Reklama

Reklama

Chaplin falešným hrabětem

  • Česko Charlie falešným hrabětem (více)

Obsahy(1)

Charlie hrá pomocníka krajčíra, je však strašne nešikovný, a tak keď spáli nohavice grófa Broka, dostane padáka. Krajčír v nohaviciach nájde list, v ktorom sa gróf ospravedlňuje za to, že nemôže prísť na večierok pani Moneybags a krajčír sa rozhodne, že tam pôjde a bude sa vydávať za grófa. Náhodou sa tam však ocitne aj Charlie, a tak od neho krajčír chce, aby predstieral, že je jeho sekretár. Charlie s ním však vybabre a sám sa predstaví ako gróf Broko. Nasleduje zmes komických scénok vrcholiaca príchodom skutočného grófa. (pivo)

(více)

Recenze (19)

everlong 

všechny recenze uživatele

v The Count nám Chaplin opět předvádí jak jeho Tulák umí být nešikovný....jako pomocník krejčího by se asi neuživil: Poté se vydává za hraběte (velmi přesvědčivě:) a na večírku se dostává do velice vtipných situací...DÁLE HRAJÍ: Leo White (The Count) May White (Large Lady) Charlotte Mineau (Mrs Moneybags) Stanley Sanford (Guest) John Rand (Guest) James T. Kelley ( Butler) Leota Bryan (Young Girl) Loyal Underwood (Small Guest) Eva Thatcher (Cook) Frank J. Coleman (Policeman /Guest in Pierrot costume) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jen ty Chaplinovy taneční kreace stojí za to, stejně tak jeho flirtování. Skvělej útok na etiketou posedlé boháče, ksichty Chaplinovy spolustolovnice při jeho pojídání melounu mluví za vše. Chaplin jim to však zase natře, zahraje si kulečík s dortem, mlsně kouká po ženských a nakonec klasicky uteče. Docela jsem se pobavil. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Hrabě je hrou na hýbající se škatulata v zuřivém podání cirkusových klaunů. Škádlení lačně dychtí po pohybu a vynahrazuje si zarputile veškerá předchozí příkoří společenského i osobnostního růstu. Charlie Chaplin se nechává příliš unést opojením z bezstarostně beztrestné radosti ze života a řádí v dobré víře po uspokojení niterných potřeb. Vedle Charlieho v hlavní roli nešikovného krejčovského pomocníka a démona aristokratického večírku zaujme také jeho velmi nespokojený chlebodárce, lačný po půvabu mladého děvčete (Eric Campbell), urozené lákadlo mladého ženského půvabu, slečna Moneybags (Edna Purviance), její matka a ušlechtilá hostitelka večírku (Charlotte Mineau), po neřesti toužící kuchařka (Eva Thatcher), toporný komorník (James T. Kelley), mladá návštěvnice společenského večírku (Leota Bryan), či skutečný hrabě Broko (Leo White). Hrabě aneb Chaplin falešným hrabětem je esencí neposedné touhy cirkusového klauna, pohyb je motorem, prvky destrukce jsou intimní bolestí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charlie nejdříve osvědčí své krejčířské schopnosti (s Bilakem by si mohl podat krejčířský metr - viz. jeho míry ucha), načež se vetře do společnosti, do níž rozhodně nepatří - mezi aristokraty, u nichž je jediným násilím, jehož jsou schopni, vychrstnutí sklénky vína do obličeje. Vedle geniálních groteskních scének - Charlie pojídá meloun, tančí anebo likviduje sluhu kuřetem či čím - má film i zajímavý příběh - něco jako v grotesce Chaplin uprchlým trestancem, kde jde též o adaptaci jedné nuly v poněkud vyšším prostředí. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to jedno z toho slabšího od Charlie Chaplina. Předvádí sice některé hezké kousky a snad v každém jeho filmu se najde zajímavý nápad, ale, především v první polovině, jsem nenašel celkem nic k zasmání. Snad jen pousmání. Až po konci večeře to bylo trochu lepší (ač meloun ušel), ale stejně průměr, i vzhledem k mnoha daleko lepším filmům s roztomilými kopanci. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama