Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem snímek ohodnotil dvěma kousky a po dnešní repríze jsem šel s hodnocením ještě níž, protože mě to prostě nebavilo. Vzhledem k reakcím těch uživatelů, které mám zařazené mezi oblíbenými, jsem ochoten připustit, že je chyba na mé straně, protože jsem se na film nedokázal naladit. Faktem ale zůstává, že mi valná většina humorných situací nepřišla vtipná (pobavil mě snad jen slepý šermíř v podání Chrise O'Dowda; ve chvíli, kdy zhasnul, aby vyrovnal šance, jsem se opravdu smál nahlas), často jsem se cítil nepříjemně až trapně (a to jsem to sledoval sám) a úplně nejhorší bylo to, že jsem se dost často nudil. A to považuji u komedie za zásadní problém. Jakoby těch záporů bylo málo, tvůrci se rozhodli prohodit děj příběhu i nějakými těmi klišoidy a bonusem na závěr byla patetická scéna jako od Rosamunde Pilcher. Tohle pro mě byla fakt jen ztráta času. / Poučení: Vzrušuje tě taxidermie? Mě ne. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Nedotknutý francúzskym originálom. Dinner for Schmucks je pre mňa dosť prekvapením pretože som nečakal nejakú horibilnú zábavu - síce som ju nedostal, ale vzhľadom na skvelé obsadenie ktoré ma neskutočný komediálny charakter to bolo veľmi stráviteľné a vo veľa prípadoch aj enormne zábavné, teda hlavne kvôli tomuto obsadeniu. O vtipné momenty nebola núdza, niektoré ale vyzneli trápne a bez efektu, pri iných som padal smiechom. Je to taký lepší priemer čo sa týka komediálneho žánru. A ešte niečo ... Stephanie Szostak je neskutočne nádherná - túto dámu budem pozornejšiu sledovať. 6+/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Francouzskej original je pecka. K tomuhle jsem moc duveru nemel, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Americani si z originalu vzali jen zakladni napad, pozvat idiota na veceri, ale nastesti moc neremakeujou jednotlivy forky a tudiz mi to neprislo, jak kdybych cumel na to samy. Navic dojde i na tu veceri, kde se predstavi cela rada blbcu. Je sice fakt, ze spousta forku je hyper trapnejch, herci se pitvori na vsechny strany a vsichni desne radi delaj proslovy a udobrovani. Ale na druhou stranu, idioti Carell a Galifianakis jsou fakt ukazkovy a jelikoz tu je Carell prakticky furt, mate asi tak kazdejch pet minut chut ho zabit, takovej hyper idiot to je, Rudd je sympatak a ve vedlejsich rolich Walliams a O'Dowd nemaj chybu. No a hlavne je neustale cemu se smat, fory jsou hyper stupidni, postavy vypadaj taky radne tupe, ale jako celek to proste funguje, film svizne odsejpa a ja se celou dobu skvele bavil. Takze se nepripojim k ostatnim a nebudu tu blejt kecy ve stylu zase remake a podobne a napalim sice slabsich, ale presto 5*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidé mají různé záliby. Někteří sbírají známky nebo drahá vína. Jiní si skládají modely autíček nebo stavějí po večerech plně funkční modely železnic a jsou nadšením bez sebe, když zmačknout čudlík na klávesnici a vlaky se jim rozjedou po kolejích. Ale jsou i tací, kteří mají poněkud odlišnější záliby, hrají si s myšmi. K těm patří i sympaťák Steve Carell. Ten vypadal jako ajťák a děsně mi připomínal bývalého spolužáka. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl mnohem větší potenciál. Nejsem zrovna fanoušek "amerického" humoru tohoto typu. Začátek ovšem vypadal velmi slibně. Dokonce se ve filmu objeví mnoho komiků, kteří mají za sebou velmi kvalitní autorské projekty. Dokonce i nápad s myšmi se mi líbil. Jenže pak se to natahuje, prodlužuje se utrpení skrz různé komplikace, humor není absurdnější, ale stále evidentnější, vulgárnější, prvoplánovější, stále se opakuje ten samý motiv. Na samotnou večeři zůstane velmi málo času.A všechno tak nějak propadne do prázdna. Film je dost nevyrovnaný, ale koukatelný. Škoda... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama