Reklama

Reklama

Policajtem proti své vůli

  • USA The Man (více)
Trailer

Agent Samuel L. Jackson chce objasnit situaci kolem vraždy svého parťáka. Nešťastnou náhodou se mu do vyšetřování připlete prodejce dentálních pomůcek. Dokáže z upovídaného obchodníka udělat policistu?  Prodejce dentálních pomůcek a vzorný otec početné rodiny Andy Fiddler se chystá do Detroitu na kongres stomatologů, kde má pronést projev o nejnovějších objevech ve svém oboru. Má velkou trému a projev si každé ráno pečlivě přeříkává před zrcadlem. V Detroitu mezitím dojde k vraždě agenta FBI, který se zapletl do obchodu s kradenými zbraněmi. Protože se obvykle stává, že parťák prohnilého policisty má také máslo na hlavě, jeho kolegu Derricka Vanna sledují agenti z vnitřního oddělení. Vann se rozhodne, že svou nevinu prokáže, a pustí se na vlastní pěst do vyšetřování. Vann se vydává za zájemce o ukradené zbraně. Má se dostavit do jistého baru, kde ho zloději kontaktují. Jako poznávací znamení má číst noviny USA Today. Tytéž noviny ovšem drží v ruce i Andy Fiddler, který náhodou usedl v témže baru. Zloději tedy osloví jeho, a dají mu balíček se „vzorkem“. Andy zcela nic nechápe, a už vůbec ne to, když ho Vann, se kterým si ho gangsteři spletli, strčí do auta a začne zpovídat. Policistovi je brzy jasné, že vyděšený a nadmíru slušný obchodník nemá s celou věcí nic společného, potřebuje ale, aby mu teď pomohl. Andy má doručit na určitou adresu 20 000 dolarů, peníze za zbraně. Kvůli bezdomovci, který chce balíček sebrat z koše, hned jak ho tam odloží, to ale nevyjde. Andy má všeho dost a chce utéct. Rozzlobený Vann ho ale postřelí do zadní části těla cvičnými střelami a donutí ho s ním zůstat. Joey alias Kane, šéf zlodějské bandy, zatím zastřelí jistého Corteze, který měl také o zbraně zájem, takže Vann zůstává jediným zájemcem. Cena se okamžitě zvýší na půl milionu dolarů. Vann jen stěží přemluví kolegu z oddělení zabavených věcí, aby mu sumu půjčil. Má dojít k druhému předání. Vždy slušný a zdvořilý Andy mezitím rozpráví s Vannem o jeho soukromém životě. Seznámí se i s jeho malou dcerkou Kate, která má ve škole besídku a moc chce, aby táta viděl její vystoupení. Vannovi se tam nechce; už proto, že jeho bývalá žena tam bude se svým novým manželem. Protože ale mají před předávkou čas, Andy ho přemluví, aby se tam šli podívat. Andy od přírody nedůvěřivého, bručounského a v jádru velmi osamělého Vanna nepřestává překvapovat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

S. L. Jackson chtěl pravděpodobně zkusit i jiný žánr a tak se upsal této "komedii". Sice zde hraje takového typického černého rádoby policajta, který se s ničím nemaže. Ale snad bohudík mu zde sekunduje Eugene Levy, který za celou stopáž pár vtípků pronese, ale jinak nic nového pod obzorem. Ale bylo to koukatelné ;-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční komedie ve stylu, jaký známe především z francouzské kinematografie. Jedna postava je drsná, druhá komická. Ano, myslím tím duo Gérard Depardieu a Pierre Richard. Zde se však jedná o čistokrevnou americkou zábavu. Tvrdý policajt 'Samuel L. Jackson' chce zjistit, kdo mu zabil parťáka a využije k tomu ukecaného tureckého obchodníka 'Eugene Levy', který se k tomu připletl nešťastnou náhodou. Pravda, námětově to není nic nového pod sluncem, ale na druhou stranu snímek vyznívá daleko lépe, než veškeré americké předělávky francouzských snímků tohoto žánru. Vyprávění příběhu má švih a celou stopáž si drží tempo. A ten je dosti krátký, což je ku prospěchu věci. S.L. Jackson typického amerického poldu ztvárnil tak, jak je od něj očekáváno. Totéž platí pro E. Levyho, který byl do té doby znám hlavně ze série filmů 'American Pie'. A funguje to. Je vidět, že Američani žádné předělávky vůbec dělat nemusejí. ()

Reklama

fimler 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné s poněkud nudným koncem.Samuel byl výborný a drsný jak to bývá zvykem v jeho filmech.Eugene ze sebe dělá takového vole, že už to začne taky někoho štvát.Zůstává nad tím rozum stát jak je lehké se propašovat nebo omylem dostat do takového průšvihu do jakého se dostal Levy!To co podstoupil by nechtěl zažít nikdo z nás.....Děvka byla z celého filmu nejlepší!!! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Obyčejná a několikrát viděná akční komedie, která sice neurazí ale ani moc nepotěší. Ta kombinace akční a komedie je zde zastoupena dvěma herci. Akční představuje Samuel L. Jackson, který je hodně dobrý herec ale v tomhle nemá za potřebí hrát a hlavně to zahrál podobně, jako před lety zahrál Shafta. Nicméně takovýhle role drsňáků mu sednou, ale ne v komedii! Komedie zde představuje Eugene Levy. Občas něco zahlásí a má pár povedených a hlavně vtipných scén. Například hamburger z hovězího masa byla docela vydařená scénka. Nebýt Jacksona a Levyho, tak je tato komedie čistě na 2*, ale tito dva herci tomu přidávají jednu * navíc. Docela hodně hloupý scénář tomu velmi ubírá. Chlápek se k něčemu dostane. Ten chlápek je totální mírumilovník a s každým se spřátelí a nakonec je z něj velký hrdina, jenž zabraní nějaké nekalosti. Ale no tak!!! To jsme viděli už tolikrát, že se mi to nechce ani počítat. I když je to komedie a je fajn, že stopáž je pouze 75 minut (bez závěrečných titulků), tak i na komedii se mi to zdá docela málo. Standartní délka na komedii je těch 90 minut. A i ta stopáž poukazuje na to, že scénář je ubohý a sami tvůrci nevěděli, co do něj dát. Slabší 3* a to jen díky dvoum hercům! ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Napokon celkom slušná krimikomédia, ktorá ma potešila tým, že dosť detailne opisuje misiu týchto dvoch osôb. Rovnako, aj obe postavy sú predstavené celkom do hĺbky; je vidieť aj to, že a ako Derrickovi (černochovi) pomohlo stretnutie s Andym (obchodníkom) a okrem hlavnej zápletky sa film zaoberá aj maličkosťami, ako napr. vystúpenie Derrickovej dcéry. Nanešťastie sa tam občas objavili naozaj trápne pokusy o vtip, no napriek tomu tento film nie je podpriemerný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název filmu zněl "El Maninator". (HappySmile)

Reklama

Reklama