Reklama

Reklama

Chaplin strážcem veřejného pořádku

  • USA Easy Street (více)

Charlie sa stáva strážcom verejného poriadku v najhoršej štvrti, kde sa policajti odvažujú mimo policajnú stanicu len vo väčších skupinách. Jemu sa však podarí celkom úspešne zvádzať súboj s miestnym zloduchom a pri tom stíha venovať svoju pozornosť krásnym ženám. (STV)

Recenze (27)

anais 

všechny recenze uživatele

Krátká chaplinovka, jejíž humor vyplývá hlavně z legračních honiček a bitek na sto způsobů. Charlie se stane policistou a natluče jednomu zloduchovi, ze kterého mají všichni v ulici strach. V ulici se postaví kostelík a všichni se dají na víru. Teď se může zdát, že se jedná jen nějakou křesťanskou agitku, ale to jsem spíš špatně napsal. Je tu hora úžasných gagů ten závěr je na tom to nejlepší. Amen. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin v dosti zbídačelém stavu vidí jedinou cestu ke své záchraně ve vstupu do policejních služeb. V ulicích zuří "nepokoje" - policisté se sotva odvažují mimo stanici, kdyžtak pouze ve větších skupinách, a tak uvítají každého, kdo by za ně odváděl tuto extrémně špinavou práci. Chaplin se ukáže víc než schopným policajtem, který si poradí i s jedním ultra nebezpečným, agresivním a nezvladatelným hromotlukem - a to hned naněkolikrát. Při tom pochopitelně nezapomíná svoji pozornost spravedlivě dělit mezi narušitele veřejného pořádku a příslušnice krásnějšího pohlaví. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Klidná ulice je satirickou zuřivostí cirkusového klauna. Charlie Chaplin si rozvzpomněl na své dětství a položil základní charakteristiku bludného kruhu sociální tíže. Neutuchající nadšení těží z neposednosti pohybu a niterných pocitů, násilí bídy je odrazem osobní frustrace a víru v naději v lepší zítřky nelze lehkomyslně pohřbít. Kromě Charlieho v roli nezaměstnaného tuláka, který se rozhodne pro společensky spořádaný život a přijme nabízenou práci policejního strážníka, zaujme také násilnický tyran ulice (Eric Campbell), mladá, do duše vlídně promlouvající zástupkyně Armády spásy a vzletné Charlieho romantické okouzlení (Edna Purviance), horlivý kazatel spořádané cesty životem (Albert Austin), hrubiáni a feťáci (Lloyd Bacon a William Gillespie), chudá násilníkova žena (Charlotte Mineau), policejní náčelník (Tom Wood), či zástupkyní Armády spásy navštívený otec mnoha dětí (Loyal Underwood). Klidná ulice aneb Chaplin strážcem veřejného pořádku je na prvním místě cirkusovou klauniádou v bolestech pohybu, ale je také satirickou fraškou s důvtipem sebeobrany a se zvoláním prostořekého hlasu. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Bezdomovec stretne v kostole pracovníčku charity (Edna Purviance), ktorej sľúbi zmenu. Chaos v uliciach núti políciu o nábor nových pracovníkov. V uniforme sa Charlie vrhá v ústrety gangu na čele z neohrozeným a neuveriteľne silným vodcom (Eric Campbell), ale odhodlanie Charlieho nakoniec privedie nastolenie kľudu v meste, pomáha chudobným aj svojej známej pracovníčke charity. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilá chaplinovka, která má řadu dobrých, humoristických okamžiků a několik dobrých potyček. Chyba: Ve scéně, kdy Chaplin poprvé uzemní pomocí pouliční lampy rabiáta, si všimněte, že po "knockoutu" leží hlavou směrem od kamery, ale v dalším záběru leží obráceně, tj. hlavou ke kameře. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáření došlo k malé nehodě, když Chaplin nakláněl plynový kandelábr, aby plynem omámil svého protivníka, upadla kovová hlavice lampy a zasáhla ho do kořene nosu, zranění si vyžádalo dva stehy. (everlong)
  • V scéne, kde sa postavy nachádzajú v izbe miestneho narkomana, je možné si na stene všimnúť portrét cára Mikuláša II. (Marek1991)

Reklama

Reklama