Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

dee-key

všechny recenze uživatele

Nenávidět Ameriku je dneska celkem v módě a ti aktivnější mají celou škálu důvodů, proč jí pohrdají. Od války v Iráku přes všeljaké mocenské a politické machinace atd. Já Ameriku nesnáším, protože bere kvalitní Evropské a Asijské filmy a dělá z nich vlastní filmy, často tupé, debilní a nízké. Proto se na tento film nikdy nepodívám a proto ho nikdy nebudu hodnotit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je prostě jen remake velmi povedené francouzské komedie a jako takový prostě není tak vtipný. Nemluvě o tom, že se Steve Carell musí pitvořit, aby byl vtipný. Jacques Villeret tohle nepotřeboval, ten byl směšný tak nějak přirozeně. Ale ne hloupý. Carell takový je, ale scénář mu chce dát víc. Nefunguje to. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, není to tak šarmantní jako Veberova francouzská předloha, je to jí spíše jen inspirováno než coby ryzí remejk, je to prostě jiné - americké - a je to dobré! I když má film pár slabých a zbytečných scének a místy je děj tak trošku >na houpačce< , scénář je promyšlený a zbytečně se nepodbízí, herci hrají v mezích žánru výtečně civilně a jestli dát americkým diváckým >blbcům< komedii s pointou, tak d.m.s.n. právě takto. . . . A ty mausí >mrtvé obrazy< ? Geniální! Za ně ta čtvrá hvězda... - - - - - (Poprvé viděno v lehce stádněsvátečním dobrém rozmaru 8.5.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 3249., komentář zde dvěstědesátý - 9.5.2013) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Originál tu slouží jen jako lehoulinká předloha. Uznávám, že je, co se týká dialogů, nápaditější a inteligentnější, jenže nemá takové herecké persony, a už vůbec nemá tolik vtipu (ano, a nemá ani tolik trpaností). Jenže tohle prostě úžasná prdel. Lituju, že jsem viděl zatím pouze s dabingem, ale i tak moji oblíbenci nezklamali. Steve Carell vypadá strašně, ale na jeho hraní ňoumy jsem si během filmu zvykl, a začal mě dostávat i těma strašnýma grimasama. Hooodně mě potěšil "ajťák" Chris O'Dowd jako slepý malíř a šermíř. Takové vtipy prostě originál ani zdaleka nevykouzlil. Do těch pubertálních vtípků ale autoři zapojili i věci, u kterých jsem si prostě musel několikrát říct, že to nenapsalo žádné tupé hovado (jak by každý u podobné americké předělávky očekával). Přesně je určeno, co má být na těch "idiotech" vtipné, a co má naopak vzbudit soucit a nebo uznání. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama