Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidé mají různé záliby. Někteří sbírají známky nebo drahá vína. Jiní si skládají modely autíček nebo stavějí po večerech plně funkční modely železnic a jsou nadšením bez sebe, když zmačknout čudlík na klávesnici a vlaky se jim rozjedou po kolejích. Ale jsou i tací, kteří mají poněkud odlišnější záliby, hrají si s myšmi. K těm patří i sympaťák Steve Carell. Ten vypadal jako ajťák a děsně mi připomínal bývalého spolužáka. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Carell je ako totálny, na nervy lezúci idiot veľmi dobrý. Problém je, že lezie na nervy tak veľmi, až k nemu ťažko získať náklonnosť. Okrem totálnej idiocie bohužiaľ disponuje minimom vlastností, ktoré by nám jeho postavu mohli priblížiť. Do záveru nedá človeku žiadny dôvod na sympatie. Pohroma, ktorú tropí je pritom skôr otravná ako vtipná. Možno to bol úmysel, neviem. Možno sa len nedá veľmi smiať na idiocii figúrky, ktorá má programovo vzbudzovať poľutovanie, alebo zlosť. Každopádne mi film veľmi nesadol. Pozitívum je, že som vďaka nemu objavil Fool on the Hill od Beatles, čo je krásna pesnička. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $73,026,337Tržby Celosvetovo $86,796,502Tržby za predaj DVD v USA $13,522,983 //počet predaných kusov 824,259║ bláznovina, miestami až neúnosná, ale ten rozpočet na takýto film dobrá paľba /40%/ ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Fr.originál z roku 98 je z mých nejoblíbenějších komedií.Sice jsem nepochopil natočení remaku,ale američani asi vážně než aby četli titulky,natočí si to sami:) Zvědavost mi nedala a musel jsem to zkouknout-a můžu říct že nelituju.Základní schéma je zachováno,ale jinak je nový blbec dost jiný.Ten fr.sice působil přirozeněji,ale Carell naštestí působí komicky a jeho blbost mě rozesmála.Ve dvojici s Rudem,který zase umí "hrát oběti" jim to sedlo.Z celého filmu je nakonec nejhorší závěrečná večeře-představení blbců,která působí dost trapně a vynuceně,jak z nějaké nepovedené grotesky. Resumé je,že na orig to nemá,ale na pobavení stačí:) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama