Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoduše srdcová záležitost. V Simpsonech nemusim Homera, v Griffinech mi vadí Peter a ve Futuramě je mojí nejmíň oblíbenou postavou Bender (!!! V tomhle jdu asi proti proudu). Ovšem v American Dad jsem se prostě zabouch do všech, jak čerstvá třináctká na koncertě Jonas brothers. Na rozdíl od většiny seriálů mi každá následující série přišla lepší a lepší a tento vzrůstající potenciál si stále drží. Politická nekorektnost, blicí scény i extrementy v bázeně. Všechno zde je, a to v míře vrchovaté. Samozřejmě, že pravděpodobně nejsilnější postavou a tahounem celého seriálu, je mimozemšťan Roger, kterej je takový hovado, že bych ho snad i vyměnil za přítelkyni a krad mu z obchodů paruky. (Paradoxně mam hned jeden butik vedle práce, takže bych ho udělal šťastnym =). A ožírat by sme se mohli spolu. Třeba při sledování Griffinů. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Family Guy trochu jinak, v lecčems podobný, ale přeci odlišný. American Dad má stejný styl bláznivého, absurdního a místy i trošku nekorektního smyslu pro humor. Pro svou trefnost si nemusí chodit pro sprostá slova, ale uhlazený jako Simpsonovi také není. Hlavním zdrojem zábavy jsou zajímavé postavy - polidštěný a věčně ožralý mimozemšťan, s německým přízvukem mluvící ryba, homosexuální pár moderátorů a hlavně sám Americký otec - muž, který na komára vytáhne pistoli a levé ucho si poškrábe pravou rukou. Jednotlivé díly mají i svou obsahovou hodnotu, ale právě často vynucené závěrečné ponaučení v prvních cca 3-4 sériích, k němuž se přímočaře směřuje už od počátku někdy leze na nervy. Od 6. série kvalita příjemně stoupla! 8/10 ()

Reklama

Miksa 

všechny recenze uživatele

Family Guy hodnotím 4*, ale tohle si zaslouží míň. Ano, pravda nevybíravě to kritizuje americkou společnost,ale co poslední dobou ne. Je to prostě odvárek s několika dobrými momenty a spoustou špatných (viz. ta trapná německá ryba). To kiwisip: titulky existují na : http://family-guy.czweb.org ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu jako k horšímu bráchovi Family Guy, nakonec jsem ale podlehl. Zpočátku jsem očekával takové ty krátké gagy mimo téma jako ve FG, přestože se na ně dobře nahrávalo, ale nedočkal jsem se. Díky tomu je ale American Dad celistvější a to je dobře. Díly jsou lépe vyvážené, než ve FG, kde kvalita více kolísá. Už jenom kvůli emzáku Rogerovi a glosám německé rybky Klausovi to stojí za zhlédnutí. Wunderbar! ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zacalo to Simpsonama. Pokracovalo Futuramou take od Groeninga, nasledovan South Parkem a Family Guye od Setha McFarlanea. Pokazde slo o dalsi vyvojovy stupen fenomenu, ktery se zrodil prave na Vanoce '89 - americkeho animovaneh oserialu kritizujici a zaroven oslavujici vsechny aspekty americkeho zivota. A mysleli jste si, ze dovolit si vic nez ve Family Guyovi uz nejde? Omyl a naopak, posledni ditko teto svebytne evoluce je na svete uz treti sezonu a bere si na paskal stale ty same i jeste neobjevene taje americkych, ale z casti i nasich - zapadnich - dusi. Najdeme zde jeste lepe vyhranene charaktery (machismus otce rodiny jiz davno presahl onu pomyslnou miru unosnosti a do oci bijici skryta homosexualita rodinneho mimozemstana je zaminkou pro spoustu kabaretnich vystupu) a stale nove bizarni postavy doplnujici originalni pribehy, jejichz zabavnosti se zadny jiny serial nevyrovna. Pro me osobne genialni kritika, ale hlavne i obhajoba americkeho zivota, snu a cele spolecnosti. Proste nej nej nej animovany serial v soucasnosti, ktery si zaslouzi aspon 10* :) ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • Když je Hayley s klukem na hamburgeru, tak ten zmíní jména Ross a Rachel, čímž naráží na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Abracadabra“ od Steve Miller Band. (Duoscop)
  • Během kontroly na letišti hraje píseň „Walking On Sunshine“ od Katrina & The Waves. (Duoscop)

Reklama

Reklama