Reklama

Reklama

Vampýři nesajou krev. Vampýři kradou a zabíjí. Novinář Phillipe Guerande vede boj proti strašlivé bandě, která se ke svým cílům nestydí použít jakýchkoli prostředků a která je vedena Irmou Vep, tajemnou nymfou v černém. Tento snímek je považován za jeden z prvních seriálů vůbec. (Véča)

Recenze (28)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po štyroch častiach musím konštatovať, že sa jedná o jeden z najzábavnejších a dejovo najnabitejších seriálov, aké som kedy videl. A to je asi ten vôbec prvý v histórii. Každá časť má svoj dej, ktorý je ale súčasťou celku. Zmes kriminálky, akcie, trileru a mierneho komediálneho nadhľadu vás núti si pustiť za sebou ďalšiu a ďalšiu časť. Čiže seriál má charakter tých kvalitnejších súčasných, pri ktorých ste tiež ochotný stráviť celú péenku. Uvidíme, ako sa to vyvinie a či nebude kvalita jednotlivých epizód klesať, zatiaľ je tomu presne naopak. Aj po všetkých desiatich epizódach musím skonštatovať, že Les Vampires je v mnohých ohľadoch zábavnejší, ako väčšina súčasných high-tech sýto farebných, ale monotónnych krimi seriálov. Feuillade vytvára sympatie medzi divákom a hlavnou vyšetrovacou dvojkou, z ktorej mi pomaly začal liezť mierne na nervy funesovský Mazamette, dávajúci najavo svoje dojmy pohľadmi do kamery. Seriálu dominuje Irma Verp, ktorá ako jediná dokáže prežiť útoky na Vampírov a tak sa prejavuje ako najsilnejšia z nich. Dnes už budú mnohým prekážať logické nedostatky, jednotlivé strany strácajú výhodu lacnými chybami a asi sa zamyslíte nad tým, čo robila celý čas polícia. Vyvažujú to ale atletické výkony, predovšetkým vo vertikálnej rovine a kamerové nápady typu rezopohľadov cez dva byty. Dočkáme sa mnohých prestreliek a mŕtvol, častoktát aj ženského pohlavia. Vampírov som videl na dvakrát, čomu by som pred ich vzhliadnutím nikdy neveril. Tvorcovia týmto seriálom možno nevedomky stanovili princípy diváckej závislosti na obľúbenom seriáli. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[400 min] 1. část: Useknutá hlava 75%, 2. část: Vražedný prsten 75%, 3. část: Rudá kniha šifer 70%, 4. část: Přízrak 70%, 5. část: Mrtvý muž na útěku 70%, 6. část: Hypnotizující pohled 65%, 7. část: Satanáš 65%, 8. část: Pán hromu 70%, 9. část: Travič 75%, 10. část: Děsivá svatba 70% Celkový dojem [7/10] (Gaumont) (Němý, čb. /// Scénář: Louis Feuillade /// Kamera: Manichoux /// Hudba: Robert Israel) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ronald Knox by z tohoto seriálu příliš odvázaný nebyl. Je totiž natočen podle toho nejbrakovějšího námětu. Jenže je natočen velmi zručně, s láskou k filmu a mimořádnou invencí. Už jen střídání barevných filtrů jako znak jednotlivých prostředí, na svoji dobu mimořádně civilní herecké výkony, dynamika střihu, to vše odlišuje tento seriál od svých vrstevníků. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

[FNŘ 2010] Viděl jsem devátou epizodu Upírů a ačkoliv mě bavila, tak mi asi jeden díl stačil. Fantomas je mnohem zábavnější. ____ EDIT: Tak jsem zhlédl ještě čtvrtý díl nazvaný Le Spectre, který mi přišel mnohem zajímavější, než travičské pokusy z 9. části. Ve Spectre jde o to, že jakýsi pan Metadier si má vyzvednout z banky 300,000 franků. Irma Vep a její společníci tohoto pana Metadiera zavraždí, jaké je ale jejich překvapení, když pak tento muž do banky přesto přijde. Je to duch?:D ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zvedá se vítr. Něco přiletí. Co? Nebude to Havran? Ne, je to SuperMusidora a chce Vás zabít. ÁÁÁ.__ Psát nějakou příhodu, která zapříčinila můj věhlasný křik či jen proměnu hnědého vlasu na šedivý, je naprosto zbytečné. Les Vampires nebrat pokud chcete být v neustálém stresu z napětí. Pokud chcete vyzkoušet své naprosto unikátní dedukční schopnosti ze sledování Columba a čtení Agathy Christie, je Les Vampires správná volba. Ale nic mezi tím. Feuillade vytvořil upíry jako obyčejné lidi, kteří jsou oděni v černém mundůru a umějí slézt po okapu na zem. Nijak úchvatné, ale vzhledem k roku...nu, velmi dobré. Musidora hraje přesvědčivě, ale jelikož je stopáž nekonečně-podtrhuji nekonečně- dlouhá, budete mačkat sebedestrukční tlačítko STOP poměrně často. Tak se na to připravte. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film byl do kin uváděn rozdělený na deset částí, které se liší délkou jednotlivých dílů. (ČSFD)
  • Musidora se nenechala zastoupit kaskadérem. (ČSFD)
  • Film je kolorovaný. Noční scény jsou tmavě modré, v interiéru oranžové a venku zelené. (Kmotr76)

Reklama

Reklama