Hana to Arisu

Japonsko, 2004, 135 min

Shunji Iwai

Shunji Iwai

• kleopatra

Je toho dost, o čem bych se chtěla rozepsat, co se mi v tomto filmu o rozkolísaném holčičím přátelství líbilo a co ne, ale brání mi v tom zklamání z vaty tvářící se jako cosi vyššího a neuchopitelného. Až na vzácné okamžiky, které ale aby v těch 135 zoufale se vlekoucích minutách pohledal, je to totiž nuda, kterou by přitom stačilo trochu prostříhat. Méně by, myslím, bylo podstatně více.(31.1.2006)

Očarujúca baletná sekvencia, srdcové eso, jeden film, množstvo neopísateľné dojemných momentov... a dve dievčatá -> Hana a Alice.(12.10.2005)

• molotov

Několik, ale opravdu jen několik moc pěkných scén obklopených všeobjmímající nudou. Kdyby se vystříhala tak aspoň hodina, možná bych se bavil.(15.2.2007)

Jistě se nezavděčí lidem, co nemají rádi filmy, ve kterých se nic neděje. Ono se tady něco děje, ale celý děj plyne tak pozvolna, že někoho může nudit. Mě nenudil. Poskýtá nám nahlédnutí do života dvou dívek, Hany a Alice, jejichž přátelství prochází zkouškou díky jak přestoupení na jinou školu, tak díky klukovi. Nebojí se tedy ani použít tvrdou lež (Jen nevím, jak jim mohl tak dlouho věřit... Co třeba jeho rodina či jiní blízcí?). Hodiny, strávené s tímto filmem, byly příjemné. A herečka Yû Aoi je skutečně krásná! :)(7.4.2009)

Poklidný film, ve kterém se toho moc neděje, ale to nemusí být vždycky ke škodě věci. Yu Aoi je skvělá jako vždy.(14.10.2007)

rozkivana dokumentarna kamera a obcasny nasilny dokuemntarny strih budia spociatku dojem, ze pojde o dalsi kvazi umelecky film, no nie je to tak. o chvilu sa dostavi skvely napad - presvedcit chlapca, ze po udere do hlavy na vsetko zabudol, aj na to, ze predtym s jednou s hlavnych hrdiniek chodil a dalej pokracuje tragicka komorna teenegerska hra na lasku nelaskavu. 2 dievcata jeden chlapec a jedno velke prazdno, ako to len japonci natocit vedia.(27.7.2005)

• BUD-SFIS

Opravdu jsem z toho nebyl vubec nadsen, i kdyz hodnoceni napovida neco jineho. Nudne ponure, dlouhe sede bez deje.(12.1.2006)