Reklama

Reklama

Maigret


Maigret u lékaře (E50)

(epizoda)
  • Belgie Maigret chez le docteur (více)

Přímo před očima dvou dětí doktora Barona zemře jejich mladá vychovatelka Bretonka Olga. Pitva ukáže, že jí žaludek perforovaly žitné klasy, pravděpodobně přimíchané do jídla. Olga byla těhotná. Maigret se setkává se s doktorem a jeho manželkou Alicí. V domě žije kuchařka Evženie, i její osmatřicetiletý syn Martin pomáhá v doktorově domácnosti. Každé pondělí obědvá v kuchyni doktorova domu místní tulák, kterému děti říkají „Pan pondělí“. Obvykle sedává na lavičce před kostelem a zaujatě pozoruje okolní život. Mohl by být pro Maigreta dobrým zdrojem informací. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Maigreta skutečně až trochu nečekané provedení vraždy a kombinace záplety, ale po všech stránkách velmi povedené zpracování se zdařilou atmosférou  jako ostatně většina maigretovek z menších měst a z uzavřených rodinných kulis. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Pondělí je kratičká povídka, a o to je tahle její povedená adaptace lepší. Naprosto výtečná hodina a půl, nádherná atmosféra, tradičně výtečný Bruno Cremer, zajímavý případ a originální vražedná zbraň. Co chtít víc? 85%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Scény odehrávající se u kostela nebo v kostele se točily v Kutné Hoře. Jedná se o kostel sv. Jakuba. (Achmed)

Reklama

Reklama