Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akční historický thriller z období vikingů. A navíc v ruské produkci. Není to zlé, ale při sledování filmu budete mít pocit, že tu je tak nějak všechno, co se dalo očekávat a není tu nic moc navíc. Násilí, které je zde zobrazováno, mi přišlo tak nějak jako násilí samo pro sebe, na efekt, než z jakéhokoli jiného důvodu, postavy mě nezaujaly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STŮJTE PŘI MNĚ!“… /// Rusáci se s tím vážně neserou. Místo zákulisních intrik a keců, všichni všechno vyřešej s rukama vod krve. Ruská historie, to je krev, špína a pohanství. V tom je síla filmu. Bohužel v tý jednoduchosti se vobčas ztrácím. Vadí mi zbytečnosti, jako úvod s nesympatickou digitální příšerou, zpomalovačky a animace (jak kopí prochází tělem). Nevadí mi, že cca vod půlky ubyde krve a dozvíme se víc o Vladimiru Sviatoslavichi Velikým. Zajímavej historickej příběh, kterej srážej sami tvůrci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Nasrala mně snoubenka a nevím, jak se s tím vyrovnat. 3.) Thx za titule „M7797M“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prototyp zábavné kraviny, kde se nešetřilo na výpravě, ale zřejmě proto už nezbylo na papíry pro další verze scénáře, protože ten je, mírně řečeno, pitomý jako lobotomizovaný křeček, co vede Arménský klub přátel Ordinace v růžové zahradě. A je to hrozná škoda, protože rublů se utratilo hodně a film je prostě sympatický. Ale scénář, který působí jako slepenec tří slabších dílů z Vikings, postrádá nějakou pořádnou gradaci na konci a popravdě, poslední půlhodina je asi nejslabší. Jenže... Jsou tam Vikingové a rusácí, co mají hodně ostrejch seker, to ke štěstí stačí (o=´ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bohatý rozpočet je tu poznať. Po technickej a výpravnej stránke ide naozaj o výborne odvedenú prácu. Nadchli ma aj jednotlivé bitky a naturálne dobové zobrazenie života vtedajšej spoločnosti - špina, krv, surovosť... Čo sa týka dejovej linky, autori sa tu miestami nepochopiteľne a úplne zbytočne odkláňajú od historických reálií, ich zachovanie by nijak neuškodilo atraktivite samotného príbehu. Veď väčšinou je aj tak skutočnosť dostatočne zaujímavá aj bez rôznych prikrášlení. Len ako perlička, Vladimír I. bol celkom kanec. Mal 6 manželiek, ktorých mená sa poznajú a ešte niekoľko ďalších, o ktorých nie sú žiadne záznamy (ale ich deti sú známe). Dokonca podľa viacerých prameňov jedna z nich mala byť Češka. Celkovo veľká spokojnosť, za poslednú dobu v tomto žánri to najlepšie z Ruska. Nechápem to nízke hodnotenie, snímok si červené čísla s prehľadom zaslúži. 80/100 ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Parádní výprava a produkce, skvělé kostýmy, dobré válečné scény, krev, slušné obsazení a pěkná kamera. Bohužel příběhově to až taková paráda není, scénář mě moc nenadchl. Asi je to mojí neznalostí tématu, ale to jak vlastně Vladimír za celej film nic neudělá sám, vše za něj provedou, rozhodnou jiní, snad s výjimkou bitky na hradbách a nápadu s loděmi na souši, které mu ale ujedou..., spěchá na bojiště a nemá meč, tak se musí bránit kamenem... Mě ta postava byla čím dál tím nesympatičtější. Silné 3 hvězdy hlavně za skvělé řemeslo. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama