Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne každý den je posvícení. Dvojice Clavier + Reno tentokráte vůbec nezafungovala, popravdě je to asi jejich nejslabší společný film. Komedie? No nevím, mně to několikrát přišlo až na hranici parodie. Popravdě jsem se mnohokrát nezasmál a spíše se u toho nudil. Jsou z toho stěží dvě hvězdy a vědomí, že Korsický případ již nikdy neuvidím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři věci pro mě byly nové. Že je Korsika region rázovity, že i teroristé mají své dny (zápalná šnůra z tampónů) a že ještě lepší než korsické salámy je Caterina Murino (byť je ze Sardinie). Nenáročná komedie z rodiště Napoleona, která si střílí z různých autonomistických hnutí a přitom velebí hrdost Korsičanů. Dvojici Reno, Clavier to docela klape a druhý jmenovaný si tímto u mě částečně napravil reputaci po smrdutém Jacquouilleovi.. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic moc necekal a je fakt, ze se nejedna o nic zasadniho, ale na druhou stranu, dobre sem se bavil. Dvojice Reno - Clavier tu je opet skvela, ale je fakt, ze uz nejsou jejich postavy tak rozdilny jako v Navstevnicich. Ale precejen tu je Reno ten drsnak a Clavier takovej obetni beranek. Co se tyce pribehu, prislo mi, ze se v kazdym zaberu snazi tvurci ukazat, ze korsicani jsou banda magoru, coz se jim povedlo vice nez dobre a par forku skutecne nema chybu. Ale precejen by film potreboval krapet vic stavy. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělá komedie v poctivém francouzském duchu. Reno velmi přesvědčivý "duch" Korsiky, Clavier méně zajímavý užvaněný měšták, ne tak svérázný jako Depardieu v Drž hubu!, takže hlášky se nevryjí do paměti, ale stále je to vyšší dialogová škola. Satira na rázovité národy a všemožná osvobozenecký hnutí za nezávislost, kontra legislativní galymatyáš při jejich potírání ("Dobře, svěděk je váš ale ten kufr je náš") mě často donutila smát nebo alespoň pousmát, takže za mě spokojenost. Francouzká komedie se už léta topí ve scénáristickém hnoji a tohle je pořád pohodový nadstandart. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se vše dělá tak nějak na půl plynu. Jsem přesvědčen, že to měl být záměr. Tvůrci chteli vytvořit, lehkou komedii s akčními prvky. Ale, právě ta lehkost a snaha se brát vážně způsobuje ve výsledném efektu kolizi záměru. příběh je často nudný, nebo lépe řečeno nezáživný. Humor unavuje a je často dost naivní. Hercům se nedá v podstatě nic věřit. Při sledování mě často napadalo, co mě vlastně má na tomto příběhu bavit. Nebo co si režisér asi tak myslel, že diváka zaujme. Pro mě tento styl vyprávění není určen. Nedokáže mě vtáhnout do děje, nedokáže mě přesvědčit o své síle. A cítil jsem z obou hlavních protagonistů, že před kamerou jen dělají svou práci a moc srdcem nehrají. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)

Reklama

Reklama