Jezdci po nebesích

Akční / Dobrodružný

USA, 1976, 91 min

Douglas Hickox

Lalo Schifrin

Akční béčko sedmdesátých let s mezinárodním hvězdným obsazením. Dost celkem vtipné akce, o její realističnosti raději neuvažovat. Coburnova hvězda již poněkud klesá, stejně si však uchovává nějakou tu úroveň.(8.8.2005)

• flanker.27

Kdysi viděno tuším na primě. Začátek dobrý, pak slabé a příliš za vlasy přitažené.(21.8.2008)

Zajímavě vystavěný snímek o terorismu s Coburnem v hlavní roli, dobré.(4.7.2009)

K tomuto filmu som sa dostal omylom (myslel som, že idem pozerať Orol pristál), ale neľutujem. Spočiatku klasický príbeh únosu mnaželky a detí z bohatej rodinky sa postupne rozvinie v čistokrvný akčňák s extrémne šialeným nápadom vyslobodenia (teroristi sa ukrývajú v nedostupnej pevnosti a tatík 2 (James Coburn) sa s pomocou skupinky rogalistov pokúsi pristáť priamo do úkrytu teroristov a zneškodniť celú partičku skôr ako dorazí polícia, ktorá nemá v pláne vyjednávať) - znie to šialene a je to šialené, ale je to v skutku kvalitne nakrútené a ani minútu som nemal pocit zbytočnosti ako napr. u Komanda, ktoré mi najviac pripomínalo tento kúsok. Proste remeselne profesiálne zvládnutá nekompromisná akcia ako má byť.(8.8.2005)

Teroristé unesou ženu a děti bohatého průmyslníka.Jako výkupné žádají 6 miliónů dolarů ve zbraních a munici.Protože policie odmítne požadavek splnit , vydá se do hor , kde jsou oběti vězněny , exmanžel unesené ženy a otce jednoho z dětí .Jak už to chodí , letadla křižují vzduch , kulky hvízdají a všechno dobře končí.Hraje tam herečka Susannah York.(6.10.2006)

• Terva

Produkce - Sandy Howard, Bill McGaw, Terry Morse Jr., Hall T. Sprague a Bernard Williams(27.6.2011)

• Deverant

Sky Riders mi připomněli scénku ze Simpsonů, kde Kent Brockman dělá rozhovor s Burtem Reynoldsem o jeho novém filmu. Ten na otázku o čem snímek je odpovídá (velmi volně parafrázováno): "Hraju dravého prokurátora, který musí zachránit svou unesenou matku během závodů rally. Je to, é, blbost."(28.6.2011)

Správmý akční film ze 70tých let s krotkým, ale stále drsným Coburnem. Děj je sice blbý, ale pro akci dostačující. Využití Řecka je geniální tah, který filmu dává nejen malebnost, ale hlavně atmosféru (hlavně závěrečná řežba v klášteře). Jediné co zamrzí je nedostatek drsnější akce. Celkově se jedná o naivní kousek s jasným poselstvím boje proti levicovému terorismu, který v oné době byl aktuální.(28.6.2011)