Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Diego75 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase opět nezklamal a zahrál skvěle Clarka Griswolda. Tentokrát se rodinka podívá do Las Vegas, což je místo, kde se může stát spousta bláznivých situací. A skutečně film místy pobavil. Ukázal, že závislost na hazardu se vytváří jednoduše a lehko se na to dá doplatit. Na druhou stranu, už to prostě není klasický humor jako v Bláznivé dovolen a Vánočních prázdninách, které oproti tomuto filmu vypadají úplně jinak. Proto tedy musím dát jen tři hvězdičky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz dlhodobo tvrdim, ze trilogia o Gryswoldovcoch mala koncit roku 1989 filmom Vanocni Prazdniny 1989. Tabarnaszial niekoho napadlo natocil pokracovanie. Scenar tento film snad ani nema, skor je to len par nesuvislych viet, pozliepanych ledva na akomsi zdrape papiera. No nic, humor nefunguje, Chase /Blazniva Dovolena 1983, Vanocni Prazdniny 1989/ je jednak pribraty a jednak nevladze /to je v pohode/ ale co je horsie, ani sa nesnazi o humor. Beverly D´angelo /taktiez Blazniva dovolena 1983, Vanocni Prazdniny 1989/ sice stale krasna, ale ani ona, ani Randy Quaid nedokazali film potiahnut do priemeru. Tinedzeri su matni a nevyrazni : 20 % ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

OK, vstupovat do téže řeky počtvrté je asi obecně chyba, tady se ale o žádný extrémní průšvih nejedná. Vtipy jsou slabší, atmosféra obecně vyčerpanější (8 let po posledním dílu? Diví se někdo?) a rozhodně nelze tento film doporučit tak jako jedničku nebo trojku, přesto jako pohodovka na odpoledne tento film uspěje. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem nejnovější díl Ságy rodu Griswoldů viděl poprvé, v euforii jsem mu udělil pět hvězdiček, což zpětně považuju za své největší mozkové selhání ;-), způsobené tím, že jsem čekal něco mnohem horšího. Takže znovu a za střízliva: předchozím Vánočním prázdninám se Las Vegas rozhodně nevyrovná, ale patří k tomu povedenějšímu, co Chevy Chase v poslední dekádě natočil. Slušná zábava. 60 % ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Jara_II, JohnnyD, Malarkey ... Opravdová legrace skončila někde mezi dvojkou a trojkou. Myslím, že tohle už nebyla bláznivá, ale už jen dovolená v Las Vegas. Griswoldovci jsou fajn, ale tenhle film už nemusel být. Jo, byly tady docela vtipné scény a hlášky (... miluju elektřinu. Eddie říká, že ji brzo budeme mít ...), ale bylo to už hodně slabé. Chevy Chase už jako kdyby nebyl ten, co kdysi. Zato Beverly D'Angelo vykvetla a dala filmu aspoň nějaký náboj, stejně tak i její filmová dcera Marisol Nichols. Role Randyho Quaide chvilkama překračovala hranice nechutnosti, nebylo to už jaksi ono. Celkově nejslabší díl série, nelze jinak než 3 hvězdičky - 40%, na druhé strně jsem si alespoň dobře zdřímnul a dějová linie mi ani moc neunikla ... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o jediný film ze série, který získal rating PG. Předchozí pokračování byla zhodnocena ratingem R a PG-13. (Terva)
  • Jediný film série, ku ktorému nenapísal scenár John Hughes. (m.a.t.o.)
  • Některé scény byly natočeny v domově zpěváka Wayne Newtona, který si ve filmu také zahrál. (Terva)

Reklama

Reklama