Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (321)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sympatický odklon od relativně neškodné 3D éry, ale po celou dobu se mi vkrádal do hlavy pocit, že být to hrané a ještě trošičku víc vyhrocené, byla by to parádní jízda ve stylu hravých horůrků 80tých let. Škoda, že Zemeckis zůstal jen u produkce. Kdyby si byl býval šáhl alespoň na scénář (a třeba si k tomu pozval kamaráda Boba Galea), mohl být výsledek mnohem památnější, takhle ihned vyšumí… rozhodně však nenudí!… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se v televizi objevila Karcoolka, tak jsem si říkal, jak se v Americe roztrhl pytel s digitálně animovanými filmy, které tu animaci nemají bůhví jak zázračnou, ale zase hýří, na pohádkové poměry, dost neotřelým a místy až dospělým humorem. To jsem ještě nevěděl, jak bude Karcoolka úspěšnou pohádkou. A to i přesto, že animaci opravdu nemá bůhví jak zázračnou. No a tento film se na té vlně také povezl a stejně jako Karcoolka přijel s místy až sprostým humorem, který není dětsky laskavý, jako třeba animáče od Pixarovek. O kvalitě animace ani nemluvě. Nicméně zase dokáže pobavit a má v sobě určité neotřelé kouzlo. Takovej punker v koši animovaných pohádek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $73,661,010Tržby Celosvetovo $140,175,006Tržby za predaj DVD v USA $71,480,743 //počet predaných kusov 4,300,077/videl v kine: 65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné, nepříliš dětské, občas dokonce i trochu temné. CGI dává téhle teenagerské honičce křídla a dovoluje hrdinům nevídané věci. Mistrně zvládnutá gradace a úžasné finále zachraňují slabé dialogy a mírně kýčovitou vizuální stránku. Pokud jste ještě příliš nevyrostli, je to film, který vám udělá radost a zahřeje u srdce. Nezapomeňte... každý je tak stár, na kolik se cítí. (70%) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Solidní, na můj vkus tam mohlo být více těch "burtonovských" poetických motivů jako je obryně Constance a méně akčních vsuvek, ale i pro dospěláka je to docela koukatelná halloweenovská historka o strašidelném domě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení, které nedokázalo bohužel naprosto využít svého potenciálu a menší okružní jízdou se vrátilo do průměru, který je tolik obvyklí pro animované filmy posledních let. Animace je vlastně stále stejná jen s menšími změnami formy, ale příběhy jsou stále více bez nápadu a bez hlubší myšlenky, což mohl v tomto případě Monster house zvrátit, ale skončil na půli cesty k cíli. Ale jednou za čas je příjemné vidět animovaný film, v kterém každou postavičku nemluví nějaká superhvězda a proto je celý film vlastně pouze a jen o této postavičce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Harmon, Rob Schrab, Pamela Pettler .. Tak copak jsme to tu měli? Že je tento animák technicky precizní neznamená už v žádném případě, že sednu na zadek a vysolím dobré hodnocení. Zaujmout mohl tedy jedině příběh, jenže to se jaksi nepodařilo. Zkráceně jde o to, jak partička dětí zápasí s prokletým domem. To mě ovšem nijak neoslovilo a zůstal jsem chladný po celou táhlou stopáž. V každém směru neobjevný příběh plný nejprovařenějších hororových vějiček (a že jich tady je). Nezastírám, že snímek má téměř vše (až na větší dávku humoru a to považuji za obrovskou chybu!), co si žádá podívaná pro širší spektrum diváků s důrazem na dětské publikum - ať je to hrozivý záporák (s tím, že špatný bude nakonec "ta" druhý..), první lásku a pusu, morální ponaučení o dospívání, ale má i spoustu obecných neduhů pramenících z této jednoduché šablony, kterou do puntíku plní včetně utahaného dvojitého finále apod. Zkrátka nic pro mě! Možná to bude tím hororovým nádechem, možná je to jednoduše slabé. Vyberte si. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že hned na začátku mě okouzlilo pro Made in USA netypické rozloučení rodičů se svým milovaným dítětem: …… „ Prosím, jen mu řekni, že ho máš rád. - On to ví. - Řekni mu, že ho máš rád. - On to ví! - Prostě mu to řekni! - Přijedeme pozdě. - Milujeme tě! Včetně táty!“ A v podobně humorném duchu se odehrává celý horůrek, který příjemně zapomíná, že na ulici se nesmí pít, a že dětem sirky do ruky rozhodně nepatří. Ale zato nezapomene do policejního auta posadit dvojici správně „ barevných“ policistů. Velmi slušná 3,5* zábava pro (snad) celou rodinu, tak už jen …. mám vás ráda. P.S. Nebojte. To se tak po americku říká, takže si to neberte moc osobně : )). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pro někoho kdo vyrůstal na osmdesátkových klasikách typu The Goonies či Fright Night je Monster House takovým malým splněným snem o návratu do dětských let. Ovšem vznik v roce 2006 tak úplně nechápu, dnešní děti to těžko zaujme a je to opravdu spíše pro ty, kteří pamatují. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Chceš bejt sežrána za živa? Néé! Tak nešlapej po mém trávníku! ..... Krásný strašidelný dům, hrůzostrašný pan Nebbercracker. Vtip a hrůza v jednom balení. Animace? Ale ano, ale o to tady ani tak nejde. Alespoň mým dětem je to úplně ,,putna". A podle jejich reakce si dovoluji tvrdit - dětský ,,Evil Dead" (vzpomínáte?). Čím mladší, tím vyděšenější! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vôbec si nevážiš ženy.“ – Čo tým myslíš?“ Neoslovilo ma to. Hororová atmosféra relatívne fajn, ale určite to nie je žiadny „poriadny“ horor, len klasický animovaný rodinný film s trojicou nesympatických deciek (mudrlant, mudrlantka a prasiatko) s troška pochmúrnejšou atmosférou, o ktorú sa postarali producenti Spielberg/Zemeckis (ktorí odjakživa vo svojich rodinných projektoch riskovali s horormi – POLTERGEIST, GREMLINS). Inak žiadna sláva, priemerný scenár o „živom dome“ ma nudil, postavy (okrem policajtov) tiež, vtipné scény ma nerozosmiali (okrem policajtov), akčné vsuvky nudili. Niečo do seba to, symbolicky, malo. Ale nie veľa. P.S. Samostatnou kapitolou je logika, či skôr „logika“ – tvorcovia si pravdepodobne myslia, že animovaný/pre deti rovná sa hlúpy a že im tým pádom asi prejde najbližšia kravina. Napr. – nočnou ulicou naháňa skupinku detí obrovský zubatý dom, valcujúc iné domy, autá a elektrické stožiare a nikto zo susedov si to nevšimne? Človeče... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tvurci vic nepritlacili na pilu, sice to je hororovej animak, ale jelikoz tu jsou za hlavni postavy maly deti, kolikrat to zbytecne sklouzava k saskarnam a rozmelnuje jinak docela prijemne napinavou atmosferu. Jinak dej je teda hodne jednoduchej, animace taky neni zadna spicka, ale je to proste prijemne odlisnej animak, takze to ty 4 hvezdicky, i kdyz s odrenejma usima da. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Animovaný snímek z produkce Stevena Spielberga a Roberta Zemeckise mi utkvěl v paměti více než jiné příběhy, protože: 1 - je zábavný, nenudící s akorátní stopáží... 2 - má kromě dobrého vizuálního zpracování(což mají dnes všechny animáky) atmosférou nabitý příběh, který je pomaloučku odkrýván a drží tak diváka v napětí... 3 - scény až do poctivě hororového finále parádně gradují... 4 - kamerové nájezdy a záběry jsou boží a přinášejí ještě větší prožitek. Svým zpracováním film opravdu nadprůměrný. 75 miliónů dolarů(rozpočet)/140 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pro mne moc příjemné překvapení, kdy se za zcela nepřitažlivým plakátem skrýval moc hezký a vtipný animák. Animace je opravdu nádherná, ten obtloustlý chlapeček absolutně nejlepší postava filmu a potěšil i Steve Buscemi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Fajnový horůrek pro děcka i dospělé s krásnou animací a přesným osmdesátkovým feelingem. Nevím teda proč se tenhle příběh musí odehrávat zrovna tehdy, snad kvůli sentimentu tvůrců. Úchvatně rozpohybovaná kamera. Moc příjemné překvapení. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Blofeld: Dík za varování. Na mladší sourozence jsem se teda vykašlal, a šel jsem na to se svým starším synem. Náramně jsme si to oba užili. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Celým filmem se táhne přesně ten Zemeckisovský rozpor, který mu někteří vyčítali u Beowulfa. Na jednu stranu je tu mistrovská mrazivá atmosféra (včetně "ruční" kamery) a geniální pointa, na druhou se ale film tváří jako dětský, na to je ale zase místy příliš nekorektní, až hnusný (možná sem jen citlivka)... Stylizace postav a podivná animace ale rozhodně neladí s cílovým zaměřením snímku. K tomu rozplilé a nudné finále... Ve výsledku ani ryba, ani rak, Na poli 3D snímků najdete mnoho lepších záležitostí.. Vlastně prakticky cokoliv... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hororovej animák? no ale proč ne? sice žádnej extra horor to neni, ale atmosféru to má velice slušnou a některý postavy sou docela strašidelný, jenže i tak to je přece jen takovej spíš horor pro děti. Co se týká animace, tak je řek bych spíš taková standartní, ale za to postavy jsou úplně dokonalý, škoda toho konce ala strašidelnej dům v pohádce,jinak je to ale docela povedenej animák ()

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama