Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle skutečné události. Na začátku sledujeme cvičení záchranářů. Ambiciózní mladý hlavní koordinátor je v konfliktu se starým šéfem hasičů, který nesnáší papírování. Chce ho získat pro spolupráci a tak mu nabídne šéfování letištním hasičům. Letadlu selžou motory a musí nouzově přistát na tomto letišti. Záchranný systém se aktivuje. Po přistání letadlo začne hořet. Mnoho mrtvých, zraněných, zmatených pasažérů bloudí kukuřičným polem. Sledujeme záchranné akce. Díky drilu mladého koordinátora se vše výborně podaří. (Qasa)

(více)

Recenze (5)

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý katastrofický film především díky použití reálných záběrů havarujícího letadla při přistání. Oceňuji snahu pro realitu, ale na druhé straně tento film je jakousi náhražkou dokumentu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od tohoto filmu vůbec nic, ale velmi mile mě překvapil! Žádné utahané a zbytečně dlouhé scény s vývojem letecké katastrofy. Děj filmu nás zavede na počátek vývoje integrovaného systému mezi záchranáři, hasiči, policisty, letištními hasiči a armádou. Přes sérii cvičení, které všichni odsuzují, až po samotný zásah, kdy na malé letiště sedne letadlo s 296 lidmi na palubě a 37tisíci litry benzínu! Ve filmu byly použity záběry ze skutečné havárie letadla, které při přistání vzplanulo a rozlomilo se na čtyři kusy! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma, ktorá zaujme nielen hviezdnym obsadením (Heston, Coburn), ale aj na televíziu celkom solídnym spracovaním. Jedna vec mi zaimponovala, a to, keď už došlo ku havárii v lietadle, piloti boli vykreslení ako v absolutnom pokoji a nadhľade riešia vzniknuté problémy - žiadna panika, stres, krik, zbytočné emočné vypatia či veľké gestikulácie. Myslím, že takéto jednanie pilotov sa najviac podobá reálu a v tom by si mohli zobrať príklad aj iné, hlavne megalomanskejšie filmy s podobnou tématikou. Záver vyznieva (na televízny film síce očakávane) veľmi pateticky. Ako pocta ľuďom, ktorí sa spolupodieľajú pri záchrane životov, to určite obstojí. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Tohle snad točili opravdu na místě letecké havárie. Vpodstatě se tvůrci vzdali jakýchkoli vedlejších dějových linií (známe to např. z Titanicu apod.) a soustředili se na samotnou tragédii. Výsledek je proto až překvapivě reaslistický.Čekat zde nějaké trikové hody by bylo samozřejmě s ohledem k tomu, že jde o TV film nesmyslné, ovšem přesto nelze říct, že by si u některých zaběrů člověk pomyslel, že takhle by to zvládnul doma se svojí kamerou i on. Prostě dobře odvedená práce. ()

Reklama

Reklama