Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pohodová, "letní" komedie, která dle mého názoru moc netlačí na pilu a dvojice Clavier - Reno se pro sebe snad už narodila. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korsika je divná. Tak to tvrdí Francouzi. Mně se ale naopak Korsika jako ostrov jeví jako neskutečně sympatický kraj plný medu a strdí, chlastu a žrádla. Do toho se přimíchá Christian Clavier a Korsičan Jean Reno a je o kopu perfektních scén zaděláno. Suprová, příjemná komedie, která účel pobavit naplno splnila a tím si mě získala. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno se časem omrzí, i drsný výraz Jeana Rena a zmatkářství Christiana Claviera. Obzvlášť, když se obojí objevuje v šedivém pokusu o zopakování svěží Operace Corned Beef. Na druhou stranu díky dvojici představitelů je Případ nenáročný a zhlédnutelný bez újmy, i když velmi lehce zapomenutelný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic moc necekal a je fakt, ze se nejedna o nic zasadniho, ale na druhou stranu, dobre sem se bavil. Dvojice Reno - Clavier tu je opet skvela, ale je fakt, ze uz nejsou jejich postavy tak rozdilny jako v Navstevnicich. Ale precejen tu je Reno ten drsnak a Clavier takovej obetni beranek. Co se tyce pribehu, prislo mi, ze se v kazdym zaberu snazi tvurci ukazat, ze korsicani jsou banda magoru, coz se jim povedlo vice nez dobre a par forku skutecne nema chybu. Ale precejen by film potreboval krapet vic stavy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře, já před namířenými hlavněmi kritiků uznávám, že to žádné umění nebylo. Ale zábava ano, a to zábava s výborně se doplňujícími Clavierem a Renem. A zábava odehrávající se na mém nejmilovanějším a nejsvéráznějším ostrově, kde je dobrým zvykem na tabulích s dvojjazyčnými nápisy (francouzskými a korsickými) ty francouzské zamáznout nebo radši rovnou prostřílet. Tolik k francouzsko-korsickým vztahům. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My Korsičani nemáme rádi otázky, zvlášť ne od cizinců, ale ta Vaše se mi zdá oprávněná. Dám Vám tu informaci. Toalety jsou vlevo na dvoře." Nejsem členem Organizace národní Korsiky, Netušeného kanálu ani Frakce svobodné Korsiky, ale určitě jsem utajený Korsičan. Mně se totiž ten nacionalismus, nekorektní humor, principy a terorismus tak líbili, že bych se hned přestěhoval a s Angem Leonim bych si dělal srandu z ochránců zákona. Ta úvodní scéna je prostě nezapomenutelná. A navíc jsem se dozvěděl, že na zápalnou šňůru jsou nejvhodnější tampóny bez aplikátoru. To se může hodit. Ať žije Korsika a francouzské hovadiny. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier a Jean Reno v pro ně dost typickejch rolích opět spolu a opět z toho vyšlo takový částečný zklamání. Nevim, čim to je, ale přestože oba herce mám hodně rád, tak když se sejdou v jednom filmu, tak výsledek neni nic moc. Né, že bych se snad vůbec nezasmál, ale přišlo mi to, že tento typ humoru mi moc nesednul. Evidentně film vzniknul vyloženě pro francouzský diváky a věřim, že oni se zasmáli určitě víc než já. Ale já nejsem znalec tamních poměrů, takže jsem určitě některý ty narážky a vtipy moc nepochopil. Slabý 3 hěvzdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři věci pro mě byly nové. Že je Korsika region rázovity, že i teroristé mají své dny (zápalná šnůra z tampónů) a že ještě lepší než korsické salámy je Caterina Murino (byť je ze Sardinie). Nenáročná komedie z rodiště Napoleona, která si střílí z různých autonomistických hnutí a přitom velebí hrdost Korsičanů. Dvojici Reno, Clavier to docela klape a druhý jmenovaný si tímto u mě částečně napravil reputaci po smrdutém Jacquouilleovi.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lehounká prázdninová komedie, která en passante naráží na podmíněnost nadsazených nacionalismů a vrhá na ně zpětný odraz pomyslného zrcadla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I na francouzské poměry velice divná komedie se sympatickým duem z Návštěvníků. Ovšem ke konci už nuda k nepřežití. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Po tom, čo bol Korzický prípad v októbrovú nedeľu 2012 v TV a pozrela som si ho znova (i keď nie od začiatku), povedala som si, že dostane 4*. Možno som mala vhodnejšiu náladu ako predtým, ale tentokrát som sa smiala na každej ironickej narážke aj na vtipoch. Buď dementniem alebo som pri prvom pozeraní bola zaujatá. V každom prípade, tento film obsahuje všetky tie milé francúzske ingrediencie, ktoré mám na ich komédiách rada. /// Starý komentár za 2* (z roku 2005): Chvíľu to vyzeralo, že to bude klasická bláznivá komédia zohranej dvojice Reno-Clavier. Ale naozaj nie dlho. Hneď ako pochopíte, že to bol len klamný prísľub a sen, pozvoľna sa film mení na chaotickú a kvázi akčnú humoresku. Tá prehnaná kopa vtipov na adresu francúzsko-korzickej rivality, či hlúposti teroristov vyznieva veľa krát naprázdno - práve preto, že je tých vtipov priveľa a tých svižných a neumelých málo. Bez dobrého scenára ani Reno a Clavier z potkana neuvaria kurací vývar... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Film, který neví, čím by chtěl být. Vydává se za detektivní komedii, ale není ani jedním. Nejzábavnější složkou tak zůstavají různé narážky na Korsiku a její obyvatelé, což je možná na druhou stranu pro nefrancouzského diváka docela problém, protože například já tak akorát mlhavě vím o jisté nevraživosti mezi Francouzi z kontinentu a obyvateli tohoto středomořského ostrova a to je tak asi vše, takže mi evidentně plno věcí uniklo. To nic ale nemění na tom, že se jedná o film velmi nevydařený a ty velmi slabé dvě hvězdičky jsou za pohodovou atmosféru, kterou je celý film protkán a samozřejmě za již nekolikrát osvědčenou dvojici Reno/Clavier. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím naposledy ve filmu se sešla nerozlučná komediální dvojka z Francie Christian Clavier a Jean Reno. Výsledek je sice co do množství humorných situací trošku slabší, ale zato komedie dokáže navodit velice příjemnou atmosféru a zároveň slouží trošku jako taková propagace tohoto svérázného ostrova. "Po rundě od hospodského, se neodchází." 50% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná blbustka pred spanim která neurazí ani moc nepobaví, ale zas bych ji dal raději dva a půl. (( :: ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych si udělat takovou malou anketu: je tady nějaký chlap, který by mně byl schopný říct, co se dělo dál, když na pláž přišla Caterina Murino v červených bikinách? Protože já si dál pamatuju jen to, že ve vodě dostala křeč do nohy a já ji od té doby hledám, abych ji zachránil... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Najít na Korsice pana Ange Leoniho nemůže být pro zkušeného soukromého detektiva Jacka Palmera nejmenší problém. Palmer je o tom zcela přesvědčen, ale realita svérázného ostrova ho zlehka zaskočila. Všichni se tam mezi sebou znají, mezi většinou z nich je nějaký příbuzenský vztah, nikdo nikomu cizímu nic neřekne a každý správný Korsičan je terorista bojující za svobodu ostrova. Palmerova suverenita se rychle bortí, úkol se najednou zdá být nesplnitelný a Ange Leoni si v poklidu dál šéfuje všem akcím, při nichž vede k trhavině zápalná šňůra spletená z dámských tampónů. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

slabší komediální kriminálka víceméně bez pointy... jakžtakž párkrát pobaví, ale podruhé už mýma očima a ušima do mozku rozhodně projít nemusí... nic jsem neočekával a dostal jsem to v plném rozsahu, takže jedem středem. 50% ()

Reklama

Reklama