Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Proč se dělají tyto remaky? Ale to všichni vědí. Pro peníze. Tady je zachován základní koncept, ale jinak je to celé pořádně překopáno k obrazu americkému. Carell a Rudd jsou výborná dvojka a občas jsem se tedy pořádně zasmál. Jemaine z Flight Of The Conchords, je senzační týpek a málem jsem ho nepoznal. "Už jsi měl někdy ruku po loket v zebří vagíně?" Szostak je velice rozkošná. Ale i přes to, to už nemá to kouzlo a očekávání večeře. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, posledních 30 minut jsem nemohl zastavit smích, ale jinak zbytek je bohužel tragická nuda. Idiot v podání Steve Carella je famozní, dokáže svojí debilitou nasrat do té míry, že přemejšlíte o vypnutí, Zach Galifianakis podává svůj standardní výkon, Paul Rudd je démon a Stephanie Szostak je krásná jak obrázek, ale ani to nestačí na víc než tři hvězdy. Škoda, docela zklamání, čekal jsem, že to bude podobná nakládačka jako třeba I love you, Man nebo Forgetting Sarah Marshall, kde si Paul solidně zařádil, ale bohužel....... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je prostě jen remake velmi povedené francouzské komedie a jako takový prostě není tak vtipný. Nemluvě o tom, že se Steve Carell musí pitvořit, aby byl vtipný. Jacques Villeret tohle nepotřeboval, ten byl směšný tak nějak přirozeně. Ale ne hloupý. Carell takový je, ale scénář mu chce dát víc. Nefunguje to. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)

Reklama

Reklama