Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achich jo... Velmi slibný (!) námět, zpackaný jak scénáristicky (místy fakt tak ze života, že s prvoplánovými dialogy a topornými scénkami až k smíchu...), tak tradičně >vyhrávajícími< si hereckými kreacemi osob v obsazení a tradičně rutinní televizáckou réžijí... Vlastně vše šupká v tradičních vyježděných čétévéckých kolejích, až si člověk říká, proč se na to dívá, proč to vlastně hodnotí... Marnost nad marnost... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hadí tanec se může plně spolehnout na herecké výkony Ivany Chýlkové, Aloise Švehlíka a také na divákovy sympatie a soucítění k hlavní hrdince. Téma mi samo o sobě příjde docela zajímavé a příběh nenudí, i když je odzačátku jasné, jak to dopadne. Přestože některé scény mi nepřišly tolik věrohodné a chování určitých postav (matky Olgy nebo policistů) bylo silně mimo, pořád se film drží na slušné 4* hladině. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný učebnicový příklad smutného příběhu. Kde se to v těch lidech bere, že se dokážou takhle chovat ke svým? Je to šílené. Vůbec to nechápu. Pan Švehlík byl tak přesvědčivý, že bych ho od nás z práce hnala svinským krokem. Ivana Chýlková taky předvedla působivý herecký výkon. Nedivím se tomu, co udělala, vždyť tím celá situace vygradovala. Taky to mohlo dopadnout jinak. Nebylo mi z toho filmu dobře po těle a to jak fyzicky tak i psychicky. Opravdu velmi působivý příběh. Nejhorší na tom bylo, že se tohle děje dnes a denně za zavřenými dveřmi domovů a bytů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Působivé televizní drama o jedné obyčejné rodině, kde se začíná čím dál viditelněji projevovat domácí násilí. Není, ani to nemá být žádné velké drama řešící problémy lidstva, nýbrž pouze snaha o realistické ztvárnění toho, co se děje za zavřenými dveřmi mnoha současných domácností. Žádná z postav nedoplácí na přílišnou jednostrannost, nikdo není šablonovitou figurkou zasaditelnou do kterékoliv doby a kteréhokoliv prostředí. Dokonce i oběť zde nese částečnou vinu na pozdějším teroru, dokonce i násilník má svou příjemnou, lidskou tvář. Jednání Aloise Švehlíka sice mohlo být lépe psychologicky propracováno, ale samotný herec skutečně exceluje, stejně jako Ivana Chýlková v roli (ne)vinné oběti. Na televizní počin se jedná o velmi kvalitní práci, která by pravděpodobně neustála konfrontaci s velkým plátnem, nicméně svůj cíl splnila. 80% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že tenhle díl (zatím jsem celou sérii nedokoukal) ve mně zanechal hodně silný dojem. Nejdřív ale role Aloise Švehlíka. Pořád jsem nemohl dostat z hlavy myšlenku, jak na to zareagují ti diváci, kteří si herce spojí s konkrétní rolí. Naštěstí Švehlík má za sebou pár pozitivních rolí, třeba dobráckého mlynáře z pohádky. Říká se, že hrát záporné role je vlastně nejjednodušší, to jsem napsal i u Vladimíra Dlouhého, který se v této sérii objevil. Ale u Švehlíka jsem zažil něco, co ani nedokážu popsat. Chýlková samozřejmě bezvadná, ani tady není nad čím polemizovat. Ale pak je tady samotné téma domácího násilí. Psát, že je to téma aktuální, už považuju za klišé, protože domácí násilí bylo, je a bude. To je aktuální pořád. A tento příběh byl jedním z těch, o kterých veřejnost ví. Kolik je těch, o kterých neví ani policie? Kolik je těch, o kterých neví ani nejbližší sousedi? Na začátku to byla velká láska, na konci násilí nevídaných rozměrů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama