Reklama

Reklama

Sněhová kalamita

  • Česko Napadl sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nečekaná sněhová nadílka zneprůjezdnila přes noc všechny silnice. A to znamená - žádná škola, žádná pravidla, prostě sněhová kalamita! Pro patnáctiletého Hala (Mark Webber) je to šance získat srdce populární Claire (Emmanuelle Chriqui) - nebo se taky totálně zesměšnit. Desetiletá Natálie (Zena Grey) má ještě lepší nápad: zařídit ještě jeden den sněhové kalamity! Ale, aby se jí to podařilo, musí zastavit neústupného odklízeče sněhu (Chris Elliot). Raději si dejte pozor, odklízeči sněhu! Protože, když je sněhová kalamita, může se stát cokoliv... v této bláznivé komedii! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (45)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sněhová kalamita není taková tragédie, jak by mohla být i přes stokrát ohraný příběh. Některé postavy jsou celkem fajn a to se týká i asi největší hvězdy Chevyho Chase, který po delší době je někde trochu víc vidět. Přesto nelze nepřiznat, že jsou tu zde zase staré známé příběhové linie, opět pospojované jen tak "přáteli nebo rodinou". Na sobotní dopoledne to neurazí, jindy by to bylo opravdu špatně investovaný čas. Je zajímavé, jak ve filmu vypadá Emmanuelle Chriqui jako Claire, i když jí v době natáčení bylo už 23, přesto nevypadá ve filmu starší (pouze hezčí:)) než ostatní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sneží, môže sa stať všetko.“ Snehovú kalamitu som podcenil. Len čo som si prečítal názov a uvidel v titulkoch meno Chevy Chase, predpokladal som trápne dojenie ex-kariéry polomŕtveho herca (niečo ako Bláznivá vianočná dovolenka bratranca Eddieho podobne zabudnutého Randyho Quaida). Ale výsledok ma milo zaskočil. Príjemne atmosférická rodinná snímka sleduje jednodenné peripetie mestečka, zaskočeného snehovou kalamitou. Pozorujeme nevinnú, čistú lásku, detské snehové vojny a problémy v zamestnaní, to všetko nakrútené svižne, ľahko a so zaujímavým názorom, že láska je o tom, nájsť človeka, s ktorým vydržíme aspoň desať minút. A Chevy Chase? Pomaly dozrieva do vážnych úloh, ale bojím sa, že už je to úplne každému fuk. Aj jemu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Televizního rosničku už hráli Steve Martin i Bill Murray, tak přišla řada i na třetího mušketýra. To je jediné možné vysvětlení PROČ. Proč pro-bo-ha vzal Chevy Chase zase roli v tak zbytečném, nudném a neperspektivním filmu. Všichni víme, že má problémy s alkoholem, ale evidentně ne takové, aby nemohl točit (viz jeho filmografie za poslední léta). Nechce se mi věřit, že mu nikdo nic lepšího nenabízí a všichni ho odepsali. Ach jo. Kdeže jsou časy Vánočních prázdnin... 30% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Christmas Vacation, jenže tyhle dva filmy maj společný opravdu akorát to, že tam je sníh a Chevy Chase. Navíc Chevy Chase tady hraje docela nevýrazou vedlejší roli. Po většinu času sledujete nezbedný dětičky, jak po sobě hážou pochcaný sněhový koule a podobně. Humor ve filmu je určen zřejmě pro diváky ve věku 0 až 10 nebo 80 až smrt. Potěší snad akorát hezká Emmanuelle Chriqui a jeden drobnej odkaz na Šílenýho Maxe 2, i když moc nechápu, proč to cpou zrovna do takový blbosti. 20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za děsnou blbost?Opravdu jenom chvilkama se na to dalo koukat, ale zase potěší pár zapomenutých herců jako je třeba Cehvy Chase toho už sem neviděl v novějším filmu ani nepamatuju, tady sice žádná velká role, ale aspoň něco a nebo se tady ještě objeví Pam Grier, ale to je asi tak všechno kvůli čemu se na tenhle film stojí podívat a to je fakt dost málo ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšie plus tohoto filmu je nenáročná a krásne hollywoodsky idealizované zimná atmosféra. To posledné o čo ide tvorcom je to, aby bol film reálny. Krásne nadnesene sa rozvíjajú osudy všetkých postáv a je len na vás, či túto hru príjmete. Je to jeden z tých filmov, ktoré prenesú človeka do alternatívnej reality (=Ameriky?) a nechávajú človeka snívať o ideálnom ničím nerušenom živote (podobne ako trebárs Summer School). Áno ide o to či na niečo také máte náladu. Trošku je škoda, že film počíta v niektorých fázach viac s dieťaťom ako dospelým divákom, avšak na to tu máme Chevyho Chasea, ktorý je aj po rokoch vo forme. A Iggy Pop rulez :) ... PS: Sixpence None The Richer urobili pekný cover klasikov The La's, teda ich piesne There She Goes ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavá a nudná komedie bez špetky nápadu a i když trvá jen 83min. měl jsem pocit že byla dvakrát delší. Vystupuje zde spousta známých herců,ale téměř ničím nezaujmou. Tenhle film je snesitelný pouze v zimním období. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický zimní příběh o klukovi, který se během sněhové kalamity snaží sbalit holku svých snů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle zimní komedie je především o dětech. Chevy Chase a všichni další známější herci tam hrají pouze vedlejší role (a často je to docela křeč). Nejvtipněji působila účast Iggyho Popa. Nicméně, pokud je venku hnusně, můžete klidně sednout k televizi a jestli nejste moc nároční, třeba vás to bude i chvílemi bavit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemná zimní komedie pro nastupující teplé dny. Trochu mě překvapil rok vzniku, podle toho, co jsem viděl, bych i řekl, že to bylo natočeno o nějaký ten rok dříve, ale i proto je to milé. Emmanuelle Chriqui a Katharine Isabelle v jednom filmu... Ale není to to jediné, čím film zaujme. Příjemné obsazení, sympatická atmosféra, příjemný humor. Iggy Pop rozsekal. A já si říkal, že je mi tvář Schuyler Fisk hrozně povědomá, a ona ji má po mámě... ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná rodinná oddychovka, ktorej ale veľmi podkopáva nohy hlavná dejová línia, ktorá spočiatku nevyzerá až tak zle, no postupom času sa mení na predvídateľnú a neznesiteľne sentimentálnu. O niečo lepšie je na tom príbeh o deckách, ktoré chcú zachovať prázdniny o jeden deň dlhšie, aj keď je výrazne ladený pre najmenšie publikum a tak sa vám môže stať, že budete pri pár scénach len krútiť hlavou. Príbeh matky a otca sú miestami vtipné, ale inak nijak výrazné, takže celkovo ide o priemer, kde si najlepšiu úlohu zahral práve sneh, snehový bunker, snehové zjazdy, zasnežené ulice...vytvára to dojem, akoby sa čas na chvíľu zastavil a postavy sa ocitli v nejakom rozprávkovom svete. 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hurááááá, sněhové prázdniny jsou tady. O sněhových prázdninách se dá zažít cokoliv, i když trvají třeba jeden nebo dva dny. Mile mě překvapilo obsazení Chevyho Chase jako televizní rosničky. Iggy Pop jako správce kluziště, co hraje nudné písničky. Příjemný rodinný film na sobotní dopoledne. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Malé otravné děti, které by potřebovaly pořádně natřískat, jsou vedlejšími hrdiny filmu. Dospívající kluk si myslí, že je zamilován, snaží se svou lásku získat, ale nakonec ji zcela nečekaně najde jinde - ach! Jak romantické! Ach! Jak americké. Když mi bylo nějakých 13, tak se to dalo snést, teď už jenom iritoval. Tohle je přesně ten typ filmů, které drží herce v bahně u dna. Jednu hvězdičku dávám jen proto, že se jsem to kdysi byl schopen vidět celé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto zarobilo na seba ? Ty kokos, to fakt nechapem US mentalite ...... sak tam o nic neslo, len stary obstarozny 57 rocny chlap sa sankuje. Chevy Chase /Vanocni prazdniny, Blazniva Dovolena/ v 90. rokoch uplne vyhasol. Tento film je priserny - postavit cely film len na tom, ze jedno mesto zapadne snehom a ludia sa brodia snehom a vymyslaju kraviny? Plus k tomuto uz dodam len jedno : Chevy Chase uz dozrel do serioznych hereckych roli okolo roku 2000, kedy Blazniva Dovolena bola definitivne minulostou, ale myslim, ze kazdemu to uz bolo jedno a kazdy to mal na haku : 5 % ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

Miliardakrát viděné a xkrát lépe natočené. I když obvykle dávám boda za pěkný miciny, tak tohle mně natolik otrávilo svou nabubřelou klišovitostí, že tentokrát opravdu nebudu milosrdný. ()

Reklama

Reklama