Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomíme, že už je to díl čtvrtý, zachovává si, při pověstné americké posedlosti díly, velmi slušnou míru zábavy. Navíc - Randy Quaid nikdy nezklame. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Již čtvrté pokračování rodiny Griswoldů, která zasáhla hlavně do mého dětství a byl vlastně první film s Ch. Chasem, co jsem viděl. Dříve jsem se bavil nepřetržitě, dnes při shlédnutí jsem stále spokojený hlavně vtípky, se kterými vystřeluje jako tryskáč bratránek Eddie jako Randy Quaid, který zde dostal větší roli a patřičně si ji užil. Sice se tam objeví trapnější scény, jako například na přehradě, ale v samotném kasíně je to jeden vtípek za druhým a nedokážu si představit jak by to dopadlo, kdyby tam Eddie chyběl. Titulní skladba (je možné ji slyšet i v Bláznivé dovolené do Evropy) se jmenuje Holiday Road od Lindsey Buckingham. --- Nechcete ještě něco k jídlu? Poperu se kdyžtak se psem o bramborovej salát. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Celá tahle série ve mně vyvolává spíše pocity trapnosti, takže žádné zvláštní výčitky vůči tomuhle dílu uplatnit nemohu. Myslím si však, že umístění do Las Vegas byl až příliš laciný trik a to, co by eventuálně bývalo mohlo vzniknout, se utopilo v moři obyčejných kousků v tuctovém prostředí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrebujem byť sám.“ – „Môžem ísť s tebou?“ Veľká škoda a veľký smútok – mohla to byť super trilógia (PRÁZDNINY V AMERIKE, PRÁZDNINY V EURÓPE, VIANOČNÉ PRÁZDNINY). Bohužiaľ, v 90. rokov niekomu napadla hlúpa myšlienka pridať štvorku. Beverly D´Angelo a smutne bezradný Chevy Chase nemajú najmenšiu šancu pobiť sa s podpriemerným scenárom. Z detí sa stali matní tínedžeri a Randy Quaid ako bratranec Eddie, malý duchom veľký srdcom, to oživuje oveľa menej, než by sa mohlo zdať. Je to však nakoniec predsa len práve on, kto aspoň trocha zachraňuje situáciu („Žiadny strach. Je tu so mnou.“). Prostredie Las Vegas mdlé, vizuálne to pôsobí televíznym dojmom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem nejnovější díl Ságy rodu Griswoldů viděl poprvé, v euforii jsem mu udělil pět hvězdiček, což zpětně považuju za své největší mozkové selhání ;-), způsobené tím, že jsem čekal něco mnohem horšího. Takže znovu a za střízliva: předchozím Vánočním prázdninám se Las Vegas rozhodně nevyrovná, ale patří k tomu povedenějšímu, co Chevy Chase v poslední dekádě natočil. Slušná zábava. 60 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna prácička aj na poštvrté, vôbec to nie je až taký prúser ako som čakal a tak zostanú u mňa Griswoldovci v dobrom. Od začiatku sa to všetko sekne s výmenou starých dobrých neohrabaných detí na tuctové tváričky ako reklamný ťah, hlavne pre pútavosť, ale účel to nesplnilo. Ale postupne som si zvykol a keď nastúpil na scénu Randy Quaid, takmer všetko sa vrátilo späť do starých dobrých koľají. 60%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komiky z předchozích dílů ubylo, hrdinové trochu zevšedněli, ale i tak si Griswaldovi zachovali dobrou úroveň. Hlavně nemá chybu Randy Quaid a jeho opékání masa na rozpáleném kameni. 60%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená ani po čtvrté nezklamala. Eddie ani tentokrát nedovedl nešokovat. Díky jeho destičce jsem se opět blaženě usmíval. Takového hodného pána na konci filmu bych taky potřeboval potkat. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že návrat rodinky Griswoldových sa nemohol vydariť lepšie a pre zmenu nás tentokrát zaviedli do neónového mesta Las Vegas, kde ich bláznivé scénky a hlavne Clark, ktorý sa zúfalo snaží získať späť prehraté peniaze, sú opäť zábavné ako ich staršie bláznivé dovolenky. Grizwoldovcov mám veľmi rád, myslím že existujú asi 4 časti a nebol by som proti, keby sa aj po rokoch rodinka vybrala na výlet opäť. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Katastrofa, najhorší diel série. K smrti nevtipný a bez čara predošlých dielov. Herecké výkony sú občas skutočne mizerné a akoby sa herci nudili a chceli čo najskôr vypadnúť z pľacu. A to platí aj o Chaseovi i o Quaidovi! Takýto pohreb si Clark Griswold, niekdajšia ukážková satira bežného Američana, nezaslúžil. Malo to skončil geniálnou trojkou. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Z prázdninovej série (Prázdniny v Amerike, Prázdniny v Európe a Vianočné prázdniny) síce najslabší diel, ale aj tak je to stále celkom slušná zábava. Na hranici znesiteľnosti ho drží Chevy Chase ako hlava rodiny Griswoldovcov a Randy Quaid, trochu priblblý bratranec Eddie. Dobre, že viac dielov sa už nenatočilo, lebo kvalita by zrejme išla ešte nižšie. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Opět se vydáváme na výlet s podivnou rodinkou a totálně ujetým tatíkem. Cílem je tentokrát Las Vegas. V tomto pokračování prvního filmu z roku 1983 jsem už tolik zábavy nenašel. 3*, 10.8.2014, tv ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Na Griswoldech miluju to, že dostanete přesně, co očekáváte. Slušná komedie, Clark je neskutečný hovado a milují otec, ale taky nemehlo. Tyhle komedie mi sedí. Výtečné ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel série, no aj tak veľmi zábavný. Myslím si však, že ako zakončenie takejto úžasnej série to malo byť mimoriadne. Slabé **** a veľmi smútim. ()

Reklama

Reklama