Prsten kohouta Alektrya (TV film)

Pohádka

Česko, 2002, 61 min

Petr Malásek

• Isherwood

Scénáristická demence toho nejtěžšího kalibru, výběrem jmen postav počínaje a tupými dialogy konče, zasazená do standardního střihu odpolední pohádky na ČT, což by ani tak nevadilo, kdyby celá hodinka nebyla narýsovaná podle ohraného mustru zpod rukou Svatavy Simonové, která v neměnných papundeklových kulisách natáčí už třetí dekádu. Neskutečný shit, jenž uráží pohádkový žánr a hlavně dělá z nevinných a neznalých dětských dušiček totální debily. Dramaturgická skupina na Kavčích horách by konečně měla otevřít oči a pochopit, že tudy cesta nevede, tudy opravdu ne!(28.1.2007)

• Karlos80

Viděl jsem Petra Rychlého a Danu Morávkovou, v nedělním popoledni a to prosím na ČT 1 a bylo mi blbě.! Strašně nevydařená přímo odstrašující pohádka, ledabylí scénář i námět, a ještě navíc s opravdu pitomým názvem, na kterou se ihned po natočení navěky zapomene. Jinak jen tak náhodou už druhá taková ne-li podobná po pohádce Čáry báby Cotkytle aneb Tři zlaté zuby děda Vševěda z minulého týdne která stála během čtrnácti dní na České televizi za prd. Tak tady asi není zřejmě něco v pořádku ne..?(28.1.2007)

• CheGuevara

Existují i horší televizní pohádky, tahle se k nim zas tak moc neblíží. Je to spíš špatně zvolené téma, které neměli šanci vytrhnout ani dobří herci. Ale potenciál to mělo, jen kdyby tam nebyl tak otravný kohout. Přidat trochu více na humoru a už by se na to dalo koukat i opakovaně.(6.2.2007)

• Dudek

Naprosto příšerné ve všech ohledech.(2.2.2007)

• Mertax

No ale takle zkažené nedělní odpoledne sem dlouho neměla.. Si ten prsten zastrč někam hluboko, kohoutku!(28.1.2007)

• miwal

POZOR, VAROVÁNÍ!!! Nenechte své děti koukat na tuto pohádku, je nastrčená od teroristické organizace, která má za cíl přeměnit vaše děti na prosťáčky, lháře a blbce. Jak jinak si vysvětlit, že hlavní slečna (krásná Zuzana Vejvodová) lže, ukradne tatínkovi společně s mámou vajíčka, nechá popravit kohoutka a ještě to za celý film ani nepřizná. Ano děti, lhát se vyplácí. Je tak pitomá, že vymění panenku za kouzelný prsten :)..ó můj bože. Boris Hybner a jeho předvádění kohouta :). Je to jak z Možná přijde i kouzelník a honička s kocourem...no ok, je to pro děti do 6ti let. Jenže pak nechápu to lhaní, nechápu, že zlý král je najednou hodný. Chvíli chce kouzelný prsten, pak najednou už neví, že ho chtěl a chce oženit syna se Zuzankou Vejvodojc. Zlý kouzelník promění Zuzanku na chudou (změní jí šaty na hnusné) a najednou král vykřikne óóó vy jste mě podvedli :). Korunu tomu nasadí závěr, kdy si kouzelník odloží prsten do skleničky a přijde o něj...Něco k hereckým výkonům: Dana Morávková je jako vždy strašná, ale to nepřekvapí. Známe jí už z jiných strašných pohádek. Výkonům většiny herců se celý film smějete, mooožná s vyjímkou Stašové, která jediná trošku hraje. Mladá Vejvodová a její pohledy alá jůůů ten je velkýýý se, spíš než do pohádky, hodí do pornofilmu a když bude na sobě makat, třeba to tam dotáhne. Ale jinak kost je to dobrá. Závěrečné hodnocení: HNUS FIALOVEJ(2.2.2007)