Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Proc??? Trpi snad amíci nedostatkem fantasie, maji line mozky, ze nataci tak nepovedene remaky neceho co fungovalo, pretvori to na svuj ruzovej americkej bublifuk plny americkeho snu, falesneho sentimentu a lacineho patosu? Na tohle se mi tezko diva, abych pri koukani vyplnil cas, tak vetsinou platu svetr, prekladam do jambickeho pentametru Freudovi basnicky nebo vycuravam do snehu na parapetu obrazky Walta Disneyho. . . ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Částečný remake výborné francouzské komedie ze kterého dokázali udělat brak pro masy. Někomu se to asi líbí, ale když může člověk srovnat obě dvě varianty, tak není možné jiné hodnocení. Blbec k večeři s Ruddem a Carellem v hlavních rolích je infantilní, nevtipný a místy opravdu debilní film. Proto nevidím jiný důvod pro existenci tohoto filmu nežli vidinu peněz, ale kdo by taky něco jiného čekal. Bohužel jsou ještě daleko debilnější filmy, takže ode mě ne úplně špatné hodnocení. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě od režiséra filmu Fotr Je Lotr ten se my líbil tak jsem šel do toho. Francouzský originál jsem neviděl ani mě nějak neláká ale tahle verze se my líbila. Některé vtipy mají smrtící kadenci a celkově to považuji za nadprůměrnou komedii. Jediné co mě zklamalo byl konec to už bylo moc velké moralizování kdyby to šlo v stylu většiny filmu dal bych 5 hvězd ale takhle jen 4. Některé ty scény jsou tak stupidní až to bolí ale v tomto filmu je to podané a umístěné tak že je to vtipné :-). ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem LÍTOST. Tato emoce na mě ve filmech velmi působí a když ji zakomponovali do této komedie, kde je mimochodem překvapivě skvělí Steve Carell, tak mě to dostalo. Je to film sice bez hlubšího smyslu, jen samé americké rádoby velké myšlenky, ale líbil se mi tento film. Originál tohoto filmu jsem neviděla, takže ho nemám s čím srovnat, ale rozhodně dávám 60%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama