Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

G04T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaké nesrovnalosti by se tu přeci jenom našli. Chlap najednou zešílí, když uvidí sadistickou ukázku v televizi. Děti mámě skoro nic neřeknou. A to jak se zachovala policie, tomu taky moc nevěřím, přece jen nejsme na tom s ochranou lidí tak špatně. To byly jen maličkosti, jinak film působil opravdu krutě a přesně takovéhle hovada se najednou v nejedné domácnosti. Chýlková opravdu skvěle hraje a Švehlík ve své záporné roli také exceluje,ačkoli mi byl nepříjemný už od uplnyho začátku, a to byl myslím - ačkoli ne hlavní - účel filmu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé drama postavené na průměrném výkonu I. Chýlkové a excelentním A. Švehlíkovi, kterému role podobného typu sedí úplně nejvíc. Rád bych věřil, že takový neni ve skutečnosti, ale po způsobu ztvárnění této "tyran" postavy těžko uvěřit. Na dokonalý zážitek ověnčený pátou hvězdou chyběla dramaticky doladěná hudba a charismatický představitel vedlejší role! ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Alois Švehlík tu hraje tak odporného, slizkého misogyna, že jsem měla chvílemi chuť mu rozbít držku. Opravdu nechápu, že některé ženy, potažmo manželky, si nechávají líbit cokoliv. Já patřím k tomu typu žen, které si nenechají líbit žádné násilí a nadávky, poněvadž si to zažily již v raném dětství. Takže za mě říkám "Všichni debilní a násilní idioti světa, polibte si prdel"!!! Za mě 100% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film, který mě velmi mile překvapil. Herecký výkon pana Švehlíka byl doslova dokonalý. Ani Chýlková představující úspěšnou ženu ve středních letech nezklamala. Myslím si, že po celém světě se najde dost párů, kteří prožívají stejný příběh, jako oba hlavní protagonisté. Osobně nechápu, proč muži nezvládají situaci, když jejich manželky vydělávají více peněz. Vždyť kua chlapi, proberte se a přejte jim to. Jak už jsem psal na začátku. Snímek je na české poměry dobře natočen, ale není pro každého. A jak jinak ten film mohl skončit, než tím, že..... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné téma prvoplánově podané. U některých kreací mi to až přišlo k smíchu, jak je postava Chýlkové podávaná jako ta ubohá chudinka, která nikdy nic neprovedla, zatímco Švehlíkova postava je podaná jako „vždyckyhajzl“. Kdo se tak trochu orientuje v mezilidských vztazích, tak ví, že to nikdy takhle černobílé není. Ta žena taky mohla provokovat a svého staršího muže urážet, nebo mu dělat drobné naschvály, jimiž ho vytáčela. A on taky se mohl často jen bránit. Vždy existují různé úhly pohledu. Celý tenhle příběh bych mohl vzít a otočit naruby. Ona provokatérka, on ubohá oběť, která se brání, nechává se vytočit, a přitom bych často mohl použít ty samé záběry! Ona, která se v podstatě nechá zmlátit, aby ji litovali a aby MOŽNÝ SPOILER měla omluvu pro to, vrazit mu nůžky do těla. Zkrátka mi to přišlo vyčuraně černobílé, povrchní a prvoplánové. Co jsme třeba zjistili hlubšího o postavách? Proč se vzali? Proč ona si vzala staršího chlapa? Kde on přesně dělal? Co dělala ona? Co na jejich sňatek říkali rodiče? MAjí nějaké společné záliby? Atd., atd. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama