66 456 401 Kč. (Pumiiix)
  • Andrea Kerestéšová v roli Kláry měla na některé choulostivější scény dublérku. (Specs)
  • Když Milan Šteindler uviděl peřeje, kterými měl na raftu projet, nevěřil svým očím. "Všichni se ale tvářili tak samozřejmě, že mi bylo blbý říct, že zase takovej vodák nejsem..." vysvětluje herec. (Specs)
  • Ačkoli na plátně se zdá být letní idylka, sluníčko, mráčky a voda přímo lákající ke koupání, ve skutečnosti mnohdy žádné horko nebylo a voda měla často jen deset stupňů. (Specs)
  • Pro snímání akčních sekvencí v rozbouřené vodě vyrobili filmaři speciální konstrukci na raft. Na ni pak zavěsili kameru, jejíž pohyb se tak stabilizoval. (Specs)
  • Celé natáčení trvalo pouhých 40 dní. (Specs)
  • Celkem se štáb pohyboval mezi sedmdesáti lokacemi. Scény na vodě se natáčely na Vltavě v úseku od Českého Krumlova k Českým Budějovicím. Natáčelo se také v jihočeské vesničce Rožmitál na Šumavě. (Specs)
  • Karel Janák má za sebou kromě studia režie také titul inženýra z jaderné fyziky. Po škole začal pracovat nejprve v reklamě a je autorem oceňovaných televizních trailerů pro Novu (Indiana Jones, Titanic). Získal za ně ocenění Gold Promax Europe (2002 a 2004) a Silver Promax Europe (2003), které jsou nejvyšší metou pro tvůrce televizních upoutávek. Jeho filmový debut před dvěma lety se zařadil mezi nejnavštěvovanější filmy v českých kinech s počtem více než 550 000 diváků. (imro)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama