Reklama

Reklama

Policajtem proti své vůli

  • USA The Man (více)
Trailer

Agent Samuel L. Jackson chce objasnit situaci kolem vraždy svého parťáka. Nešťastnou náhodou se mu do vyšetřování připlete prodejce dentálních pomůcek. Dokáže z upovídaného obchodníka udělat policistu?  Prodejce dentálních pomůcek a vzorný otec početné rodiny Andy Fiddler se chystá do Detroitu na kongres stomatologů, kde má pronést projev o nejnovějších objevech ve svém oboru. Má velkou trému a projev si každé ráno pečlivě přeříkává před zrcadlem. V Detroitu mezitím dojde k vraždě agenta FBI, který se zapletl do obchodu s kradenými zbraněmi. Protože se obvykle stává, že parťák prohnilého policisty má také máslo na hlavě, jeho kolegu Derricka Vanna sledují agenti z vnitřního oddělení. Vann se rozhodne, že svou nevinu prokáže, a pustí se na vlastní pěst do vyšetřování. Vann se vydává za zájemce o ukradené zbraně. Má se dostavit do jistého baru, kde ho zloději kontaktují. Jako poznávací znamení má číst noviny USA Today. Tytéž noviny ovšem drží v ruce i Andy Fiddler, který náhodou usedl v témže baru. Zloději tedy osloví jeho, a dají mu balíček se „vzorkem“. Andy zcela nic nechápe, a už vůbec ne to, když ho Vann, se kterým si ho gangsteři spletli, strčí do auta a začne zpovídat. Policistovi je brzy jasné, že vyděšený a nadmíru slušný obchodník nemá s celou věcí nic společného, potřebuje ale, aby mu teď pomohl. Andy má doručit na určitou adresu 20 000 dolarů, peníze za zbraně. Kvůli bezdomovci, který chce balíček sebrat z koše, hned jak ho tam odloží, to ale nevyjde. Andy má všeho dost a chce utéct. Rozzlobený Vann ho ale postřelí do zadní části těla cvičnými střelami a donutí ho s ním zůstat. Joey alias Kane, šéf zlodějské bandy, zatím zastřelí jistého Corteze, který měl také o zbraně zájem, takže Vann zůstává jediným zájemcem. Cena se okamžitě zvýší na půl milionu dolarů. Vann jen stěží přemluví kolegu z oddělení zabavených věcí, aby mu sumu půjčil. Má dojít k druhému předání. Vždy slušný a zdvořilý Andy mezitím rozpráví s Vannem o jeho soukromém životě. Seznámí se i s jeho malou dcerkou Kate, která má ve škole besídku a moc chce, aby táta viděl její vystoupení. Vannovi se tam nechce; už proto, že jeho bývalá žena tam bude se svým novým manželem. Protože ale mají před předávkou čas, Andy ho přemluví, aby se tam šli podívat. Andy od přírody nedůvěřivého, bručounského a v jádru velmi osamělého Vanna nepřestává překvapovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $8,330,720Tržby Celosvetovo $13,485,145║ Otravné až to bolí. /15%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka toho jak propálit pár desítek milionů. Vezmete zápletku, na které ležely pavučiny už v 90. letech, dáte dohromady libovolného černocha-drsňáka s libovolným rádobyvtipným bělochem (popř. obráceně) a necháte to natočit někoho přísně neutrálního. Pokud se do výsledku zapomene dát koření, máte ty nejlepší vyhlídky na střevní koliku, kterou vám ostatně Eugene Levy předvede názorně v jednom z těch nejslabších gagů celého filmu. Kdo chce vidět něco totálně předvídatelného, otravně decentního a naprosto nevýrazného, ten si může posloužit, já osobně si užil jen momenty, ve kterých Samuel L. Jackson někoho mlátit telefonním seznamem po hlavě. Škoda, že jich bylo tak málo... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Drsný policajt Vann a nechutný žvanil (prodavač dentistických pomůcek), který dokáže zkazit i nejjednodušší úkol a víc něž stokrát omletá záměna při předávce zboží. Takže pitomeček Andy, ač chudák postřelen do zadku a trpící zažívacími obtížemi se stává důležitým mužem (dost se zdráhám použít tohle slovo) při odhalování překupníků zbraní. A že se i strachy počůrá? No, kdo by se mu divil. Nevím komu se tenhle druh humoru může líbit, ale mě to dost znechutilo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Murphy: 1. I Just Want to Celebrate (Mocean Worker Remix) ,2. Just Do It ,3. Bandy Bandy ,4. Improvisation #4 ,5. It's a New Thing (It's Your Thing) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte som s vami neskončil.“ – „Ja s vami áno.