Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mém hodnocení se podepsaly především emoce, protože podobný typ chování vůči ženám, co tady předvádí Alois Švěhlík je mě bytostně odporný. Nechutenství k panu Švehlíkovi bylo ještě vynásobeno jeho skvělým hereckým výkonem, ostatně stejně tak kvalitný výkon předvedla i Ivanka. Jediný co mě trošku tahalo za vlasy byl scénář, některé věci mě přišli nerealné (první soulož v hotelu ), na druhou stranu jiné věci zase až příliš realné, chování a reakce policie ČR, které je dávám velký díl viny za to, že domácí nasilí na ženách kolikrát dospěje do tragických konců. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před celkem průměrném Živnostníkovi, přichází ve stejný rok Hadí tanec. Je depresivní, beznadějný, despotický a dramatický. CITÁT - Po porodě žádné dítě, po rozvodu žádný chlap. Nejsem robot........ Ivana Chýlková v rodinném dramatu plného násilí a neštěstí. CITÁT - Co ti to pomohlo, že ses postavila na vlastní nohy, když jsi samá modřina........... Opět jeden z těch silnějším příběhů této série. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto filmu to Alois Švehlík coby domácí tyran rozjel jak Jack Nicholson v Shiningu. S gustem a chutí. Skvěle vedené vyprávění o manželském konfliktu, kde všechno je tak reálné až to mrazí. Osobně mne to vtáhlo natolik, že budu muset rychle sehnat nějaký film, kde Švehlík hraje dobráka, nebo to u mě nadobro prohrál....85% ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná Ivana Chýlková a naprosto dokonalý Alois Švehlík v povedeném TV filmu o tom, že rozený násilník a buran se prostě v kultivovaného elegána hned tak nezmění (lépe řečeno nikdy). Miroslav Sovják napsal další skvělý scénář, propracovaný, uvěřitelný, s dobře inscenovanými a vypointovanými scénami. Sice se občas dopustí nějakého toho logického přešlapu (až moc debilní policajt v závěru a následný těžko pochopitelný návrat do bytu k manželovi), ale to se dá odpustit, když je celek tak naléhavý a působivý. Cyklus Oběti mě zatím nezklamal ani jedním svým dílem a doufám, že se to nezmění ani do budoucna. 80 % ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, opravdu to není víc než horko těžko průměrná televizní inscenace. Scénárista a režisér se urputně snaží zobrazit aktuální téma domácího násilí a vychází z toho technicicistní popis všech jeho možných příčin, přičemž žádná nesmí být vynechána. Celému tomuto vzdělávacímu vyznění notně napomáhá postava psychologa, který "nenáslině" dovysvětluje,. co by snad dívák mohl nepochopit. Chybí invence, nápad, esprit - drama. Náznak, od kterého by se nějaká dramatická linka dala odpíchnout, spočívající v úvahách, že soudní proces byl možná veden s nějakými vadami a je třeba a je možné ho obnovit, zůstává zcela nevyužitý. Jen kvůli hercům nejdu s hvězdičkami ještě níž. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama