Between Showers
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1914, 15 min
Henry LehrmanHrají:
Charles Chaplin, Ford Sterling, Chester ConklinObsah
Pán, ktorý ukradol policajtovi dáždnik, neskôr pomáha dáme prejsť cez kaluž. Požiada ju, aby mu podržala ukradnutý dáždnik, ale tá s ním odchádza preč. Hádka o pravého majiteľa dáždnika vrcholí do bitky medzi Chaplinom a pánom, ktorý dáždnik ukradol. Situáciu prichádza riešiť policajt, ktorý spoznáva svoj dáždnik. (Diazbros)
Pohrobek
Charlie a Ford Sterling jako dva sukničkáři, kteří se předhánějí v tom, kdo pomůže dámě přes kaluž. V důležité roli též deštník, který Sterling uzmul policistovi, jenž se to vše vydá "spořádat". Na rok 1914 celkem slušná chaplinovka s dostatkem šťavnatého násilí na každém, kdo se, byť jen přichomýtne, do cesty.(21.8.2005)
formelin
Groteskní výstup dvou soků, kteří se v parku dostanou do sporu o deštník dívky, o niž se ucházejí. Chaplin tady poprvé vystoupil v masce, která měla již základní rysy jeho příštího tuláka Charlieho.... film je PD , tudíž volně ke stažení na Archiveorg(23.12.2006)
Tomco
Toto ide uplne mimo mna. Mozno pred sto rokmi by som sa valal od smiechu, nie vsak dnes.(6.1.2008)
anais
Lze-li o grotesce napsat "tohle jsem nepobral", pak tedy, tuhle gortesku jsem nepobral. Děj se točí kolem ukradeného deštníku, postavy se o něj různě perou, padají na zem. Chaplinův tulák se chová jako nějaký hysterický šílenec - pořád se směje, s někým se hádá, bezmyšlenkovitě pobíhá. Zatím tu není ani stopa po citlivosti jeho pozdějších filmů. Nehledě na to, o ději se nedá říci ani, že by byl přehledný. Střih je natolik zmatený, že chápat kdo kam běží (orientovat se v prostoru) se mi zdálo téměř nemožné. Na druhou stranu, vyčítat novorozenci, že ještě neumí mluvit je taky nesmysl - a Between showers je jedním z Chaplinových prvních filmů s Tulákem! Chápejme to tedy jako dětskou nezralost, která se postupně přetvořila v něco mnohem lepšího.(9.5.2006)
Stilicho
První chaplinovky spoléhaly především na směšné grimasy a výkony herců. Děj i zpracování pokulhávaly, přesto mne výsledek pobavil, spíš než překvapil. Role jak ušité. Dva potrhlí svůdníci, kteří se předbíhají v ochotě pomoci slečně přes napršenou louži.(22.3.2008)
everlong
DÁLE HRAJÍ: Emma Clifton (Girl) Sadie Lampe (Policeman's Lady Friend)(5.10.2009)