Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Fr.originál z roku 98 je z mých nejoblíbenějších komedií.Sice jsem nepochopil natočení remaku,ale američani asi vážně než aby četli titulky,natočí si to sami:) Zvědavost mi nedala a musel jsem to zkouknout-a můžu říct že nelituju.Základní schéma je zachováno,ale jinak je nový blbec dost jiný.Ten fr.sice působil přirozeněji,ale Carell naštestí působí komicky a jeho blbost mě rozesmála.Ve dvojici s Rudem,který zase umí "hrát oběti" jim to sedlo.Z celého filmu je nakonec nejhorší závěrečná večeře-představení blbců,která působí dost trapně a vynuceně,jak z nějaké nepovedené grotesky. Resumé je,že na orig to nemá,ale na pobavení stačí:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby si kmen Kukuku z Papui-Nové Guinei připravil na půl sedmou večer dušeného Steve Carella s mangovým soté, pak by to byl teprve blbec k večeři.. Francouzská kostra obalená americkým masíčkem, zajímavá panoramata s vycpaným Stuartem Littlem a vtipných momentů asi stejně jako prstů na ruce zkušebního technika z čínské továrny na zábavní pyrotechniku. Jay Roach je vskutku nevyzpytatelný režisér.. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Proč se dělají tyto remaky? Ale to všichni vědí. Pro peníze. Tady je zachován základní koncept, ale jinak je to celé pořádně překopáno k obrazu americkému. Carell a Rudd jsou výborná dvojka a občas jsem se tedy pořádně zasmál. Jemaine z Flight Of The Conchords, je senzační týpek a málem jsem ho nepoznal. "Už jsi měl někdy ruku po loket v zebří vagíně?" Szostak je velice rozkošná. Ale i přes to, to už nemá to kouzlo a očekávání večeře. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Recept na takový remake: Vezměte brilantní francouzskou konverzační komedii, kde se téměř celý děj odehrává v jediném bytě, oddělte hlavu a předstírejte, že tam nikdy žádná hlava nebyla. Místo hlavy přišijte sbírku dějových i hereckých klišé rodinných komedií. Výsledek hoďte do mikrovlnky a delikatesa je téměř hotova. Teď už jen upravit humor. Zvolte strategii "každý musí všechno pochopit, nebudeme nic riskovat". Jak na to? Každý vtip, který v původní komedii končí náznakem a je na divákovi, aby s ním dál pracoval sám, se musí nejen dovést do jasné pointy, ale pointa se musí opakovaně VYSLOVIT a pro obzvláště náročné konzumenty, kteří se stále ještě nezačali smát, přidat pár grimas navíc - jen tak, bez důvodu. Odkryjte skryté, a vyslovte nevyslovené. Moc jsem si nepochutnal, asi mám radši konvenční stravu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, když Američani kopírují originály, ale tenhle film mě, i přesto, zaujal na první pohled. Můžou za to především dva herci - Chris O'Dowd, Zach Galifianakis. Kvůli těm dvoum jsem si to pustil a tu přepálenou stopáž přežil. Fakt je, že ta by mohla být daleko kratší. Začátek a půlka filmu je vlastně obrovská a nezáživná nuda, která se ale pak na samotné večeři výborně rozjede. Zach je ve svém živlu a Chris pár hlášek utrousí. Nicméně ve výsledku je hlavní tahák právě Zach, který je v dnešní době komediant první třídy. Nakonec jsem nelitoval. Za samotnou večeři to stojí vidět, i když je zbytek nuda až to hezký není. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama