Tisíc hrdinů (TV film)

Crash Landing: The Rescue of Flight 232

Akční / Drama

USA, 1992, 90 min

Lamont Johnson

Zajímavý katastrofický film především díky použití reálných záběrů havarujícího letadla při přistání. Oceňuji snahu pro realitu, ale na druhé straně tento film je jakousi náhražkou dokumentu.(25.6.2003)

Smutný příběh..(19.4.2010)

Tohle snad točili opravdu na místě letecké havárie. Vpodstatě se tvůrci vzdali jakýchkoli vedlejších dějových linií (známe to např. z Titanicu apod.) a soustředili se na samotnou tragédii. Výsledek je proto až překvapivě reaslistický.Čekat zde nějaké trikové hody by bylo samozřejmě s ohledem k tomu, že jde o TV film nesmyslné, ovšem přesto nelze říct, že by si u některých zaběrů člověk pomyslel, že takhle by to zvládnul doma se svojí kamerou i on. Prostě dobře odvedená práce.(21.6.2003)

Nečekal jsem od tohoto filmu vůbec nic, ale velmi mile mě překvapil! Žádné utahané a zbytečně dlouhé scény s vývojem letecké katastrofy. Děj filmu nás zavede na počátek vývoje integrovaného systému mezi záchranáři, hasiči, policisty, letištními hasiči a armádou. Přes sérii cvičení, které všichni odsuzují, až po samotný zásah, kdy na malé letiště sedne letadlo s 296 lidmi na palubě a 37tisíci litry benzínu! Ve filmu byly použity záběry ze skutečné havárie letadla, které při přistání vzplanulo a rozlomilo se na čtyři kusy!(11.1.2012)