Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podfukář James tráví čas ve vězení přemýšlením o své další velké prácičce. Když je venku, naplánuje vyloupení banky na letišti v L.A. Uvidíte také Harrisona Forda v jeho první roli! (oficiální text distributora)

Recenze (7)

pezz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus trocha pomalu sa rozbiehajúca akcia na vylúpenie banky, ale film je cenný hlavne z pohľadu HR Jamesa Coburna, ktoré hrával zriedka a ktorého poznáme zo Siedmych statočných. Vlastne akcia sa začína po 50 minúte a nadobúda už konkrétne rysy a pointu. Všimnime si aj demonštrujúcich s transparentom (proti návšteve ruského premiéra v L.A.) "Stay Home end Free Czechoslovakia", ktorá sa ukáže v davu. Ďalšia zaujímavosť je v prvej roličke Harrisona Forda ako 22 ročný si tu zahral (upresňujem) hotelového poslíčka asi 22 sec., no tu je vedený ako herec. No a Camilla fakt pekná, na svoju dobu to musel byť jeden z trhákov. Temer žiadna akcia, všetko je riešené s kľudom a psychologickým prístupom k "veci". Šťastný let Mr. Coburn ! 65%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Toto kriminální drama na klasické téma loupeže není ani tak o příběhu nebo Jamesi Coburnovi v hlavní roli, ale spíše o první filmové roli Harisona Forda v jediné scéně, v níž ztvárnil poslíčka, který se snaží doručit telegram. No, to už něco znamená. Film jako takový vybočuje z řady podobných snímků, byť využívá známou dějovou šablonu. Ano, hlavní hrdina příběhu je na začátku propuštěn z vězení a hned se pustí do práce. Film však postrádá jakékoliv akční scény či napětí. Má pomalejší tempo vývoje děje, a tak na dnešní rychlou dobu může působit poněkud nudně. O to větší pozornosti je třeba při jeho sledování věnovat. Závěrečný frmol, kde se to hemží masy lidí, sice není z filmově historického hlediska nezajímavé, ale může působit zmateně. Naopak zajímavé je použití ruské delegace přijíždějící na oficiální návštěvu USA, kdy tedy výjimečně Sovětský svaz není nepřítelem a stále řeší zabezpečená cesta ruského velvyslance z letiště. Působí to jako karikaturní vložka, která se ve finále stane součástí hlavní dějové linie. Prostředí letiště z 60. let s futuristickou architekturou má také po vizuální stránce co říct. Ať tak či onak, film je již spíše pro filmové fajnšmekry, kteří budou pozorně sledovat děj a užívat si každou následující minutu. Pro ostatní už je to skutečně jen nevýrazná nuda. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý scénář vyvažuje hlavně James Coburn. Jeho hlášky (výmluvy) opravdu neznají hranice. Ještě deset minut a snad řekne i to že letí na Jupiter. Nina Wayne (nejznámější její role je ve filmu A co láska?/1967). Nina si zahrála tady vzor Barbie extrémním způsobem. Na podobný snad ani nepamatuji. 3/5 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa venuje hlavne príprave lúpeži, tá je miestami chaotická a len poznaný cieľ hlavného hrdinu ubezpečuje diváka, že to všetko bude mať súvislosť s prepadom... Skladačka sa postupne doplňuje, ale filmový požitok z nej nie je, všetko je pomalé, čo by ani nevadilo, horšie je to s prílišnou jednoduchosťou. Rozhodne som čakal viacej. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Harrison Ford v tomto snímku debutoval malou rolí hotelového poslíčka s dopisem. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama