Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkouknul dalsi serial, kterej ma bejt podle nekterejch komentaru jeste drsnejsi nez Family Guy. Da se rict, ze misty jo, ale celkove vyhrava Family Guy. Jinak tu v podstate plati to, co v jeho pripade, vzdyt i tvurce je tu stejnej. Takze preskocim fajn animaci, slusnou hudbu a muzikalovy cisla, docela zajimavy pribehy a podivame se na jednotlivy cleny domacnosti. Nejzbytecnejsi je Hayley, obcas sice neco malo predvede, ale v porovnani s ostatnima clenama mizerny. To Steve uz je jina kava, sice opet tradicne drobet looser, ale tentokrat je to neco mezi sprtem a uchylnym prasakem, takze ve vysledku fajn. Co se tyce Francine, z ty se tezi jen vtipky ve stylu, ze neco nechape, ale jeste dobry. Pak tu mame rybu s mozkem nemce Klause, kterej ma fakt paradni hlasky, skoda, ze nemuze nic predvest, jelikoz je ryba. No a pak tu mame dve nejzasadnejsi postavy. Priteplalej uchylnej mimozemstan Roger a posuk Stan, kterej vetsinu problemu resi unosem, zmlacenim, s pistoli a podobne a je to fakt paradne napsana postava, protoze to neni ten typickej linej dobytek, ale naopak docela svalovec, jen bohuzel magor. Taky se musi pochvalit nadabovani, pouze obcas clovek zaslechne nejakej hlas, kterej patri nejaky hlavni postave v American Dadovi nebo Family Guyovi. Dalsi drobna vytka je k vedlejsim postavam, ty tu v podstate skoro nejsou, obcas sice nekdo rekne nakej stek, ale jelikoz se vetsina situaci odehrava pouze mezi rodinou, tak to neni nic, co by stalo za pozornost, coz je trochu skoda. Celkove co do drsnosti trosku slabsi nez Family Guy, ale jsou tu fajn napady a zabavnosti se mu vyrovna a misty ho i prekona a poucovani tu je stejne jak v Family Guyovi nastesti naprosty minimum. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Family Guy trochu jinak, v lecčems podobný, ale přeci odlišný. American Dad má stejný styl bláznivého, absurdního a místy i trošku nekorektního smyslu pro humor. Pro svou trefnost si nemusí chodit pro sprostá slova, ale uhlazený jako Simpsonovi také není. Hlavním zdrojem zábavy jsou zajímavé postavy - polidštěný a věčně ožralý mimozemšťan, s německým přízvukem mluvící ryba, homosexuální pár moderátorů a hlavně sám Americký otec - muž, který na komára vytáhne pistoli a levé ucho si poškrábe pravou rukou. Jednotlivé díly mají i svou obsahovou hodnotu, ale právě často vynucené závěrečné ponaučení v prvních cca 3-4 sériích, k němuž se přímočaře směřuje už od počátku někdy leze na nervy. Od 6. série kvalita příjemně stoupla! 8/10 ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Paranoidní a impulsivní otec je konzervativní republikán a odhodlaný patriot, který své drsné pracovní metody ze CIA neváhá použít i na svou rodinu. Jeho postava paroduje strach USA z ohrožení jejich země Araby a vlastně všemi ostatními. S přísným Stanem kontrastuje uvolněná hippie dcera Haley a jejich rozbroje jsou dobrým zdrojem vtipů, syn a matka spíše jen přizvukují. Avšak nejzábavnější je lyžař Klaus a jeho německý akcent a prasácké návrhy. Mimozemský alkoholik, který má slabost pro americké cukrovinky, se i rámci pár dílů opakuje, ale potenciál určitě má. Drsný humor seriálu mě ani neuráží, ale ani příliš nerozesmívá, takže po několika dílech Amerického taťku vzdávám. Zkusím MacFarlanův ranější počin Griffinovi a uvidíme, jestli se scenáristův smysl pro humor během let vycizeloval, zůstal tentýž nebo se zhoršil. Son, feelings are what women have. They come from their ovaries. 60–65 %. [S01E01–10, v originálním znění] ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Takového tátu můžou mít jen v Americe! Normální americká rodinka, která vlastní mluvící rybičku a schovává doma mimozemšťana. Výborná náhražka a zaplácnutí po zhlédnutí jiných animáků. Drsné a vtipné scény nadupané v každé epizodě. Po pár dílech musím přiznat, že jsem čekal víc a vžití do seriálu nakonec stálo zato, jen pro ty kteří po pár dílech nesledují dál. / Viděné epizody z 1-11 série *191.dílů / Sleduji 12. sérii ( Hodnocení: 9/10 ) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zacalo to Simpsonama. Pokracovalo Futuramou take od Groeninga, nasledovan South Parkem a Family Guye od Setha McFarlanea. Pokazde slo o dalsi vyvojovy stupen fenomenu, ktery se zrodil prave na Vanoce '89 - americkeho animovaneh oserialu kritizujici a zaroven oslavujici vsechny aspekty americkeho zivota. A mysleli jste si, ze dovolit si vic nez ve Family Guyovi uz nejde? Omyl a naopak, posledni ditko teto svebytne evoluce je na svete uz treti sezonu a bere si na paskal stale ty same i jeste neobjevene taje americkych, ale z casti i nasich - zapadnich - dusi. Najdeme zde jeste lepe vyhranene charaktery (machismus otce rodiny jiz davno presahl onu pomyslnou miru unosnosti a do oci bijici skryta homosexualita rodinneho mimozemstana je zaminkou pro spoustu kabaretnich vystupu) a stale nove bizarni postavy doplnujici originalni pribehy, jejichz zabavnosti se zadny jiny serial nevyrovna. Pro me osobne genialni kritika, ale hlavne i obhajoba americkeho zivota, snu a cele spolecnosti. Proste nej nej nej animovany serial v soucasnosti, ktery si zaslouzi aspon 10* :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale American Dad! patrí na špicu tých najlepších seriálov. Family Guy to občas veľmi preháňa, Simpsonovci sú až veľmi jednoduchí a detskí. American Dad! je presne niekde medzi nimi. A preto je tento seriál trochu lepší, než Family Guy a Simpsonovci, obzvlášť zo začiatku a akonáhle si na postavy zvyknete a viete, čo od nich čakať, stane sa American Dad! vedľa Family Guy ďalšou seriálovou drogou. Hoci je pôvodný koncept trochu podobný Family Guy (rodina plus hovoriace tvory), je to len trademark tvorcov a ďalší priebeh seriálu a správanie postáv sa od Family Guy líšia. Neexistuje snáď lepší animovaný seriál, u ktorého by som sa tak nasmial. Dokonca si trúfam tvrdiť, že žiadny diel nemá chybu, všetko je tak neuveriteľne absurdné, že vás to posadí na prdel. Je to ako droga. Ešte by som vám odporučil seriál Brickleberry. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Příjemné překvapení, nečekal jsem, že by toto mohlo překonat i dnes už slavné Griffinovi. American Dad! je poněkud drsnější, černým humorem zalitým (animovaný) sitcom, který mě pobavil. | 1.řada (80%), 2.řada (80%), 3.řada (80%), 4.řada (80%), 5.řada (80%), 6.řada (80%), 7.řada (80%), 8.řada (80%), 9.řada (80%), > Průměr: 80% (4*) | ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším sériím Family Guye vyváženější. Nejde tu ani o to, že hlavní postava je agent CIA jako ortodoxní republikán a že má na svou rodinu dopad. I když se s pozdějšími sériemi pomalým tempem klidní. Mimozemšťan Roger je skvělý, ale až v pozdějších sériích, když se z něj stává Eric Cartman a Jacques Clouseau dohromady. Dostaly mě též až absurdní situace schválně narážející na kontinuitu. A Patrick Stewart místo Adama Westa (byť mu zde změnili jméno). Ovšem i přes tu skvěle napsanou satiru jde každý díl narozdíl od Family Guye podle stejného schématu, byť se to seriál snaží zamaskovat co nejvíc. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Autorský rukopis Setha McFarlanea je tady znát, zejména v hodně - a místy opravdu hodněhodně - nevybíravém a někdy i krutém humoru. Hlava rodiny je ostře zakotvená konzerva, nicméně terčem se tady stávají jak  typičtí republikáni, tak i ostatní skupiny, jako jsou různé rasové menšiny, homosexuálové a v podstatě kdokoli další. Nejzábavnější figura je nejspíš mimozemský ilegál Roger. Zvlášť mne pobavil díl, kde Steveovi namluvil, že ho vzali do školy čar v Bradavicích, a místo toho ho zavedl do výrobny drog plné potetovaných Mexičanů. Nebo díl, kde se rodina přestěhuje do Saudské Arábie a old-school systém se značné části rodiny zalíbí. K páté hvězdičce chybí trochu lepší vyrovnanost dílů a širší škála postav. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Trochu jako Simpsonovi s tím rozdílem, že hlavou rodiny je ortodoxní uniformovaný pravičák pracující pro CIA a děti jsou malinko odrostlejší. Po domě se jim loudá ukecaný nelegální vesmírný přistěhovalec, který si velice rychle osvojil většinu civilizačních zlozvyků a taky akvarijní rybička s mozkem východoněmeckého skokana na lyžích. Autoři do toho šli pěkně zostra a při psaní scénářů si s gustem rýpli do všeho, co jim přišlo pod ruku. Nad tímhle seriálem by příšera jménem cenzura jen zamlaskala blahem (pozor, neplést se South Parkem). Nezbývá než doufat, že studnice nápadů hned tak nevyschne a že si "Americký Taťulda" udrží svou úroveň co možná nejdéle. Zatím úsměv od ucha k uchu, potlesk a plný počet. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě o dost lepší než Family Guy.... (viděny všechny díly do dnešního dne, 9.6.2010) 8.5/10 PS: v obou seriálech se objevuje bizarní zvrácená a tak trochu "evil" postavička - pokud bych si měl vybrat mezi malým Stewiem z Family Guye nebo mimozemšťanem Rogerem z American Dad, druhý jmenovaný vítězí na celé čáře ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

pro mě jen slabší odvar geniálního Family Guye.. z postav je půlka naprosto nezajímavá, vše táhnou především mimozemšťan Roger a otec Stan, který se ale s Peterem z FG rozhodně nemůže měřit.. německá ryba Klaus má zase potenciál, ovšem dostává hrozně málo prostoru.. opravdu podařených vtipů, díky kterým bych chytal záchvaty smíchu, je tu sakra málo a oproti FG je jednoznačnou slabinou absence flashů, kvůli které jsem se nemohl ubránit pocitu, že každé narážce či hlášce jakoby něco chybí.. při každém vydařenějším vtípku jsem si stejně říkal, že by se možná i lépe vyjímal v universu rodinky Griffinovic.. a skutečnost, že každý díl (často dost nuceně) směřuje k nějakému závěrečnému ponaučení, časem začne lézt celkem na nervy.. celkově bylo v první sérii pár momentů, kdy jsem si říkal, že mě seriál přece jen chytne, ale nakonec se tak nestalo.. po první sezóně hodnotím za 3* a dál zřejmě sledovat nebudu.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa vedú spory Simpsonovi vs Futurama, tak rovnaký problém nastáva v prípade Griffinovi vs Americký táta. Americký táta mi príde oproti Griffinom o niečo menej bezohľadný voči morálnym hodnotám a menej vulgárny. Hlavným plusovým bodom oproti Griffinom je fakt, že Americký táta má rozmanitejšie pôsobiace zápletky jednotlivých dielov. Hlavné ciele humoru sú prehnané vlastenectvo, fungovanie tajných služieb, strach z terorizmu a samozrejme predovšetkým rodinné vzťahy. Treba uznať, že kvalita seriálu sa od prvých dvoch-troch sérií posunula na vyšší level a nastavenú laťku s prehľadom udržiava. Hlavnými ťahúňmi sú jednoznačne Stan a hviezda celého seriálu Roger, ktorý je nechutný, zvrhlý, škodoradostný, necitlivý, zákerný, sobecký, ale predovšetkým zábavný! Časom sa k nim, vďaka kvalitatívnemu vzostupu seriálu ako takého, pripojila aj Francine. Kedysi som to videl na remízu, no dnes mi príde súboj G vs AT ako prelievanie pomeru 60:40 v prospech AT. ()

Reklama

Reklama