Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (165)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Téhle "komedii" jsem se nesmál skoro vůbec. Přišla mi opravdu velmi "suchá" a místy až trapná. Divím se "božské" Jennifer, že vzala roli v takové blbině. S čistým svědomím vám tento film nedoporučuju. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo jako nudná blbost, ale pak si mě tahle komedie naprosto podmanila. Největší podíl na tom má skvělý John C. McGinley, kterej mě rozesmál vždycky když se objevil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedená sranda z prostředí, který jsem (sic v dost umírněný formě) taky zažil. Pokud je vám známy korporátní kancly, máte náladu na super komediální herce a pohodovej film, pak určitě jenom doporučuju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dobrá premisa, trošku vlažné provedení. Office Space neútočí žádnými bombami smíchu ani gagy, či hláškami, jež by fungovaly samostatně vytržené z filmu, ovšem ve svém souhrnu do sebe zapadnou pěkně. Vyjadřování některých postav je zábavné (a originální), Ron Livingston si roli flákače evidentně užívá, opět však musím zdůraznit, že žádný zázrak... Celkově decentní, svižná a lehce nadprůměrná komedie, kterou lidi, nepracující jako kancelářské krysy, pravděpodobně brzo vypustí z paměti. 6/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film viděl poprvé ještě jako študentík a to mě to zase až tak nechytlo. Později jsem začal pracoval jako kancelářská krysa a to na mě film působil skoro depresivně. Naštěstí už tuhle práci nedělám, ale když si vzpomenu na ty časy, tak mi to připadá, jako kdyby ten film byl o mně. Nenáviděl jsem svou práci, nenáviděl jsem nadřízený a tenhle film přesně dokázal vystihnout moje pocity. A tahle hláška mluví úplně za všechno: So I was sitting in my cubicle today and I realized, ever since I started working, every single day of my life has been worse than the day before it. So that means that every single day that you see me, that's on the worst day of my life. I když to nejspíš někomu bude připadat dost šílený, tak já tenhle film řadim mezi svoje nejoblíbenější filmy. Je to prostě srdcová záležitost. Ron Livingston, kterej je jinak spíš takovej herec vedlejších rolí, mě tady docela pozitivně překvapil. Naprosto skvělej je pak hlavně Richard Riehle, ale i ostatní herci mi docela seděli. Řek bych, že někdo měl při výběru asi šťastnou ruku. Jinak jestli umíte nějak trochu líp anglicky, tak je určitě lepší sledovat to v originálnim znění. S českym dabingem některý hlášky úplně ztratily smysl. On už stačí jenom ten debilní českej název. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejenže jsem se u týhle komedie výborně pobavil, ale zároveň mě utvrdila v tom, že již před dávnými léty (i když jsem začal poměrně pozdě, tušim, že někdy v druhý polovině prvního stupně základní školy) jsem se vydal na správnou cestu, když jsem místo zodpovědnýho makání začal všechno flákat, jelikož tenhle film ukazuje, že jedině tak se dá někam dostat. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sem tam dobrá hláška (prostředí IT firmy ocení jistě všichni zasvěcení) a J.Aniston? Já fakt nevím co na ní všichní vidí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zrejme je treba na vlastnej koži pocítiť čo to znamená pondelková nechuť a celková apatia z práce. Ale napriek tomu ma táto pracovná sonda perfektne uvoľnila a to je to, čo som čakal. Navyše aj mini romantická zápletka pomohla, je vidno skúsenosť filmárov z priamych hlášok a nekonvenčného, inteligentného humoru. 75%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Skvělý název! Já čekala hraného Pata bez Mata: nějakého plešatého, brýlatého, tlustého úředníčka a jeho trampoty, pramenící z neschopnosti fungovat v té naší civilizované společnosti. A ono se z toho vyklubalo instruktážní video, jak se nechat zhypnotizovat a naprostým kašláním na práci získat kariérní postup, servírku do postýlky a vůbec úspěch na všech frontách. A teď si dáme nějakou pohádkovou klasiku od Karla Jaromíra Erbena, třeba O ptákovi Ohnívákovi. 55% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, budiž. Nebylo to tak debilní, jako filmy s Fantozzim nebo Richardem a nebylo to ani skvělé, jako Idioti nebo Andělé. Takže průměr ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohovská nadčasová pecka a dokonalá satira na white-collar jobs, ktorú musí milovať každý, ktorý si niečim podobným prešiel, alebo dobre pozná toto prostredie. Množstvo skvelo napísaných postáv, výborne vypointovaných gagov a v neposlednom rade kvantum detailov z korporátneho sveta! Za skoro 20 rokov zostarli maximálne obrazovky počítačov. ()

Reklama

Reklama