“ Opovrhujem slovom cool. Dnes už je cool každý a to je o ničom. Ak by som ale musel vybrať jediného herca, ktorý svojou existenciou ospravedlňuje existenciu tohto slova, bol by to Samuel L. Jackson. Ten chlap je cool ak nie v každej scéne, tak aspoň v každej tretej. Už to, ako chodí, pozerá sa, či dvíha obočie. Jackson je macher a svojou prítomnosťou zachránil už množstvo nie práve najvydarenejších filmov. Tvorcovia (v čele s nezáživným režisérom Mayfieldom – FLUBBER, MODRÝ BLESK) sitkomovej, kriminálnej buddy komédie POLICAJTOM PROTI SVOJEJ VÔLI neprišli s originálnym scenárom, ani s obrovským rozpočtom. Zato postavili po bok robustného Jacksona nervózneho "Jimovho otca“ a o zábavu je postarané vďaka chémii medzi takýmito kontrastnými osobnosťami. Napriek tomu, že zápletka, dialógy či vtipy (hovädzie mäso) nesršia ničím výnimočným, relatívne to ujde a to práve hlavne vďaka ústrednej dvojke. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přes usilovnou snahu se mi originalitu v tomto snímku nepodařilo najít a důvod jeho vzniku mému nepříliš bystrému úsudku rovněž zůstal utajen. Existuje sice nejeden den, kdy mi stačí, že tvrďák s blbečkem vyřeší pár vražd, ale sváteční čtvrtek to rozhodně není. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samuel nikdy nezklame, ale na to aby to byl dobrej film je to až moc velká ptákovina s dementním originálním názvem a připitomělým českým. A co teprve ten německej :D...6/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá akčná komédia. Drsný afro-americký policajt a ukecaný židovský predajca zubnej techniky sú prinútení zhodou nešťastných náhod spolupracovať, aby zabránili predaju kradnutých zbraní. Totálne neoriginálny príbeh, ktorý bol už minimálne sto krát sfilmovaný v lepšej podobe ako toto dielo. Samuel L. Jackson a Eugene Levy sa ku sebe vôbec nehodia. Čudujem sa tomu, že S.L.Jackson vôbec prijal úlohu v tomto mizernom filme. Herec jeho formátu, aby si nemal kaziť svoju reputáciu takýmito brakmi. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Samuel L. jackson je opäť super vo svojej úlohe samotárskeho policajta FBI, ktorý musí nechcene spolupracovať s ukecaným suchárom v podaní Eugena Leviho. Tento herec pokračuje vo svojich úlohách neschopných trtkov. Okrem toho, že týto dvaja sa stále sucho podrypujú tu nájdeme aj klasické vtípky o prdení. Ďalšia komédia bez väčších ambícií. Samozrejme Jackoson si takéto pochybné filmy môže dovoliť, jemu to kariéru nijak nepoškodí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela se povedly fórky na téma "Tmavé maso mi dost často činí potíže." Jinak docela očekávaná slabota, kterou zachraňuje drsňácký S. L. Jackson. Eugene Levy je otřesný sám o sobě. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Je to vskutku zapletka, ovsem duo tradicne drsnackeho Samuela a potouchleho "Turka" se spatnym travicim traktem mi zaridli velmi oddechovy patecni vecer. Prumerne, ale dobre koukatelne. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Uhozená legrácka k opravdovému zasmání se. Dávám tři a půl hv. :-)) Pánové oba předvádějí skvělé herectví profíků.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príšerný scenár a film, kde Samuel L Jackson ani nevie čo vlastne hraje.Pri tak príšernom humore s prdmi sa ani nedivím. 45% - 2* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +perfektní dvojice Eugene Levy a Samuel L. Jackson, hudba, vtipný děj -děj je občas dost překombinovanej/// Film nepřínáší nic nového, jen recykluje to co už dobře známe. Jenže recykluje to na výborou. Film se mi úplně trefil do vkusu a báječně jsem se u něj bavil. Sice to není ten případ kdy smíchem umíráte na zemi, spíše je to úsměvné, zábavné, dojemné a akční. Navíc s dobrou, i když trošičku přehnanou krimi zápletkou. Na tohle jsem se prostě těšil a dostal jsem to co jsem chtěl, nenáročnou oddychovku./// Celkem 74%/// ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

příšerně nudná,místy až neuvěřitelě trapná,bezpohlavní komedie,která dokazuje že eugene levy hraje v každý americký slátanině.mile potěší luke goss a bez samuela lze poslat na dvd. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film jakoby vypadl z osmdesátek, kdy tyhle nesourodé dvojice frčely. Bohužel tentokrát ve velice slabém podání s nevtipným Levym a znuděným Jacksonem. Je docela obdivuhodné, jak moc se režisérovi nepodařilo z daného tématu a s takovými herci, natočit takovou nudnou srajdu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Asi som videl zasa iný film ako ostatní komentátori. Sledoval som totiž - síce - neoriginálnu ale zato svižnú (79 min.) buddy komédiu, ktorá (až na gag s prdením) neuráža inteligenciu a občas je dokonca vtipná. A JACKSON ? Rozhodne sa za túto rolu hanbiť nemusí. Technická poznámka: Skvelé DVD kazí iba fakt, že EUGENE LEVYho dabuje JIŘÍ PLACHÝ. Neviem koho tento castingový ťah napadol, ale konštatujem, že to bol IDIOT. Takže tentokrát uprednostnite originál. (18.5.2006) ()

Reklama

Reklama