Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, nič moc. Steve Carell už bol veru obsadený do rôznych podivných rolí, ale táto zrejme prekonala úplne všetky. Rola takéhoto dementa mi k nemu vôbec nepasuje, aj keď to nezahral až tak zle. Do veľkej miery mi to svojim štýlom pripomínalo film Due Date, avšak ten bol minimálne o kategóriu lepší. V oboch prípadoch vypĺňala väčšinu príbehu dvojica mužov - jeden cieľavedomý a trpezlivý, druhý úplne mimo reality. Komédia toto bola dosť chabá, aj keď mala aj svoje svetlé chvíle, ale tých bolo pomerne málo. ()

lillien

všechny recenze uživatele

Steve Carell se tentokrát dotýká nebe trapnosti, nedokázala jsem to dokoukat do konce, ačkoli jsem byla zvědavá na Zacha Galifianakise. Ano, i ten bývá obvykle trapný, ale tak nějak přirozeně, nenásilně. Je to jeho parketa, image a styl. Carell byl trapný otravně a nesympaticky. Komu přišel původní francouzský originál příliš divadelní a potrpí si na opravdu stupidní a jednoduchoučký styl humoru, nejspíš se mu povede dobrat se konce , otázkou ale zůstává, proč si kazit večeři blbcem i blbým remakem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Steve Carell má ohromný komediální potenciál. Vlastně nejen komediální. V jednu chvíli ze sebe dokáže dělat idiota, a o vteřinu později vás dojme příběhem vyprávěným pomocí preparovaných myší. Bohužel ale také představuje skoro vše, co remake Blbce k večeři nabízí. Zbytek je (až na Shapirovu velmi dobrou hudbu) zavrženíhodná ptákovina, která neměla vzniknout. A ani se vlastně moc nedivím, když ji má na svědomí tým velice podobný tomu, který spáchal Kopačky. Zkrátka zbytečný remake natočený stylem "čím víc, tím líp". Carellovi držím palce, ať je jeho další film lepší. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle komedie, kde někomu znepříjemňuje život nějaký looser, moc nebaví (např. Due Date). Ano, cizí utrpení vždy potěší, ale musí se to umět natočit (např. Smolař s Funèsem a Bourvilem). Takže oproti francouzské nehorázně vtipné verzi, byl tenhle remake dost trapný, dlouhý a ani trochu tak nápaditý. Napřed jsem to vypnul po 20 minutách, po pár týdnech jsem se prokousal první hodinou (připadalo mi to jako zdlouhavá trapná kopie originálu) a řekl jsem si, že to vydržím. Vtipy bych spočítal na prstech jedné ruky, a nakonec jsem byl zklamaný, že i zbytek nebyla kopie, protože by nebylo tolik vtipů zabito. Ztráta času. # příběh 4 | hudba ? | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 3 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $73,026,337Tržby Celosvetovo $86,796,502Tržby za predaj DVD v USA $13,522,983 //počet predaných kusov 824,259║ bláznovina, miestami až neúnosná, ale ten rozpočet na takýto film dobrá paľba /40%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama