Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem LÍTOST. Tato emoce na mě ve filmech velmi působí a když ji zakomponovali do této komedie, kde je mimochodem překvapivě skvělí Steve Carell, tak mě to dostalo. Je to film sice bez hlubšího smyslu, jen samé americké rádoby velké myšlenky, ale líbil se mi tento film. Originál tohoto filmu jsem neviděla, takže ho nemám s čím srovnat, ale rozhodně dávám 60%. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

jay roach timto filmom potvrdil ze je iba obycajny remeselnik a k tomu aby naktrutil nieco ca sa zapise do pamati na dlhsie potrebuje herca s obrovskym komedialnym talentom (mike myers a jeho austin powers vs stiller a jeho focker). po pravde miestami som sa smial nahlas aby som o par minut trpel nad trapnostou a stupiditou zucastnenych. carell sa snazi co mu sily stacia a tak dokaze inak totalnemu debilovy ktoreho by kazdy hned zabil dat trocha osobnosti ale je v tom sam pretoze vacsina ostatnych zucastnenych su len vata (snad iba galifianakis je tak over the top ze je to az vtipne). original som nevidel ale viem si predstavit v com sa lisi od americkeho remake-u... ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl mnohem větší potenciál. Nejsem zrovna fanoušek "amerického" humoru tohoto typu. Začátek ovšem vypadal velmi slibně. Dokonce se ve filmu objeví mnoho komiků, kteří mají za sebou velmi kvalitní autorské projekty. Dokonce i nápad s myšmi se mi líbil. Jenže pak se to natahuje, prodlužuje se utrpení skrz různé komplikace, humor není absurdnější, ale stále evidentnější, vulgárnější, prvoplánovější, stále se opakuje ten samý motiv. Na samotnou večeři zůstane velmi málo času.A všechno tak nějak propadne do prázdna. Film je dost nevyrovnaný, ale koukatelný. Škoda... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po většinu času zoufale nevtipná a iritující záležitost,která francouzskému originálu nesahá ani po kotníky.Carella mám poměrně rád,ale tady byl naprosto nesnesitelný.Natěstí to trošičku zachránil mind controler Galifianakis a slepý šermíř Chrise O´Dowda.Od filmu s takto slušným obsazením a režisérem,který má s komediemi (navíc dobrými komediemi) zkušenosti,by člověk čekal víc.Zklamání...30% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama