Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achich jo... Velmi slibný (!) námět, zpackaný jak scénáristicky (místy fakt tak ze života, že s prvoplánovými dialogy a topornými scénkami až k smíchu...), tak tradičně >vyhrávajícími< si hereckými kreacemi osob v obsazení a tradičně rutinní televizáckou réžijí... Vlastně vše šupká v tradičních vyježděných čétévéckých kolejích, až si člověk říká, proč se na to dívá, proč to vlastně hodnotí... Marnost nad marnost... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za výborný výkon Ivany Chýlkové. Bohužel scénář byl děsivě schématický a pokud měl být příběh vystavěn tímto způsobem, měla být hrdinka trochu méně duchaplná. Tohle bylo až na hranici nesmyslu. Také okolní postavy byly hodně vykonstruované - jedno dítě se pomočuje a chce zabít tátu, další dcera ho nemůže vystát ale kupodivu jedna z dcer ho miluje. Matka Olgy se manžela zastává, i když jí bije a týrá. Epizoda na policejní stanici - to už je vysloveně mimo realitu. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto filmu to Alois Švehlík coby domácí tyran rozjel jak Jack Nicholson v Shiningu. S gustem a chutí. Skvěle vedené vyprávění o manželském konfliktu, kde všechno je tak reálné až to mrazí. Osobně mne to vtáhlo natolik, že budu muset rychle sehnat nějaký film, kde Švehlík hraje dobráka, nebo to u mě nadobro prohrál....85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné téma prvoplánově podané. U některých kreací mi to až přišlo k smíchu, jak je postava Chýlkové podávaná jako ta ubohá chudinka, která nikdy nic neprovedla, zatímco Švehlíkova postava je podaná jako „vždyckyhajzl“. Kdo se tak trochu orientuje v mezilidských vztazích, tak ví, že to nikdy takhle černobílé není. Ta žena taky mohla provokovat a svého staršího muže urážet, nebo mu dělat drobné naschvály, jimiž ho vytáčela. A on taky se mohl často jen bránit. Vždy existují různé úhly pohledu. Celý tenhle příběh bych mohl vzít a otočit naruby. Ona provokatérka, on ubohá oběť, která se brání, nechává se vytočit, a přitom bych často mohl použít ty samé záběry! Ona, která se v podstatě nechá zmlátit, aby ji litovali a aby MOŽNÝ SPOILER měla omluvu pro to, vrazit mu nůžky do těla. Zkrátka mi to přišlo vyčuraně černobílé, povrchní a prvoplánové. Co jsme třeba zjistili hlubšího o postavách? Proč se vzali? Proč ona si vzala staršího chlapa? Kde on přesně dělal? Co dělala ona? Co na jejich sňatek říkali rodiče? MAjí nějaké společné záliby? Atd., atd. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná Ivana Chýlková a naprosto dokonalý Alois Švehlík v povedeném TV filmu o tom, že rozený násilník a buran se prostě v kultivovaného elegána hned tak nezmění (lépe řečeno nikdy). Miroslav Sovják napsal další skvělý scénář, propracovaný, uvěřitelný, s dobře inscenovanými a vypointovanými scénami. Sice se občas dopustí nějakého toho logického přešlapu (až moc debilní policajt v závěru a následný těžko pochopitelný návrat do bytu k manželovi), ale to se dá odpustit, když je celek tak naléhavý a působivý. Cyklus Oběti mě zatím nezklamal ani jedním svým dílem a doufám, že se to nezmění ani do budoucna. 80 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama