Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

bouncer 

všechny recenze uživatele

No tak kde bych začal...podíval jsem se na tento snímek, protože jsem tu viděl docela dobré hodnocení a hororvý animák mi přišel po shlédnutí Burtonových počinů lákavý. Ale tohle...to snad ne, animace je sice možná technicky nabušená, ale nemá v sobě ani kousek osobitosti či jakékoliv zajímavosti. Příběh je plochý a nudný i na film pro děti a co se týče hororových prvků, jistý pokus tu byl, ale nemá to atmosféru, napětí, prostě nic, jedině snad že se to odehrává na Helloween. A těch klišé...no užijte si to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že po videní novej verzie Poltergeista, môžem pokojne povedať, že je až iróniou, že tento film je oveľa strašidelnejší, než film, ktorý je tu označovaný ako reálny horor. Nechcem tvrdiť, že je to niečo silné, no máme tu barák, ktorý vie urobiť zlovestný výraz, vábi deti dnu a "kvázi" žerie ich a máme tu protagonistov, ktorí sa ho boja, no súčasne chcú vedieť čo a ako. Pán Kenan... toto mal byť animovaný rodinný film... a mali sme tu animovaný horor s reálnou atmosférou a trošku detinskejšími postavami a potom príde reálny horor, ktorý viac rodinný film než horor. Je to priam irónia. Každopádne - tento film je narozdiel od 2015 Poltergeista miestami aj vcelku strašidelný. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po tonách príbehov, kde sa tvorcovia snažia renderované filmy oživiť výlučne humorom respektíve paródiou a pôsobia ako animované komédie, prichádza po rokoch milá zmena. V roku 2004 sa ukázala Rodinka úžasných, kde bolo viac akcie. V prípade V tom dome straší máme dočinenia s hororom. Niežeby vo filme chýbal humor, to nie - ja sám som sa veľmi dobre pobavil a humoru sa dočkajú viaceré skupiny deti pri samotných detských postavách a dospelí pri znalostí obdobia a filmov 80. rokov. Ale ten pocit napätia alebo strachu nezažívame v animovaných filmoch tak často a o to je vzácnejší. Zameranie na detského diváka je očividné, ale našťastie nie je film až taký infantilný. Je vyladený tak, že mu prídu na chuť aj deti, ale aj dospelí, pokiaľ pristúpia na jeho hru so žánrami retra a čiastočne aj hororu. Režisér Gil Kenan toho síce veľa nevymyslel, rovnako ako scenáristi filmu, ale v konečnom dôsledku obstál so cťou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pri tomto animáku som troška v rozpakoch.Ako komédia u mna to nemalo úspech,lebo asi raz som sa zasmial a to je dosť málo.Keby to bolo filmové a vedel by som si to predstaviť,tak by z toho mohol byt aj dobrý horor a takto to zostalo v priemerných vodách animovaných filmov.Po vizuálnej stránke tiež len priemer.A myslím si že je to hlavne točené pre dospelých ale ani ich to nemusí vždy chytiť a mna to ani nechytilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti je divná disciplína. I tady to vypadá, že tvůrci tápou, zda chtějí děti strašit nebo bavit. Navíc mi ten příběh připadal slabý i na tuhle hodinku a půl dlouhou strašidelnou historku. Určitě jsem z produkční dílny pánů Spielberga a Zemeckise čekal víc. Buď měli přidat na zábavě nebo na hrůzostrašnosti, tohle je jen plichta (50%). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Autor hudby Douglas Pipes byl nominovaný na Objev roku na World Soundtrack Awards. (imro)
  • Závěrečnými titulkami snímek nekončí, jejich součástí je ještě několik scén. (LEGACY)
  • Zároveň s filmem se do amerických kin dostal další snímek s Jasonem Lee. V Clerks 2 (r. Kevin Smith) už herce bylo na plátně vidět. (imro)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama