Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Proč se dělají tyto remaky? Ale to všichni vědí. Pro peníze. Tady je zachován základní koncept, ale jinak je to celé pořádně překopáno k obrazu americkému. Carell a Rudd jsou výborná dvojka a občas jsem se tedy pořádně zasmál. Jemaine z Flight Of The Conchords, je senzační týpek a málem jsem ho nepoznal. "Už jsi měl někdy ruku po loket v zebří vagíně?" Szostak je velice rozkošná. Ale i přes to, to už nemá to kouzlo a očekávání večeře. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě od režiséra filmu Fotr Je Lotr ten se my líbil tak jsem šel do toho. Francouzský originál jsem neviděl ani mě nějak neláká ale tahle verze se my líbila. Některé vtipy mají smrtící kadenci a celkově to považuji za nadprůměrnou komedii. Jediné co mě zklamalo byl konec to už bylo moc velké moralizování kdyby to šlo v stylu většiny filmu dal bych 5 hvězd ale takhle jen 4. Některé ty scény jsou tak stupidní až to bolí ale v tomto filmu je to podané a umístěné tak že je to vtipné :-). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po většinu času je to vlastně docela nuda. Nuda a takové ty typicky americké trapné fórky - scény, kdy člověk neví, jestli by správně neměl odvracet hlavu od obrazovky. Jenomže ač bude poměrně zvláštní si to přiznat, snímek je i přesto zábavný. Velmi (já myslel, že "zábava" a "nuda" nejdou dohromady - zde je to tak 3:1). Celou druhou půlku jsem už jen zvráceně čekal a těšil se, jakou kravinu vypustí Carell z úst tentokrát. Prostě tak hloupé, až se člověk neubrání několika upřímným výbuchům smíchu. A graduje to taky pěkně, konec je super..! ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

jay roach timto filmom potvrdil ze je iba obycajny remeselnik a k tomu aby naktrutil nieco ca sa zapise do pamati na dlhsie potrebuje herca s obrovskym komedialnym talentom (mike myers a jeho austin powers vs stiller a jeho focker). po pravde miestami som sa smial nahlas aby som o par minut trpel nad trapnostou a stupiditou zucastnenych. carell sa snazi co mu sily stacia a tak dokaze inak totalnemu debilovy ktoreho by kazdy hned zabil dat trocha osobnosti ale je v tom sam pretoze vacsina ostatnych zucastnenych su len vata (snad iba galifianakis je tak over the top ze je to az vtipne). original som nevidel ale viem si predstavit v com sa lisi od americkeho remake-u... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama