Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem LÍTOST. Tato emoce na mě ve filmech velmi působí a když ji zakomponovali do této komedie, kde je mimochodem překvapivě skvělí Steve Carell, tak mě to dostalo. Je to film sice bez hlubšího smyslu, jen samé americké rádoby velké myšlenky, ale líbil se mi tento film. Originál tohoto filmu jsem neviděla, takže ho nemám s čím srovnat, ale rozhodně dávám 60%. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že som očakával maximálnu hrôzu, lacný humor, ktorý ťaží len z toho, ako sa skupinka hercov hrá na idiotov, ale musím sa priznať, že som sa kráľovsky bavil. Dokonca si nepamätám komédiu, pri ktorej by som sa v poslednej dobe takto nasmial. Scenár možno nie je nejak prevratný (francúzsky originál som nevidel, takže neviem povedať, nakoľko sa americký tvorcovia inšpirovali) a neraz som si aj hovoril, že nebyť geniálneho Steve Carella, naozaj by to mohla byť katastrofa. Steve sa však v The Office naučil, ako z trápnej situácie vydolovať komediálne zlato a ako zahrať idiota ľudsky, takže zachraňuje aj slabšie scény. Samozrejme, zvyšné obsadenie na tom takisto nie je vôbec zle; Paula Rudda snáď nikto nemôže nemať rád, Zach Galifianakis a Jemaine Clement sú obaja neskutočne vtipní, ale Steve proste svieti. Po zhliadnutí filmu som si ho musel konečne pridať k obľúbeným hercom, kam v podstate už aj tak nejaký ten rok patril. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, několik vtipných momentů se opravdu najde, ale většinou jsem si říkal "Co to sakra?". Remake pro mě nudného originálu se prostě nepodařil. Můžu z toho vinit hloupý scénář, ale i Steva Carella, protože není třeba se tvářit jako blbeček a mluvit jako blbeček abych dokázal pobavit. Zach Galifianakis taky nezafungoval. Největší průser je ale samotné vyvrcholení filmu v podobě večeře. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Recept na takový remake: Vezměte brilantní francouzskou konverzační komedii, kde se téměř celý děj odehrává v jediném bytě, oddělte hlavu a předstírejte, že tam nikdy žádná hlava nebyla. Místo hlavy přišijte sbírku dějových i hereckých klišé rodinných komedií. Výsledek hoďte do mikrovlnky a delikatesa je téměř hotova. Teď už jen upravit humor. Zvolte strategii "každý musí všechno pochopit, nebudeme nic riskovat". Jak na to? Každý vtip, který v původní komedii končí náznakem a je na divákovi, aby s ním dál pracoval sám, se musí nejen dovést do jasné pointy, ale pointa se musí opakovaně VYSLOVIT a pro obzvláště náročné konzumenty, kteří se stále ještě nezačali smát, přidat pár grimas navíc - jen tak, bez důvodu. Odkryjte skryté, a vyslovte nevyslovené. Moc jsem si nepochutnal, asi mám radši konvenční stravu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zprasený remake francouzské klasiky s tunou špatných a trapných vtipů a Stevem Carellem ve své nejhorší roli vůbec. Uznávám, že závěrečná večeře byla místy docela vtipná a pár dobrých okamžiků se u ní objevilo. Předešlých 90 minut naprostého utrpení, u kterých jsem měl mnohdy nutkání film vypnout, ale jedna dobrá scéna a dobře hrající Paul Rudd nezachrání. A Chris O´Dowd by měl radši zůstat u ajťáků v Británii, než brát podobně trapný a zoufalý role. Akorát si zkazí kariéru a pošpiní si s nima i svojí kultovní postavu. 30% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)
  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)

Reklama

Reklama