Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stefane (James Fox) a Antony (John Alderton) jsou dva nevlastní bratři, jimž sudičky zapomněly do vínku nadělit pracovitost. Možná spoléhaly na to, že synové multimilionáře Charlese Calverta (James Mason) ruce k obživě potřebovat nebudou, kdo ví. Tatíček Calvert ovšem nehodlá tyhle výrostky živit za své, Antony je u něj ve firmě tím posledním (a špatně placeným) úředníkem, a Stefane, který dělat nemusí, protože jeho matka je přeci jen movitější, se potlouká kolem a vymýšlí, jak by z otce vydoloval pár tisícovek. Když se bankéř rozhodne k převodu milionu liber v hotovosti do curyšské banky po Středozemním moři, synové se spojí a společně se Stefanovou svůdnou přítelkyní Segolene (Susannah York) vymyslí plán, jak se pokladu zmocnit. Na tuhle prácičku ale bude třeba najmout Daffyho (James Coburn)! (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Letná heist oddychovka na jedno použitie, nesúca sa v trippy rytme swinging sixties, kedy bolo všetko "cool, man, you dig it?" Za pozornosť stoja predovšetkým sympatické lokácie (španielska Almeria ešte nedotčená masovou turistikou) a švihácky Coburn ako Duffy - that old Tangerine hipster! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První část je hrozná, ubíjející hudba a nudné dialogy, ovšem jakmile začne akce, vše se obrací a i ta hudba je najednou svěží. Nejlepší je "on location" v závěru, tam u toho baru, skaliska na pozadí, vlny bičují molo, a spokojení opálení lidé usrkávají ze svých koktejlů. James Coburn a jeho spodní ret v akci. Susannah York je Daffym nazvána běhnou, a docela to na ní sedělo (tuto neděli bohužel zemřela). Milovníci techniky ale také vymazlených plánů a loupeží zajásají především nad důmyslně ukrytou helikoptérou, ale víc už prozrazovat nehodlám. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama