Reklama

Reklama

Poslední ostří hoši

  • USA The Last Hard Men (více)

Obsahy(1)

Až se konečně střetnou, jeden z nich zaváhá a zemře! ... Zástupce zákona ve výslužbě Sam Burgade (Charlton Heston) a indiánský míšenec Zach Provo (James Coburn) představují dávné nepřátelé ze starých časů Divokého západu. Svět kolem nich prochází překotnou změnou, ale teď nastal čas definitivně uzavřít jednu starou záležitost. Krvelačný trestanec Provo má v životě jedinou motivaci – pomstít se bývalému šerifovi Burgadeovi, který ho jako jediný dokázal dostat za mříže. Při zatýkání se navíc šerif postaral, aby na něj nikdy nezapomněl, protože byla zastřelena jeho mladá manželka. Po útěku z vězení vede Provo šestici nejkrutějších desperátů, kteří prahnou po pomstě a odvetě. Starý šerif Burgade moc dobře ví, že nastal čas ještě jednou a naposledy vzít do rukou nabitou zbraň a šerifskou hvězdu. V novinách nechá jako návnadu otisknout zprávu o velké dodávce zlata, kterou má na starosti strážit. Lstivý Provo ovšem dokáže být vždy o krok napřed a unese svému úhlavnímu nepříteli milovanou dceru do indiánské rezervace, kde ji drží jako rukojmí a drží v ruce všechny triumfy pro osudové zúčtování. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

gogo76 

všechny recenze uživatele

J.Coburn v roli dosť slizkého kriminálnika, no hlavne pomstiteľa. Po úteku z väzenia sa rozhodne vybaviť si staré účty. Ch. Heston, ktorý mu pred rokmi poriadne skrížil plány, chce späť svoju dcéru, ktorú si vzal ako rukojemníčku i návnadu zároveň. Heston už nie je najmladší, má problém vyliezť na koňa, no strieľať nezabudol. Prekvapivo dobre pozerateľný western, moc streľby tu nie je, ale o to viac sa tvorcovia sústredili na príbeh. Mexikán tam je iba jeden...Prikláňam sa k slabším štyrom. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Drsný western s výraznou příchutí akčního filmu. Modrooký, zkušený a po čertech zarputilý šerif v penzi Charlton Heston líčí past a později i pronásleduje modrookého, ledově chladného záporáka Jamese Coburna. K tomu hraje Jerry Goldsmith (a používá úplně totožný motiv jako ve filmu 100 pušek, to mě podržte, snad mi to Google vysvětlí) a režie má v rukávu připraveny místy až nečekaně kruté momenty, které neprozradím. Na přestřelku v hořícím travnatém svahu a na finále ve skalách ("Došly ti náboje!") budu dlouho vzpomínat.___P.S. Film se mi tak moc líbil i navzdory neskonale šerednému, rozostřenému, přesvětlenému a samozřejmě také ořezanému televiznímu obrazu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zdařilý drsný westernový snímek, který se nezadá přímo s akčním filmem. Námět sice není nijak překvapující, ale svým pojetím zcela stačí na dokonalý filmový zážitek. Trestanci na útěku s touhou se pomstít šerifovi, který je ovšem stíhá. Přestřelky reálné, herecké výkony uvěřitelné. Vyprávění příběhu jede jako vlak bez zastavení, a tak divák, ponořený do děje, nemá ani čas se rozhodnout, komu má vlastně fandit. Uprchlému pomstychtivému trestanci, a nebo šerifovi? Klasika, u které by byla škoda, kdyby byla zapomenuta. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Poslední ostří hoši pokračují v tradici amerického westernu 70. let, který byl ovlivněný Samem Peckinpahem a jeho zpomalenými krvavými balety a stavěl žánrová pravidla na hlavu. Zde máme na první pohled klasickou premisu pomstychtivý zabiják vs. ochránce zákona, se kterou se ale umně a překvapivě pracuje - nejvíce v momentu, kdy se má dcera hlavního hrdiny stát obětí znásilnění. Tady by se asi družina pod vedením Johna Waynea zachovala trochu jinak. Herecky dominuje především James Coburn, expert na všechny druhy drsných chlapů a taktéž mě zaujal mladý Michael Parks v roli šerifa pozorujícího zpovzdálí svého zkušeného předchůdce. Zajímalo by mě, co si v posledním záběru všichni přeživší mohli mezi sebou říkat.... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý drsný krimi western se dvěma charismatickými herci - v hlavních rolích Charlton Heston a James Coburn. Hlavním hrdinou je zkušený již penzionovaný šerif Burgade (Heston), kterému banda zabijáků uprchlých v okovech z nucených prací v čele s indiánským míšencem Provem (Coburn) unese dceru a tu poté i obtěžuje. Cíl vůdce uprchlíků je jasný: Burgadeovi se pomstít, vylákat ho a zabít. Burgade s několika dalšími muži bandu stíhá a postupně se mu daří uprchlé vězně likvidovat. Psanec Provo s dcerou jako rukojmím však rozhodně není snadným protivníkem a teprve ve finále se ukáže, kdo bude mít navrch. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=937ZokQHQcs&feature=related ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední hudební motiv od Jerryho Goldsmitha byl použit již o 8 let dříve ve westernu 100 pušek. (sud)

Reklama

Reklama