Reklama

Reklama

Novodobí Robinsoni

  • USA The New Swiss Family Robinson (více)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny napínavého i veselého dobrodružství je rodina Robinsonových táta Jack, máma Anna a jejich tři děti, synové Shane a Todd a dcera Elizabeth, kteří se na palubě jachty Albatros vydají na prázdninovou plavu po jihočínském moři. Vypluli ze Singapuru, mířili do Sidney, ale ani přání šťastné cesty od šarmantního Sheldona, který jim jachtu před nedávnem prodal, Robinsonovým nepomohlo dorazit bez nehody k cíli. Není divu, Sheldon je totiž ve skutečnosti novodobý pirát, který se svou posádkou jachtu přepadne. Přepadeným, kteří plavbu celé měsíce pilně trénovali se sice podaří uniknout, jejich loď se však na rozbouřeném moři rozbije o útesy poblíž opuštěného ostrova. Podaří se jim doplavat k ostrovu, který sice připomíná tropický ráj plná slunce, palem písku a prohřátých pláží, ale to neznamená, že by nebyl také plný nebezpečí, zejména, když piráti stále křižují někde poblíž. Přesněji hned ve vedlejší zátoce. Samozřejmě se rodinu pokusí znovu napadnout, jsou však překvapeni obrovským krokodýlem, který těžce zraní Sheldona. Zatímco piráti prchají zpět na moře, Robinsonovi se pomalu zabydlují. Brzy se ukáže, že na ostrově přece jen nejsou sami, objeví se tu totiž dívka Francoise, která, jak se vzápětí ukáže, je také trosečníkem, jediným, který přežil havárii letadla, jehož trosky leží hluboko v džungli. Robinsonovi se pustí do stavby bambusového obydlí a zachrání ze své rozbité jachty vše co by mohlo být k užitku. Objeví přitom tajnou schránku plnou šperků, kterou používali piráti k pašování, a uvědomí si, že se piráti jednoho dne vrátí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Pod 40percent som fakt necakal, ale je pravda ze nostalgia nepusti a ja to beriem ako nastrocny co to videl este v minulom tisicroci (99-00). Dnes uz love story dievcata z ostrova a clapca co tu ztroskotal s rodinou moc nebere. Nech mi ale nik nepovie, zmenit tu opicu za upira, hada a pantera za zombie, k piratom dat Johnnyho Treja, ci the Roka a ma to tu nad 90per, 5000 a viac hodnoteni za mesiac. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Podle tvůrců - ztroskotat je fajn, zajistit si znovu životní úroveň je na klid, bojovat s "piráty" se dá zvládnout, stačí dát svej dětem do rukou nějakou tu bouchačku ... a podobně. Řekl bych, že je to spíš než dobrodružný film rodinný film, přímo pro děti ..pro nějaké to drobné odreagování. Pokud by to spadalo někde pod osmdesátá, dal bych ještě tři, ale takovýhle silně naivní výtvor ke konci devadesátejch už hodnotím jako podprůměr. S přimhouřením oka 4/10. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Absoultne nepodarený dobrodružný film, ktorý je plný nelogického konania hrdinov, chabých hereckých výkonov a trapných, nereálnych akčných scén. Technické spracovanie je rovnako úbohé. Nevýrazná kamera, strih aj réžia nedokázala nič vyťažiť ani z inak divácky atraktívneho prostredia subtropického opusteného ostrova. Už scenár je nebetyčná sprostosť, avšak jeho filmové spracovanie to celé tlačí ešte nižšie. Skoro až do odpadu! * ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Takúto zlátaninu snáď ani nemôže napísať dospelý človek. Ak sa rodina s deťmi po stroskotaní usmieva, sú bez najmenších obáv a tvária sa ako na najbezpečnejšom mieste na zemi, hýria vtipom a rozdávajú úsmevy, niečo musí byť zlé v štáte dánskom. Scenárista musí byť, veľmi slušne povedané, povrchná naivka. Ak to náhodou myslel vážne, tak ho úprimne ľutujem a malo by to uraziť každého diváka. Ak pripustíme, že film je určený pre menšie deti a piráti sú hlupáci, s ktorými si ktokoľvek poradí, potom nerozumiem, prečo týchto stroskotancov viaceré televízie vysielali v prime-time a nie o 10-tej dopoludnia. Veď ide o „typickú“ americkú rodinku, ktorá je za každých okolností čisto upravená a vyžehlená a vyzerá ako na dovolenke aj keď je na opustenom ostrove. Nevadí, že sú všetci z viacerých strán v ohrození života – ani ich len nenapadne, že by sa chceli dostať domov. Sú predsa šikovní a urobia si raj tam, kde sú. Nie je problém nielen postaviť prístrešok – postavia si rovno superdom s nábytkom, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani IKEA :) Nezaostávajú ani hlavní protagonisti. O výkonoch detí sa netreba vyjadrovať, ale hroznejší „herec“ ako doktorka Queenová bol snáď len orangután. Disneyovci si musia robiť srandu! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Scott: 1. Leaving Hong Kong [3:03] ,2. At Sea [0:51] ,3. Encounter With a Shark [1:45] ,4. Pirates on the High Seas [5:48] ,5. Shipwrecked [2:00] ,6. Strange Island [6:06] ,7. Pirate Attack [3:47] ,8. Settlers [4:32] ,9. Chasing Turkey [3:33] ,10. The Wild Girl Takes a Prisoner [2:01] ,11. Shane and Franciose [4:16] ,12. Francious Comes Back [3:42] ,13. Pirate Island [2:08] ,14. Big Red's Family [1:30] ,15. Escape from Pirate Island [3:48] ,16. All Out War [3:05] ,17. Hello Mr. Python [4:55] ,18. Don't Mess With My Girls [3:26] ,19. Bound for Australia [4:44], ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama